Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

boule na krku

Dobrý den, na krku se mi objevila boule, v průměru má 4-5cm. Byla jsem s tím na URL ve třech nemocnicích, byla jsem i na sonografii. Nikde si s tím nevědí rady, vyloučili uzlinu, ale myslí si že by to mohla být cysta. Potíž je v tom, že tato boule se mi na krku udělala během 2 hodin cesty v autě a bez žádného podnětu. Den předtím jsem byla tancovat, možná jsem špatně pohnula hlavou a s něčím si hýbla. Jinou neobvyklou činnost jsem nedělala. Boule je citlivá na dotek, ale nebolí, cítím tlak jako kdybych tam měla ztuhlý sval. Vyskytuje se v pravé části krku, od kosti dolní čelisti se táhne pod ucho. Nic jiného mě nebolí, zvýšenou teplotu nemám, neberu žádné léky. Děkuji za případnou pomoc.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana
12x

Ahoj, taky mam bouli na krku, ale na leve strane, je pod licni kosti a vzdy natece a zvetsi se, kdyz neco jim. Je na omak tuha, nijak neboli, ale citim ji jako prekazku pri zvykani, polykani nebo otaceni hlavou. Mam ji tam uz cca rok, myslim , ze se mi objevila po prodelanem streptokokovi. Nevim si s tim rady, u´doktora jsem jeste nebyla, jsem momentalne v USA a zdravotni pece je neumerne nakladna.

Marie
3x

Ahoj, ja mam bouli na krku uprostred. Uz od zacatku kvetna. Vznikla z niceho nic - vsimla jsem si ji jedno uvecer a do 24 hodin narostla do velikosti cca 15 cm - takove vetsi mango pod bradou :o((. Cca do dvou tydnu to zase splasklo postupne az na tak 2 cm, ale porad se s tim enco deje - zvetsuje se to, zmensuje atd. ted uz to i boli a pali, je to treba zarudle :o(. Vzniklo to v dobe, kdyz jsem mela po zime nekolikrat nejake virozy, boleni v krku, kasel a pod. jestli to s tim souvisi nevim. Muj lekar si mysli, ze to je cysta, na UTZ rikali, z eje to divny a asi by to vyrizli no a ted cekam, co zas na to rekne muj specialista na krcnim. pry podel toho, ze se to i zmensuje, to rakovina neni - tak aspon nejaka uleva :o)). Preji hodne uspecvhu pri leceni, ja asi nakonec budu mit jeste i na krku krasnou jizvu - ale asi lepsi nez nevyzpytatelna a protivna boule.

m

To by mohla být štítná žláza

Monika
2x

Mám přesně to samé, objevila se mi po tom co mi na jazyku praskla žilka. Boule je bolestiva a to hodně, dokonce i jazyk mě při jídle pálí a stipe. Nemohu ani pořádně polykat. Nevím co s tím bojim se jít k doktorce..

Bart
1x

Já mám na krku bouli 5 cm nedávno se ni zvětšila z asi 2,5 cm. Mám ji uprostřed krku pod uchem a nad čelistí. Kraj té hrče je asi 4cm od středu krční páteře :(

C
1x

Taky se mi udělala...Během 2-3 hodin nad hrtanem, když jsem spal...všiml sem si toho až ráno.

M. Š

Mám bolí na krku asi cca 10 cm pod uchem a nevím co to ke strašne to bolí a nevím co s tím

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce