Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Metličkové žilky na nohou

Dobrý den, mám problém s metličkami na nohou. Doposud jsem jich měla pouze nepatrné množství a nebyly téměř viditelné, v poslední době však přibívají a jsou naopak vidět hodně. Je mi 25 let, rodiče i většina příbuzných trpí křečovými žilami, takže problém je z velké části pravděpodobně způsoben geneticky. Sportuji min. 3x týdně (kolo, crossový trenažér), ale mám sedavé zaměstnání. Užívám rutin a nyní jsem zkusila mast Venitan, ale žádné zlepšení nepozoruji. Mohl byste mi někdo prosím poradit, jestli existuje něco, jak rozvoj metliček zmírnit, popř. jak zmírnit viditelnost již existujích metliček? (kromě sklerotizace, laseru, nošení stahovacích punčoch, sprchování studenou a vlažnou vodou a dalších obecně známých věcí?...) A zda je mast Venitan vhodná i na tyto metličky či jen na křečové žíly? Děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Zuzana
21x

Na metličkové žilky vyzkoušej Priessnitz na žíly a cévy. Dá se koupit v lékárně bez receptu a je dobrý na to, aby se ti neobjevovaly další žilky, tak i na prevenci proti křečovým žilám, protože žíly vyživuje a zabraňuje tak jejich ztenčování. Já ho používám dlouho, krém i tobolky a začaly mi dokonce světlat ty žilky, které už mám, takže jsem moc spokojená.

Hanka
10x

Já jsem v lékárně objevila Allga San balzám na metličkové žilky a jsem s ním hodně spokojená. Žilky jsou méně viditelné a hlavně už nemám tak příšerně fialové nohy.

jaroslava
5x

ako dlho ten ALLga San pouzivate???

Markéta
5x

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Leninka
2x

Také se mi nedávno metličky objevily, takže momentálně zjišťuji informace, kde se dá, hlavně příčiny jejich vzniku a tak, ale zatím to vypadá, že se budu muset smířit s tím, co mi řekla doktorka, že to je souhra faktorů, ve které hraje roli dědičnost, zaměstnání, stravování atd. Každopádně nosím na nohou kompresní punčochy, mažu si je kaštanovým gelem od valosunu a doktorka mi ještě nasadila nějaký diosmin a zatím se to nezhoršuje, tak snad to tak vydrží.

Luca
1x

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Eliška
5x

Na metličky jsem na internetu objevila kosmetiku Tepezcohuite strom kůže Natural Green Brand. Tak třeba pomůže i Vám, já jsem moc spokojená.

Martina
4x

Na metličkové žilky jsem vyzkoušela Priessnitz žilní výživu a mile mě překvapila. Jsem s ní spokojená a moje nohy taky :)

Věrka
1x

Děkuji Marti za radu, už jsem o Priessnitz slyšela. Ještě dnes po práci letím do lékárny :)

Ivana
3x

Jojo, Priessnitz je perfektní. Užíváme ho doma všichni a žilky mizí ;-)

Lenka
4x

Holky, děkuji za rady!! Priessnitz mi dopočil i lékář, jen jsem ještě nebyla v lékárně a po vašich recenzích už neváhám ;-)

Hanka
1x

Priessnitz taky znám, užívá ho mamka, na otoky (gel) a taky ho jen pochvaluje :)

Lídka
2x

Mě byl doporučen Senzycol. Má někdo z vás zkušenosti? S křečákama mám problém už půl roku a jako teď na dovči jsem se fakt styděla ukazovat nohy a to jsem na ně byla vždy tak hrdá. Neumím si představit,že bych měla nohy ve svých 25 furt schovávat.

Beata Vozníková
2x

Senzycol jsem si koupila i já. Zatím není rozdíl nějak extra velký, ale nemůžu čekat, že po 2 týdnech užívání zmizí asi, že? :D to sem moc naivní.

Alča
3x

Já mám i gel, ale užívám i tobolky Priessnitz, kamarádka je již užívá dlouho a z výsledku jsem byla fakt překvapena!

AntiHrdina

Je to skutečně souhra více faktorů a životního stylu. Je to informace pro nás, že něco děláme špatně

samooperace
7x

No zkusila jsem si je sama žiletkou jemně naříznout, že si je vymačkám a ten povrchový řez se potom zhojí. A bude to. Jednu jsem lehce řízla a krev začala téct jak z vodovodu, že jsem jí okamžitě měla až v botě. Nejde to. Stlačila jsem to gázou a když jsem to za chvíli pustila, okamžitě to teklo znova. Za strašně dlouho to teprve přeslalo a to sníženou srážlivost nemám. Sakra, měla jsem to tak dobře vymyšlené.

Věra
2x

To nemyslíte vážně snad!!! Nejste normální!

syslik
5x

Píšete souhra faktorů, ale musím ještě dodat, že jsem na metličkové žilky nikdy netrpěla a žila jsem docela zdravě , ale mě se hlavně udělaly v těhotenství z boku stehen a na lýtkách, jojo, kdyby mi tak někdo tohle řekl předtím, nosila bych v těhotenství kompresní punčochy, teďka mě to taky trápí a taky nevím co s tím, zkusím též ten Preisnitz.

karolína
2x

OPrvadu jsme se styděla, když jse se na ssebe dívala, ale už jsem o dost klidnější. Používám žilní mazání Priessnitz a metličkové mi světlají, jsem hrozně ráda, co bych si bez mazání počala, ani kraťásky ani sukni, nevím, to bych asi psychicky nezvládla.

tereza
3x

Kajo mohu se zeptat ten priessnitz máte tu tubu deluxe ? nebo obyc ten ,,kelimek,,... ja pouzivam na metlicky ten deluxe,asi mesic,ale zlepseni zadne ani mi nesvetlaji ,ba naopak se mi zdá :( .. mazu rano a vecer ...

Beáta
1x

Já používám Priessnitz mazání plus tobolky tak 3 měsíce a nemizí to, navíc se to zviditelňuje jinde i přes mazání .Za jak dlouho jste viděly zlepšení vy?

Pravda
9x

Co nevidite, ze je tu bijuca reklama len na vyrobky Priessnitz? ...Uz aj v TV na nu bezi...Ziadne zazraky neurobi, len vy zas vyhodite kopu penazi... Na to je len laser a ine operacie... vsetko ostatne je len ako zaplata na zaplatu...

Zuzana Stará
3x

Tak nevím,k čemu by tahle diskuze byla dobrá,kdyby se nesměl uvést název výrobku.Všichni hledáme zkušenosti s něčím konkrétním,že. Já jsem si začala kupovat Priessnitz mazání na žíly a cévy DE LUXE a to je třeba zdůraznit,s tím Classic nemám zkušenosti a vzhledem k ceně to bude asi dost slabší. Nicméně to v tubě(de luxe) skutečně funguje,nikoliv tedy za týden,ale po vymazání jedné tuby je viditelná změna na varixech,jakoby se stáhnou,zpevní,lýtko vypadá přijatelně. S metličkovými žilami zkušenost nemám,ty osobně nemám. Na Priessnitz v tubě jsem přišla také na základě nějaké diskuze,na reklamy v televizi moc nedám.Jsem zy ty internetové výměny zkušeností vděčná.

Johana

Žilky jedině sklerotizací nebo laserem, jinak nezmizí nikdy..

Ivana

Přesně tak. Nezmizí to jen mazáním. Já mám na stehnech žilek dost a jsem z toho špatná. Stydím se za nohy a v létě nemůžu nosit kraťásky atd. Tak jsem se před 14ti dněma rozhodla, že s nimi zatočím a šla jsem na sklerotizaci. Bohužel při mé smůle se mi z toho udělala tromboza v lýtku a teď si píchám injekce do břicha a čeká mě půlroční léčba. Takže jsem se navždy smířila s tím, že nebudu mít nikdy hezké nohy :-(

Jitka
1x

Mě nepomohla ani sklerotizace a ani laser, spíš naopak, mám to ještě horší, není žádná šance jak by ty prokletý žiky mohly zmizet!! Je s tím fakt trápení...nkdy se s tím nesmířím!!! Je to moje noční můra.

Viki
3x

Mam strasne nohy, plno metlicek, plus tluste😓. Byla jsem asi pred tremi lety na sklerotizaci, zadne zlepseni, naopak zhorseni. Ted to bude 5 tydnu, co jsem byla na laseru metlicek, vyslo me to na 15tisic a brecim jen co se kouknu na nohy!!! Sama jizva. Nejprve to byly modriny a ted jizvy a nevim jestli mi to zmizi. Podotykam, ze mazu 3x denne krem hirudoid a priessnitz, navic uzivam detralex. Zilky nezmizely ani po laseru. Jsem nezmocna, nestastna.

Marek

Nemáte někdo zkušenost s krémem Remescar? díky

cheml
4x

Varixy nejsou zpusobeny geneticky, je pravda, že v posledních letech se velmi spekuluje, že opravdu naše genetická informace za tuto obtíž může, ale pravda se skrývá jinde. Na dolních končetinách máte povrchový a hluboký žilnní systém, lze si představit končetinu s cévami, které jsou při pokožce, a které jsou naopak hlouběji. Tlak v hlubokém žilním systemu, konkretné ve vene saphene magne je velmi vysoký, krev je zde pod velkým tlakem , zde je krev, která přichází ze srdce a je okysličená a zásobuje nohu kyslíkem. Odkysličená krev přecházi již do povrchového žiln, sstm, kde je tlak krve mnohem menší a jde přes tzv. kapsovité chlopně zpátky k do srdička. Zde přicházi kámen urazu... Při přechodu z cév, kterou jsou ruzně fyziologicky tlusté ( kvuli ruznemu tlaku) docházi ktobě, že krev má dvě možnosti... Bud slabé žíly povrchového žilního systemu prasknou, jelikož nejsou zvyklé na tak velký tlak, nebo jednoše tu "rychlou krev" schovají mezi kapsovité chlopně a vytvoří varixy.. hotovo.. Z dlouholeté praxe vím, že maastičky nepomáhají a jsou to zbytečné peníze. Řešení je chirurgické či na metličky skleroterapiíí .) přeji hezký den MUDr. Cheml

gabipo

Divim se, ze tolik z vas nechce na sklerotizaci ani jine zakroky a jen zkousi mazat. Vzdyt to mazani stoji kolikrat silene penize a spoustu casu a vysledky jsou malokdy uspokojive. Zkousela jsem taky vsechny mozne gely i obklady, ale znate to - to by clovek nesmel mesic nic delat a jen lezet s nohama nahore, aby se to nezhorsovalo. Za me vazne jen sklerotizace, holky nebojte se toho, ono to neni tak hrozne, jak to vypada :)

Radka

Vidim, ze hodne z vas uz bylo na sklerotizaci - nemate nahodou nekdo zkusenost s panem doktorem Vlachovskym? Dekuji.

Sima

S týmto výrobkom vôbec nie som spokojná ani po mesiaci používania som nevidela žiadne zlepšenie. Určite neodporúčam!!!

muskuluska

Jak předcházet těmto metličkovým žilkám? Kdo ví ať odpoví prosím. Změnila jsem stravu, vyhýbám se cukru a bílému pečivu a začaly se mi objevovat :-(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce