Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Otrava olovem - plumbismus

Expozice olovem může vést k poškození celé řady orgánů: ledvin a jater, nervového systému, červených krvinek, cév a svalstva. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jarča
1x

vzpomínám na hodiny dějepisu, kde nám říkali, že římani měli olověné nádobí. Naštěstí to byli pouze ti bohatí a také umírali na otravu - chudák na to naštěstí neměl a tak zůstal zdraví. Dneska by to bylo určitě obráceně :-)

Kačan
1x

a nebylo to náhodou úmrtí otravy olovem v řecku. je to fakt dlouho co jsem byl ve škole, ale na mapě to je kousek od sebe ou ou :-)

Vašek

Já to slyšel tak, že Římani měli olověné vodovodní trubky. Pak pomocí nich začali rozvádět i víno, ve kterém se olovo mírně rozpouští, no a pak se pomalu trávili pokaždé, když pili víno. Nejhorší problém byl tuším neplodnost.

Dan

Dobrý den....jsou to asi 3 dny co se mi stalo tohle:byli jsme s kámošema na rybách a večer jsme trošku pili,byli jsme snad všichni opilí a já dostal hlad samozřejmě kamarády nenapadla věčí hloupost než mi nasypat do jídla pár olůvek....(asi sem měl velkej hlad nic jsem v jídle necejtim)....když mi po tom řekli co jsem měl v jídle docela sem se tomu smál ale jak šel čas já začal vzpomínat na tu noc a došlo mi že olovo je jedovatý jedniný co jsem z nich dostal bylo že to byli 2-4 gramy...mužete mi tedy říct jestli je to zanedbatelné a nebo jedovaté množství? děkuji.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce