Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Obsedantní neuróza

Chci se zeptat, jedná se o obsedantní neurózu v tomto případě? Něco málo jsem o tom četla. Když se např. 20x v kuse za sebou zkouší dveře u auta, zda jsou dobře zavřené. Nebo když se např. někdo 10x za den sprchuje. Nebo pokud třeba pořád dokola uklízí a myslí si, že to není pořád hotové. Nebo když musí mít úplně přesně srovnané věci, vedle sebe v rovině,  podle barvy a velikosti. Dá se to nějak léčit, ale jiným způsobem než léky? Dá se tento stav změnit? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem K.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Vendula
2x

Bohužel se s největšípravděpodobností o tuto nemoc jedná.Mám ji už 3 roky.

Hema

Kromě léků? Zkuste se poradit s psychologem, možná terapie... ale antidepresiva tomu můžou dost podstatně pomoct. někdy to přestane samo, ale "nechat to vyhnít" bych nedoporučovala, protože se to pak za čas může objevit někde jinde... hodně štěstí.

jméno a příjmení
3x

taktoprosím o radu trpím kompulzivní poruchou ráno vstanu a mám strašný strach, že se zblázním a v tom amoku něco udělám synovi, kterého tolik miluju. vim, že bych mu nikdy vědomně neublížila a le pořád mi to nejde z té hlavy vymazat dík

alena
2x

dobry den mohl by jste mi pomoct..dekuji

Šárka
1x

Již dlouhých 25 let se léčím s obsedantně-kompulzivní poruchou, denně užívám 3 tablety. Absolvovala jsem celou řadu psychoterapeutických léčení, sezení, mým problémem je velký (úplně panický) strach z homosexuality (myslím tím, že já bych mohla být někdy homosexuální), bojím se podívat na každou ženu a obviňuji se za to, když tomu pohledu při běžné komunikaci nedokážu zabránit. V průběhu léčby se tyto zákazy dívat, přenesly např. na různé věci, jídlo, obrazy apod. v okolí. I když jsem se s touto nemocí již nějak sžila, hodně mne omezuje v mém běžném životě, komunikaci s lidmi, v práci, prostě všude. Trpím obrovským napětím, stresem, mívám deprese. Poradíte mi, prosím, alespoň radou. Děkuji.

Simona
1x

Ahoj, ja mám presne to isté. Prerástlo to u mňa až do takého štádia, že sa bojím chodiť autobusom, do školy,čítať časopisy, pozerať TV. Je to na zošalenie. Ak to neskončí tak sa za chvíľu zblaznim.

Šárka

Dobrý den paní nebo slečno Simono, po dlouhé době jsem znovu na netu,opět jsem si zadala do dotazů můj veliký a zásadní zdravotní i celkový životní problém - nemoc obsedantní neurózu, na kterou se léčím nyní již necelých 27 let. Jak jsem již dříve psala, nějak jsem si musila zvyknout s touto nemocí žít, pomáhají mi antidepresiva, tyto beru denně a dle mého stavu mně bývá dávka těchto upravována. Taky se snažím, dle doporučení lékařky, provádět autogenní trénink. Našla jsem Váš komentář k mému dotazu a tak Vám chci doporučit, abyste co nejdříve navštívila lékaře-psychiatra, pokud jste tak již neučinila, tento provede důkladné vyšetření vašeho psychického zdravotního stavu a nařídí léčbu. Jak jsem psala, mne tato nemoc provází již polovinu mého života, je mi necelých 57 let, nechci být skeptik, ale myslím, že s ní i dožiji. Samozřejmě, průběžně se se vším pořád nechci a nemůžu vyrovnat a ptám se, zda je tato nemoc opravdu nevyléčitelná a zda psychická muka budu prožívat opravdu až do konce svého života. Přesto i Vy, nezůstávejte s těmito problémy sama, opravdu musíte vyhledat odbornou pomoc. Držím Vám palce !

Pavla
2x

Dobrý den, před 4 lety jsem se začala léčit na obsedantně kompulsivní poruchu. Příčinou bylo posunování a prohlížení věcí, čichánísi rukou, zavírání dveří na vícekrát apod. Dělala jsem to z důvodu uklidnění se. Byla jsem v hlubokém napětí. Pak se moje rituály posunuly na dupání a dodnes i na hlasité kašlání až hulákání, což hodně vadí nejen sousedům ale i rodině a mě samotné. Dnes je mi 23 a léčím se na touretův syndrom, hačala jsem chodit do Olomouce na kraniosakrální terapii, kterou mi doporučila psycholožka z netu. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi napsala, co si o mé nemoci myslíte a poradila co by mi pomohlo. Předem Vám děkuji.

Ester

Děkuji za příspěvek, u svého nového přítele jsem si všimla podobných příznaků, hlasitě mluví a nikoho nepustí ke slovu. Hlasitě kašle jako ho v krku něco dráždilo, průměrně 2 za minutu. Ovšem když spí nebo něco dělá tak ani kýchnutí. Pořád zametá a něco leští čistí a hromadí doma staré věci k opravení které se ovšem moc nedaří opravit. U toho chytá záchvaty vzteku a vinní ostatní, že za to můžou. Má hrozné deprese, často se lituje brečí, svaluje svou vinu na ostatní..... Neléčí se, nechce. Dá se to vůbec vyléčit ? Miluji ho, ale samotnou mě to ničí

Dada

Reaguji na Vas prispevek, protoze syn ma stejne ritualy OCD. Nyni, po 15 letech, kdy mu bylo toto psychicke onemocneni zjisteno, jsem naprosto zoufala. Ma take bipolarni poruchu. Zjisteno pred 3 lety. Skoda, ze si s Vami nemohu vymenit emailem nektere postrehy. Vas prispevek je uz z roku 2016 a situace u Vas se mohla uz zmenit.

Martina

Dobry den prosim o radu v posledni době jsem vic unavena a vyčerpana ,plačtiva, da se řici že mě nic nebavi .Jedna se tedy o depresivni stav?

Jean

Nejedná se o žádnou takovou vymyšlenou diagnozu, potřebuješ se léčit jinak, vyčistit tělo od mikroparazitů a léčit poškozené nervy.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce