Česnek medvědí
Česnekem medvědím v jarních měsících doplňujeme vitamíny a minerální látky, dezinfikujeme trávicí trakt, podporujeme chuť k jídlu. [ více ]
Tato bylina se už po staletí používá vnitřně na pročištění žaludku a střev, mimo jiné od parazitů, ale také na čištění jater, žlučníku a krve. Rostlina též přirozeně snižuje krevní tlak. Čerstvá nať česneku medvědího je vhodná i jako kuchyňské koření do omáček, mletého masa, rybích pokrmů apod. Více se o dalších pozitivních vlastnostech této rostliny dočtete prakticky v kterékoliv knize o bylinkách.Česnek medvědí má již ukončenou vegetační dobu - proto mohu čtenářum, kteří se zajímají o potravinové doplňky a přírodní medicínu nabídnou cibulky. Doporučuji sázet cibulky po trsech (asi 5 - 10 cibulek do jednoho trsu), protože ze zkušenosti vím, že se tak nejlépe ujímají a rostou. Jednotlivé rostlinky živoří a často i uhynou. Má rád vlhké, humózní a kypré půdy na stinných místech. svaton1 @seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit6. září 2006 08:23:18
Víno z česneku medvědího Hrst drobně pokrájených listů česneku medvědího krátce povaříme v 1/4 litru bílého vína, přecedíme a dle chuti přisladíme medem nebo sirupem. Esence z česneku medvědího Abychom si uchovali léčivou moc česneku medvědího po celý rok, připravíme si z něj esenci. Drobně pokrájené listy a cibulky česneku medvědího naložíme do láhve, zalijeme 38 až 40 % režnou pálenkou a odložíme alespoň na dva týdny na teplé místo. Denně užíváme 10 až 15 kapek esence zředěné malým množstvím vody. svaton1@seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit8. listopadu 2006 06:30:45
Před několika léty jsme česnek sbírali u Štoků u Jihlavy v hlubokých lesích u dálnice,a letos po upozornění přátel jsem byl na obrovské lokalitě u Litomyšle.Teď již je plném květu,ale mám ho v mrazáku -a trošku jsem ho spařil.Je opravdu výborný za syrova do pomazánek i salátů a upravený na špenát nemá chybu.
Reagovatpoděkovatnahlásit15. května 2008 18:52:30
Recepty a návody z česneku medvědího jsou taky na http://www.cesnek-medvedi.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit1. července 2009 23:00:22
Musím upozornit, že tato vebová stránka je poněkud matoucí. Jmenuje se sice cesnek-medvedi, ale z 90% pojednává o česneku setém (Alium Santivum), který se běžně prodává v každé prodejně zeleniny a který dnes vědšinou pochází z Číny. O samotném česneku medvědím (Alium Ursinum) se zde nedozvíte téměř nic (těch 10%) svaton1@seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit9. července 2009 11:12:54
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5242 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3863 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3148 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3053 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (2934 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2842 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1507 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1287 čtenářů)
- Prvním příznakem hypertrofické kardiomyopatie je náhlá smrt (1156 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1079 čtenářů)
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 30. ledna 2012 11:50:09
Ivčo, z Pusteven jsem ti poslala MMSku a zase ti nedošla :-( asi ti dojde později:-( Diskutovat
- zuzi (Alternativní léčba rakoviny: zabere česnek, zelený čaj nebo kombucha?) 2. února 2012 18:20:40
Na léčbu rakoviny bych asi aloe vera nepoužila, ale vyléčila jsem si díky ní velké… Diskutovat
- Xnzotcgy (Aloe vera) 3. února 2012 08:31:16
Would you like to leave a message? Preteen Petite Photos 697 Nudepreteen Art Com yujn Preteen… Diskutovat
- Často, protože mám urologické nebo jiné zdravotní potíže [8%]
- Ano, v souvislosti s těhotenstvím [2%]
- Občas při kašli, kýchnutí nebo smíchu [60%]
- Pouze v případě, kdy se hodně napiju [8%]
- Ještě se mi to nikdy nestalo [23%]