Kojení
Kojení dětí je už od pradávna jedním z obecných rysů všech kultur, protože na něm záviselo samotné přežití narozeného dítěte. Mateřské mléko je nejpřirozenější a nejhodnotnější výživa pro novorozence a kojence a v plném rozsahu je nelze ničím nahradit... [ více ]
Mám 6 letého syna a 2letou dceru. Syna jsem kojila 2 a čtvrt roku a přestala jsem pouze proto, že jsem chtěla druhé dítě. Dcera měla teď 2 roky a stále vesele kojíme. Pokud je to příjemné dítěti a vám to nevadí, tak bych opravdu nepřestávala. A smysl to určitě má, nevidím důvod, proč by před rokem mělo být mléko výživné a teď už ne.
Reagovatpoděkovatnahlásit31. ledna 2007 07:19:57
No prostě ji nech vyřvat, chce to pevný nervy a prostě ji nedat to prso pod čumáček. Chvíli řve, ale pak jí už nic nezbude – je to drsný, ale funguje to. Jen musíš mít nervy a vůli ze železa... No a na ty vitamíny – zkus třeba Pregnium, můj lékař mi řekl, že je tam jen to co obě potřebujeme, žádná chemie a navíc mořský řasy s jodem a hořčíkem pro rozvoj nervové soustavy, štítný žlázy a očí a kýho výra dalšího. Ten můj DR je dobrej, takže mu věřím, sice to stojí kačky, ale co by člověk pro to svoje robátko neudělal, že? :)
Reagovatpoděkovatnahlásit7. dubna 2009 11:19:57
Ahoj! Když jsem otěhotněla, už jsem naštěstí znala přírodní čínskou medicínu TianShi.cz. Nejsem zastánce bezhlavého se přecpávání vitamíny a už vůbec ne chemickými. Bylo mi ale jasný, že aspoň vápník bych miminku a i sobě dát měla. V těhotenství jsem užívala Biologický vápník a Biologický zinek (ne ale pravidelně). Teď během kojení střídám vždycky na měsíc vápník, potom zinek, potom spirulinu, vejkan... Malýmu bude už rok, stále kojím a on i já jsme zdraví jako rybičky. Ještě neměl ani rýmu, i když na nás pořád někdo prská. No, snad Vám to pomůže :-)
Reagovatpoděkovatnahlásit8. ledna 2010 21:24:15
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6285 čtenářů)
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5490 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3905 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3326 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3292 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3028 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2957 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1671 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1334 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1177 čtenářů)
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 3. února 2012 10:01:10
Ivuš, zrovna včera jsem spočítala, že v BMI jsem se z 32 dostala na 29,7 ale opět jsem… Diskutovat
- propecia (bruxismus - skřípání zubů - jakou zvolit léčbu ?) 6. února 2012 13:07:26
Hello! generic propecia, plavix generic. Diskutovat
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 2. února 2012 10:09:07
Ahojík všem. A musím se pochlubit. Dnes končím 19 měsíc a večer vstoupím do 20 měsíce… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [30%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [%]
- Užívám enzymatické přípravky [20%]
- Zabere hlavně klidový režim [20%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]