Opar – Herpes
Jde o celosvětový problém s narůstající frekvencí výskytu. Jenom v USA je nakaženo virem přes 30 milionů lidí. [ více ]
Při urgentní aplikaci ozónu do oblasti herpetickch výsevů,/do týdne od začátku/předejdeme postherpetickým neuralgiim. Léčba starých afekcí s typickými neuralgiemi /zkušenosti s 3-6 let starými problémy / mají jen minimální efekt. Ozónotherapie je regenerační a revitalizační therapie.Léčba je založená na aplikaci směsi ozónu a kyslíku/O3+O2/ do postižených oblastí. viz www.cemrfree.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit28. září 2006 23:37:55
Chybí informace o možnostech nákazy ještě nenarozených dětí od matek, které v těhotenství provázel projev pásového oparu (nikoli při porodu). Kde tuto informaci na internetu získat?
Reagovatpoděkovatnahlásit26. října 2006 20:38:06
Mohu Vám pomoci při léčbě oparů i pásových oparů. Piště o informace na info@studiokrasna.cz. Ráda Vám pomohu.
Reagovatpoděkovatnahlásit31. května 2007 13:16:38
jak mám rozpoznat opar od impetiga? můj 6 letý syn měl opar asi za 2 měsíce se objevil znova, léčili jsme ho stejně jako předešlí mastmi proti oparu ,ale bezvýsledně, po návštěvě lékaře jsme zjistili , že se jedná o impetigo. jak je od sebe rozpoznat?
Reagovatpoděkovatnahlásit30. ledna 2008 14:55:18
stěžovaly jste si na nesnesitelné bolesti při gen.oparu já už také vyzkoušela kdejakou mastičku,ale nejvíc se mě osvědčil Australian BodyCare neboli Tea Tree Oil je to olejíček ,přírodní antiseptikum,já s tím léčím vše ,co se pokožky týká-bodnutí, vyrážky,výborný proti kvasinkám,kapnu trošinku na vatičku a potřu případně vytřu místo které je postižené,totéž platí u oparu,vyčurám se ,trošku potřu a moc se uleví a hlavně brzy zahojí.Olejíček není nejlevnější,ale dlouho vydrží,stačí troška několikrát denně.Prodává se v menším i větším balení.
Reagovatpoděkovatnahlásit6. února 2008 14:14:18
No, já bych chtěla po 10 letech zkusit druhé dítě a jsem ráda, že se o tomto začíná více mluvit. když byl dceři rok, dostala jsem poprvé genitální herpes anež přišla moje doktorka na to, že to je právě opar, dávala mi kdeco, takže na dermatovenerologii jsem dolezla skoro po čtyřech, jaká to byla bolest a jelikož jsem tenkrát zkoušela desinfikovat genciánkou, doktor se zhrozil, ale opar to byl. je to 9 let a já myslím, že se to neopakovalo, tenkrát jsem měla první rok více stresů najednou a pokles imunity kvůli těhotenství, ale australský olejíček, který jsem tenkrát zkusila také, ten mi naopak udělal pěknou paseku. Než mi zabraly tablety, což trvalo asi den, dávala jsem si zábaly z heřmánku a klasický fyziologický roztok, který je také volně prodejný a po každém čůrání opláchnout vodou, když člověk čte, jak je to při porodu nebezpečné, to snad raději rovnou na císař, no ahoj
Reagovatpoděkovatnahlásit7. února 2008 09:16:11
Genitální opary už si užívám pár měsíců s nevítanou providelností. Přičítám je špatné psychické kondici. Moje rada zní "Zovirax - krém". Několikrát deně. Rychle léčí a ulevuje od nepříjemných pocitů. Tea Tree Oil moc nedoporučuji. Sama jsem si s ním přivodila nepříjemné zhoršení.
Reagovatpoděkovatnahlásit18. dubna 2008 22:27:03
Dnes jsem byla u kožařky a té se protočily panenky, když jsem jí řekla, že jsem si na opar na rtu dávala Tea Tree olej. Mám pocit, že se mi po něm opar dokonce zhoršil. Všude na internetu ho doporučují, ale já budu radši věřit doktorce. Možná někomu pomáhá, ale já už ho používat na opar nebudu a totéž doporučuji ostatním postiženým!
Reagovatpoděkovatnahlásit12. září 2008 14:19:49
Dobrý den, prosím vás, mohl by někdo poradit kde se v praze dělají testy na herpes, resp. nevím jestli mám infekci nebo herpes. Děkuji
Reagovatpoděkovatnahlásit12. října 2008 23:11:03
ahoj. prosím tě jak se dělají testy na herpes na imunologii?mě našli jen protilátky proti HSV1 a 2 z krve.dají se udělat i jiné testy?např kultivace přímo z oparů?já si nejsem jistá zda vše co mám jsou opary protože to jsou takové svědivé minipupínky ze kterých teče úplně čirá vodička ale svědí to potřebuju léčbu.děkuju moc za odpovědˇ.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. května 2010 11:48:01
Dobrý den, měla sem před dvěma týdny nechráněný pohlavní styk se svým přítelem a po 5ti dnech se mi objevilo pár pupínku na genitáliích, stále sem myslela že je to třeba od holení, ale po pár dnech se z toho staly větší stroupky a udělaly se mi puchýřky všude, bolí to jako čert, gynekolog mi dal jen nějaký gel a nic moc mi k tomu neřekl, byl dost neochotný, tak se chci zeptat jestli existujou nějaké prášky nebo jiný krém který by to zmírnil, nebo urychlil hojení.. mám to na dost špatných místech a nemůžu se pomalu dojít ani vyčurat:(( Děkuji za případné reakce!!
Reagovatpoděkovatnahlásit26. října 2008 17:21:26
Ahoj vsem, VELICE UCINNA je Hliva Ustricna v kapslich. Radim vsem vyzkouset!!! Kdyz mate obdobi, kdy se vam opar ma udelat (menzes, stres ap.), uzivejte kazdy den jednu tabletku. Za tyden, dva uvidite, ze opar nema sanci. Osobni zkusenost s gen.oparem a jedine hliva mi pomohla...Snad pomuze i Vam! Pekny den:-)
Reagovatpoděkovatnahlásit12. března 2009 13:24:18
Ja osobne mam docela dobre zkusenosti se zmirnenim obtizi pri genitalnim oparu pri pouziti hrebickoveho oleje. Kapne se nepatrna kapka na kousek vaty ci odlicovaci tamponek, zredi vodou a postizene misto potira tak 2x denne (z toho jednou na noc). Pozor, hrebickovy olej se nesmi pouzit na kuzi ci sliznici neredeny! Opravdu je treba ho dost zredit, a i tak docela pali, ale opar se pak nerozvine nebo ma lehci prubeh.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. června 2009 01:09:35
Já na opary trpím už od mala a nemívám ty centimetrové na rtu, bohužel... Vyzkoušela jsem vše, ale nejvíce mi pomohl HemaGel a i ty náplasti, člověk o oparu ani neví. Po natření gelem opar nesvědí, naopak ho hezky chladí. V lékárnách je to docela drahé, proto to kupuji na internetu, nechci tady dělat nějakou reklamu, ale dobrou zkušenost mám se stránkou pilulky24.cz. Jinak, opar v intimních místech jsem měla taky, doktorka mi předepsala nějakou mast, ale moc mi to nepomáhalo, natřela jsem si to HemaGelem a hezky se to zahojilo.. Mohu doporučit.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. června 2009 10:40:09
Já na opary trpím už od mala a nemívám ty centimetrové na rtu, bohužel... Vyzkoušela jsem vše, ale nejvíce mi pomohl HemaGel a i ty náplasti, člověk o oparu ani neví. Po natření gelem opar nesvědí, naopak ho hezky chladí. A hlavně se po HemaGelu nedělají jizvy, což u tea tree vodičce říct nemohu. V lékárnách je to docela drahé, proto to kupuji na internetu, nechci tady dělat nějakou reklamu, ale dobrou zkušenost mám se stránkou pilulky24.cz. Jinak, opar v intimních místech jsem měla taky, doktorka mi předepsala nějakou mast, ale moc mi to nepomáhalo, natřela jsem si to HemaGelem a hezky se to zahojilo.. Mohu doporučit.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. června 2009 10:51:42
Já na opary trpím už od mala a nemívám ty centimetrové na rtu, bohužel... Vyzkoušela jsem vše, ale nejvíce mi pomohl HemaGel a i ty náplasti, člověk o oparu ani neví. Po natření gelem opar nesvědí, naopak ho hezky chladí. V lékárnách je to docela drahé, proto to kupuji na internetu, nechci tady dělat nějakou reklamu, ale dobrou zkušenost mám se stránkou pilulky24.cz. Jinak, opar v intimních místech jsem měla taky, doktorka mi předepsala nějakou mast, ale moc mi to nepomáhalo, natřela jsem si to HemaGelem a hezky se to zahojilo.. Mohu doporučit.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. června 2009 10:52:54
Na opary trpim kazdorocne na podzim a na jare. Ani si nepamatuju, ze bych nekdy v tato obdobi opar nemel a spis rozlisuju jestli je to letos horsi, nebo lepsi. Vyzkousel jsem uz snad vsechno co je v lekarnach k dostani vcetne hemagelu. Ano, ten mi celkem ulevil, ale letos mi nabidla pani magistra v lekarne kde uz muj problem za ty roky znaji neco noveho. Jmenuje se to Herpclair a je to na rozdil od hemagelu urceno primo na opary. Muzu jen doporucit!!! Je to bezbarvy gel - udela to takovy jemny film, hezky voni, chladi a da se to namazat na opar v kteremkoli stadiu. Kdyz to natru hned v zacatku, tak mi ani nevyskoci. uz jsem letos kupoval dva a jeden mam permanentne v aute, protoze tam vetsinou prijdu na to, ze se neco chysta... Je to zatim to nejlepsi co jsem bez receptu v lekarne dostal . Zna to nekdo?
Reagovatpoděkovatnahlásit18. listopadu 2009 23:04:53
Dobrý den. Mám pár otázek. Zjistila jsem od lékaře, že mám herpes. Ale vůbec nevím jak je možné, že jsem se nakazila. Pohlavní styk jsem ještě neměla a nic podobného tomu taky ne. Píšou, že je to pohlavní nemoc, proto nemůžu pochopit jak jsem se nakazila. A to doopravdy budu mít v sobě ten virus už napořád? Nikdy se toho nezbavím a vždycky mám možnost, že ho zase dostanu? Může to mít vliv na porod nebo otěhotnění, ikdyž ten vir bude zrovna v tom (latenčním) stádiu? Mohou být i poté mé děti přenašeči viru? Děkuju.
Reagovatpoděkovatnahlásit30. listopadu 2009 11:13:41
Omlouvám se,nevím jestli je napsán název léků správně.Každopádně zink.mast a noc žlutá mast s antibiotiky,jak nam bylo sděleno lékařkou.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. ledna 2010 14:00:26
chytré otázky, taky by mě zajímaly odpovědi. opar jsem dostala před měsícem z mé první kosmetiky v životě:-) doma 3 měs.dítě. docela jsem si to v sobě musela zkousat. hrozný pocit, že může být člověk nebezpečný sám pro své dítě. ale taky ten, že to bude v těle furt. za ten měsíc jsem měla opar asi 15×. Asi hormony a imunita na nule, psychický stav, vyčerpání,jaro...co já vím:) hlavně se těším, až zase svoje děti budu moct políbit....
Reagovatpoděkovatnahlásit1. května 2010 09:46:06
Vnučka ,9let má velmi často se opakující se velké opary na horním rtu.Po posledních jí zůstaly i jizvičky.Nyní ma opary už zase a není tomu ani 3 týdny od posledních.Leta jsou jí stale předepisované stejné léky Zinková mast a na noc Endiaron s vitaminem B.Je slabý atopik. Jiné onemocnění s opary neprobíhá a nikdy nezachytneme první příznaky.Většinou "vykvetem"Léky dostává stejné jak z kožního,tak od dětské lékařky. Může jet s opary na hory? Ráda lyžuje.Prosím zda by mohla použít snacha lék Herpclain?Nevíme si rady a já si myslím , že už snad i Zinková mast je něčím nahraditelná.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. ledna 2010 13:18:57
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3921 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3352 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3339 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3057 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2996 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1719 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1355 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Joongowj (Tamiflu – lék na prasečí chřipku) 7. února 2012 23:47:12
Go travelling Modelpalace De Pass =PP Bikini Models Directory alliy Tiny Babe Models 878 Uid… Diskutovat
- Filip (Létající mušky) 5. února 2012 21:35:00
Taky by mě zajímalo, co mám dělat, když mám toho jakoby pavouka před okem již ve 20. roku… Diskutovat
- Friduča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 6. února 2012 18:50:51
Jani a ty máš něco s ploténkou ? Mám teď kamarádku v nemocnici a jde na operaci :( jedna… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]