Magnetická rezonance (MR)
Magnetická rezonance je moderní vyšetřovací metoda, která velmi přesně zobrazí požadované oblasti. Poskytuje důležité informace prakticky o všech orgánech v těle. [ více ]
pravda,nevedela jsem pred tim ze trpim klastrofobii,lehatko vjelo do ,tunelu,a ja se dusila.museli me zase vyndat.nevim,stalo se mi to 1x a od te doby na cr,nejdu,leda ze by me predem uspali. tak chodim na ct.me nepomohl ani prasek pred cr.tak ze opravdu,kdo o sobe vite ze mate klastrofobii,tak radsi jit na ct.
Reagovatpoděkovatnahlásit27. ledna 2007 07:15:50
je možné si tohleto vyšetření zaplatit soukromě, bez doporučení lékaře - a kolik stojí???
Reagovatpoděkovatnahlásit9. července 2007 20:10:18
Soukromě to nejde, je potřeba doporučení od lékaře s přesnou DG, proč se vyš. dělá a vyšetření hradí pojišťovna. Částka je asi půl milionu korun. Ikdyz v dnešní době i méně. Takže 5tis. to není. Takhle levný není ani ultrazvuk. Podle mého názoru by měla být MR častěji používanou diagnostickou metodou.
Reagovatpoděkovatnahlásit23. září 2007 15:50:00
ze jedu na nejaky cas mimo uzemi a vzdycky se doporucovalo, pred cestrou do ciziny - nechat prohlidnout zuby a pod. popr. prasky s sebou. Myslim, ze by to bylo vyhodne utraceni penez a byl by clovek klidny, kdyby vedel jak na tom zdravotne je... popr. cemu se vyhnout...... za ty penize by to stalo.....
Reagovatpoděkovatnahlásit8. května 2008 11:59:11
Panebože, kde jste to sebrala, Doktorko (půl milionu)... Co to je za blábol. Ani v době, ve které je napsán Váš příspěvek (2007) nestálo vyšetření tolik. To mají čští doktoři ale přehle. Myslím, že nejste žádná doktorka (anebo hloupá! Dnes (i v roce 2007) stojí vyšetření mr zhruba 3000 - 8000 Kč podle rozsahu a výkon, podání kontrastních látek a pod. Tuto cenu hradí pojišťovny.
Reagovatpoděkovatnahlásit8. prosince 2010 07:05:50
Čistý komunismus,drahá bezbolestná vyšetřovací metoda pouze pro VIP a NĚKOHO Než na vás přijde řada(vyjdou peníze od zdrav. poj.) možná už ani nebudete MR potřebovat. Mezitím Vám ale můžou prodat hromady nefunkčních "léků" z reklamy .
Reagovatpoděkovatnahlásit21. listopadu 2007 11:17:30
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jemožno provést vyšetření magnetická rezonance, když mám tetování. Děkuji
Reagovatpoděkovatnahlásit4. ledna 2008 20:42:24
Zaživa vytrhlo z těla...:-D To je k smíchu....Kovové pigmenty je nesmysl. Pigment je barva, kterou se tetuje a ta kdysi dávno mohla obsahovat stopové částečky kovů. Současné kvalitní pigmenty žádný kov neobsahují a tudíž Vám není co zaživa z těla vyrvat. Navíc ty částečky by musely mít poněkud větší rozměr pro to vyrvání. Ty z nekvalitních barev nebo podomácku dělaných tetování můžou způsobit tak možná pálení.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. září 2009 15:17:17
Dobrý den, na MR jsem byla 2x, jednou s krční páteří a podruhé (včera) s bederní. V popiscích o MR se uvádí, že nemají být při , ani po, vyšetření žádné potíže, ale já jsem měla při krčím vyšetření díky chvění (nebo rámusu i když jsem měla špunty v uších) po skončení strašné bolesti hlavy a včera - bederní píteř- do 2 hodin od skončení hrozné bolesti až pálení kyčlí a celých nohou vč. brnění totéž i s bolestí u krční páteře. Musela jmem jít k lékařce pro injekce na uklidnění bolestí. Je to možné, když by mě vlastně nic být nemělo? děkuji za odpověď. Eva
Reagovatpoděkovatnahlásit25. listopadu 2008 14:00:35
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak probíhá MR břicha, zda jdete do tunelu první nohama, nebo hlavou, asi je to hloupá otázka, ale já mám panickou hrůzu z uzavřených prostor, je možnost být před vyšetřením pod narkózou? Nebo je lepší CT, to je taky v tunelu? Mě ho ale nedoporučili kvůli silnému záření. Děkuji za odpověď
Reagovatpoděkovatnahlásit11. ledna 2009 11:48:10
Dobrý den, mám také panický strach z uzavřených prostor. Přesto jsem dnes toto vyšetření podstoupila. Dají Vám do ruky balónek, který zmačknete v případě, že ukončení vyšetření. Nikdo vás nutit nebude, přesto Vám radím , zkuste to vydržet a pěkně se snažit před vjezdem do tunelu uklidnit, myslím hlavně dech.Myslete na pravidelné dýchání a za chvíli zjistíte, že to není tak hrozné. Pokud to vzdáte, CT není zdaleka tak přesné. Na to jsem celou dobu myslela. Pokud bych ho nepodstoupila , čekalo by mě vyš. mnohem rizikovější a velmi nepříjemné ERCP( hadici zavádějí ústy až do žlučových cest. Věřte mi , že je tunel úplně v pohodě. Dokonce jsem byla mile překvapena , jak je to snadné. Přeji, ať vám to dobře dopadne. Jen to prosím neodmítejte. čeká se na to také měsíc a půl. Zdravím.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. listopadu 2009 21:39:53
Měla bych jednu (asi hloupou ) otázku, ale pro jistotu se zeptám. Budu postupovat vyšetření MR a prý se provádí ve spodním prádle. Uvádíte zde, že vadí kovové věci, vadí tedy i podprsenka s kosticemi???Děkuju za zprávu.TD
Reagovatpoděkovatnahlásit22. listopadu 2009 18:29:29
ahojky, dnes jsem byla na MR v Příbrami. V kabince jsem si odložila, mohla jsem si nechat jen ponožky a kalhotky. Poté si vezmete na sebe andělíčka ( zakryje tělo od zhora až dolů). Vyšetření trvá asi dvacet minut a je nebolestivé.Dají Vám na uši sluchátka a tam dostanete instrukce kdy zadržet dech. Trochu jsem se bála , ale teď už vím, že to nic není. Mějte se fajn. Ať to vše dobře dopadne.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. listopadu 2009 21:29:19
Hezký dobrý den, dnes jsem podstoupila vyšetření Magnetickou rezonancí, během vyšetření mi byla aplikována kontrastní látka. Pan doktor chtěl mít jistotu, že při mé autoimunitní poruše si organizmus nezačal ničit také neurony. Prosím, je podání kontrastní látky běžnou metodou? Na čem záleží, že lékař o podání kotrastní látky rozhodne? Děkuji moc za Vaši odpověď a přeji pěkný den, Zuzana
Reagovatpoděkovatnahlásit23. srpna 2010 14:55:34
Dobrý den. Chtěla jsme se zeptat jestli je možné když MR ukáže rupturu v zadním rohu medil.menisku dosahující na periferní obvod menisku.Načež jsem podstoupila arthroskopii kolene a lékař konstatoval že v koleni nic není.Je možné že se MR takto mílí? Děkuji za odpověď.
Reagovatpoděkovatnahlásit30. října 2010 13:12:19
Mám živou otřesnou zkušenost z magnetické rezonance v nemocnici v Sokolově. Nedostal jsem vůbec žádné informace, prý si mám přečíst leták ale ten byl přilepen ke stolu, který byl obležen pacienty a lékař mne hned zavolal na vyšetření. Jen se mne zeptal jestli netrpím klaustrofobií, nikdy jsem problémy neměl. Lehl jsem si na záda, přes krk mi dali těsnou pevnou svorku, hlavu do takového půlválce na hlavu těsnou přilbu a zasunuli mne pod takovou desku do velice těsného prostoru. Začátek vyšetření byl až na veliký hluk bezproblémový ale asi po půlhodině se mi udělalo náhle velice špatně, špatně si mi dýchalo - hrdlo jsem měl těsně sevřené v té svorce a hlavu v přilbě těsně pod deskou, začal jsem volat na obsluhu, že je mi špatně ale nikdo nereagoval, bylo to hrozné, začal jsem úplně řvát a chytla mne panika až mne uslyšela sestra z jiného oddělení přiběhla a uvolnila mne z toho svěráku. Dobrých 5 minut mne tam takto nechali, nechápu jak mohou nechat pacienta v takovém přístroji bez dozoru. Sestra mi řekla ať si dám kafe a jdu domů. Je to můj neotřesnější zážitek v životě, nikomu to nepřeji. Ještě stále jsem se z toho nevzpamatoval. :-(
Reagovatpoděkovatnahlásit6. února 2012 13:24:30
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3921 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3350 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3339 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3057 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2995 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1718 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1355 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Lenka (Klasická léčba (chirurgická operace, ozařování, chemoterapie)) 5. února 2012 03:17:09
Dobrý den, za poslední dva dny jsem přečetla všechny příspěvky v této diskusi, a chci… Diskutovat
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 12:45:01
Mílo,díky.Já sóju mohu,ale nemá se prý zase nějak moc často. Odkaz si uložím a… Diskutovat
- Ivča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 2. února 2012 15:22:16
Končo, tys posílala fotku vánoční? Řekni kterou, já budu hlasovat. Já žádnou vánoční… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]