Inzerce

Ostruha patní kosti

Bolela Vás někdy pata? Víte, kde se vzalo rčení vytrhnout trn z paty? Sledujete závistivě 85% lidí, kteří si vykračují světem, jako by snad ani žádné paty neměli? Natož bolavé? [ více ]

Inzerce
Odpovědi
Václav

Když mi bylo 15 tam mi odoperovali tzv.ostruhu vzadu na patě. Asi před 15 lety dnes mi je 50 jsem dostal strašlivé bolesti a to ve spodní části paty na obou nohách vůbec jsem nemohl chodit. To bylo mastí , ultrazvuků a nic nepomohlo. Až na to ,že při rahabilitaci zaskakoval lékař v důchodu a řekl Vážený pane jste doživotně odkázán na vložky do bot ty stou dírou v patě. Operace ta moc nepomáhá a narůstá to znovu. Ale pokud chcete vyzkoušíme jeden lék do každé paty jsem dostal 3 injekce zhruba po 3-4 dnech sice si myslíš že s injekční stříkačkou tam dělají jak se sbíječkou ačkoliv ta už dávno leží v koši ale za 20 minut nic necítíš. a tak po 14 dnech /kdy předtím 6 měsíců nic / jsem byl vyléčen. Je pravda nosil jsem ty vložky další 4 roky ale dnes už je nenosím tak 12 let. akorát si vybírám pantofle a boty s velmi měkkou vložkou-stélkou , ne tvrdou.Tenkrát říkaž , že ho nikdo nechce předepisovat a že prů má ůdajně vedlejší účinky. Ale nic jsem zatím nezjistil. Byly bílé jako mléko a jmenovalo se to /EGILOK/ od té doby mne to nikdy již nebolelo a neznám ostruhy.I když momentálně jsem na vážkách i přesto , že jsem to měl napsáné. Lék s tímto samým názvem již užívám cca 5 let kvůli tlaku./ je to betablokátor/. Píši to proto , že mně to pomohlo.

Reagovatpoděkovatnahlásit

14. února 2008, 19:32:37

Václav

Ctěl bych se ještě jednou připomenout a hlavně opravit lék v injekcích jež jsem na tyto ostruhy dostal a jež mi pomohly nebyl egilok ale opravdu jsem už starší člověk a spletl jsem se a proto opravuji pravdivě dle výpisu zdr. dokumentace. byl to lék / KENALOG / . s pozdravem a omluvou pan. Václav.

14. února 2008, 20:41:46

Milan2 poděkování

Prosím o preventivní radu. Několik měsíců mě bolí pata a ještě jsem s tím nebyl u doktora. Pročetl jsem Vaše příspěvky, kde popisujete jaké je to bolestivé. Zatím mě pata bolí ráno když vstanu, ale přes den to není tak zlé, ale večer je to horší. Dá se to však vydržet. Možná se to bude zhoršovat. Má-li někdo nějaké zkušenosti, jak preventivně zpomalit či zcela zlikvidovat ostruhu patní kosti, byl bych vděčen. Děkuji

1. března 2008, 00:28:07

Kreuzerová Hana2 poděkování

Přesně jak popisujete mám stejné potíže i já.Navštívila jsem 3 různé lékaře a po prozkoumání a všech konzultacích se nakonec domnivám, že pomůže jedině rázová vlna.Budu nyní absolvovat ultrazvuk, ale osobně se domnívám, že to bude málo účinné a tak léčbu vlnou podstoupím, i když si ji budu muset hradit sama bez pojiš%tovny. Jedna věc je ale jistá, jít zavčas k lékaři. Nenechte si tento problém zhoršit, pak se potíže podle mne vracejí, jsou vleklé a hůře léčitelné. Patu chlaďte a ledujte, třeba 5x denně na krátkou chvilku.

9. září 2010, 16:04:22

marie

já už rok chodím po doktorech s obema nohama a zatím bez uspěchu mám za sebou rázové vlny stálo to 3000.- tisíce obstřik i ozařování v brně a pořád bolesti ted mám možnost poslední ozáření a když to nepomuže tak prý mě čeká operace ale ta taky není 100/ tak doufám že to poslední ozáření pomuže ještě bych vyzkoušela evotron v praze

29. března 2012, 18:46:08

Jana

Rok a půl bojuji s patní ostruhou a prozatím neúspěšně. Připadám si, jak malá mořská víla, která chodila po střepech.Rehabilitace, ozářky, kostivalová mast, homeopatika, akupunktura ,podpatěnkanic nefunguje. Zabírají pouze injekce,tak asi na 3 měsíce, ale jsou prý dost škodlivé. Mě moc pomohly, aspoň jsem si odpočinula od bolesti. Ale s nimi to asi donekonečna nepůjde.Teď hledám něco jiného.Chci zkusit rázovou vlnu. Doufám, že mi to pomůže. No a nyní , když jsem si četla to o té citronové vodě, tak to zkusím taky. Za to nic nedám. Ta rázová vlna stojí 700 Kč na jedno sezení, prý jich má být 6. Tak to se prohnu. Budu šetřit už i na to , abych mohla chodit. Je mi ale 39 a na to , abych seděla doma na peci se cítím ještě mladá.

3. března 2008, 18:39:43

baba3 poděkování

rázová vlna stojí všude jinak - např. v Ústí. l. kde bydlím 500,-. Kč, v Praze 150 Kč.

19. února 2009, 09:08:02

Jana

A ty Milane si honem utíkej koupit vložky do bot a zajdi, co nejdřív k ortopedovi, dokud se ti to nerozjede v plné síle. Vím o čem mluvím.

3. března 2008, 18:42:51

Marie

Na ulttrazvuk jsem chodila 10x, bolest se sice zmírnila, ale nic moc, trápí pořád, dávala jsem obklady z octa /také rada/, občas cítím úlevu, ale octem jsem si patu spálila a pak léčila sádlem. Také občas použiji kostival. mast, účinek je na čas, jsem rozhodnutá koupit podpatěnku, ale co s páteří při jednotraném vyvýšení nohy??? Jsou to problémy, zvláště, když se člověk rád toulá přírodou ! Zkoušejte různé rady, možná jsou lepší než nějaké ozařování, ať se vám léčba daří, dám vědět, jak pokračuji, zdravím

27. března 2008, 11:07:52

Ivana7 poděkování

Patní ostruhy mne trápí už 16let. Nejdříve jedna noha, byla jsem na ultrazvuku, již si nepamatuji kolikrát, pak ozařování, které pomohlo. Před pěti lety začala bolet druhá pata, na rtg byly velké ostruhy na obou patách. Celých pět let zkouším bolest, nepomáhá leiser,ultrazvuk,ozařování, obstřiky. Mezitím znova bolít ta první pata, která začala před 16-ti lety.Užívám Coxtral ale už nepomáhá.Je to vážení trpící na mašly. Na rázovou vlnu , která ještě zbývá bohužel stále nejsou finance, protože k tomu mám ještě oba tenisové lokty a bolavý ramenní kloub. Je mi 55 let a děsím se vyššího věku. Poradí mi někdo co s mými bolavými údy?

6. dubna 2008, 02:51:12

Jožka4 poděkování

Zdravím všechny kteří hledají radu a nebo pomoc na téma paty. Trpím hodně. Mám nadváhu . Vy taky ? Nebo tato nemoc postihuje i lidi štíhlé.

26. června 2008, 21:03:07

Vladimíra Schmausová8 poděkování

Dobrý den, již několik týdnů mám ráno problémy vstát a rozejít ty bolesti!Do včerejšího dne se mi to ještě dařilo,ale dnes jsem se ráno probudila a chtěla vstát z postele a v lévé patě začala šílená bolest a nedařilo se mi to ani rozchodit.je večer a já sotva lezu,bolest sice trochu ustoupila,ale pobolívá to a když si palcem zmáčknu bok paty,tak opět to bolí.Manžel problém s ostruhou měl a léčili ho ozařováním,ale slyšela jsem na tuto léčbu negativní názor.Je mi 35let a bohužel mám problém s nadváhou,tak zřejmě je to ten problém.

7. července 2010, 19:13:39

Jarka11 poděkování

Dobrý den,poraĎte prosím,bolí mě pata při chůzi,ale někdy i v klidu,Dle ortopeda nemám ostruhu,jen příčně plochou nohu,Dnes si jdu pro gelovou podpatěnku,aby byl došlap měkší a taky ortopedické vložky.Dejte babskou radu,jak zmírnit bolest,abych nemusela pořád brát nějaký Brufen.Patu mastím Kostivalem a různými gely z lékárny a bolest moc neustupuje.Děkuji za příspěvky a rady pěkný den přeje Jarka z Moravy

27. června 2008, 13:10:49

Ola10 poděkování

Zdravím ty co mají problém s patní ostruhou.Před pár měsíci jsem byla objednaná u ortopeda na kontrolu kyčlí mého syna a zároven jsem se nechala také vyšetřit pravou patu.Na rengénu mi bohužel zjistili 0,5 cm PATNÍ OSTRUHU,vím že jsou lidi co mají daleko větší problém než já,ale musím říct,že i ta 0,5 cmetrová ostruha bolí šíleně.Když nohu více namáhám,tak bolí i v klidu!!Byla jsem taky na léčbě ultrazvukem a NIC,používala i kostivalovou mast a taky NIC!!!!!Co dál?Poradte...možná tlakové vlny?Mám malé děcko a rodinu při které jsem věčně v pohybu a každý krok mě bolí!!!!!!!!!!!!

23. července 2008, 00:08:37

oliva10 poděkování

Zdravím ty co mají problém s patní ostruhou.Před pár měsíci jsem byla objednaná u ortopeda na kontrolu kyčlí mého syna a zároven jsem se nechala také vyšetřit pravou patu.Na rengénu mi bohužel zjistili 0,5 cm PATNÍ OSTRUHU,vím že jsou lidi co mají daleko větší problém než já,ale musím říct,že i ta 0,5 cmetrová ostruha bolí šíleně.Když nohu více namáhám,tak bolí i v klidu!!Byla jsem taky na léčbě ultrazvukem a NIC,používala i kostivalovou mast a taky NIC!!!!!Co dál?Poradte...možná tlakové vlny?Mám malé děcko a rodinu při které jsem věčně v pohybu a každý krok mě bolí!!!!!!!!!!!!

23. července 2008, 00:14:45

Pavel2 poděkování

Mám dobré zkušenosti s léčbopu rázovou vlnou, objednej se podle Tvéhop regionu k léčbě, pracoviště si vyber na webu. doporučuji ne jednorázovou vlnu, ale opakované sezení.

29. července 2008, 11:27:04

hanka5 poděkování

Pomáhá také desetiminutová koupel v horkém nasyceném roztoku slané vody

6. srpna 2008, 14:20:49

Iveta3 poděkování

Prosim kdo by poradil kde se ve Vychodnich cechach leci patni ostruha razovou vlnou .Dekuji

8. září 2008, 20:12:30

Eva

Tak u mě pred 5 lety na ostruhu platilo nespočet ulrazvuku a ozařování. Ale bolest přestala až po několika měsících. Ted se mi udělala ostruha na druhé noze. Bolest je daleko horší než dřív.Noha bolí i v klidu, bolest vystřeluje až ke kolenu. Tak znovu ultrazvuk, tablety na bolest. Na ozařování se mi zatím nechce. Je to dojízdeni do nemocnice 25 km. Tak zkouším homeopatikum hekla lava. Ráno a večer na lačno 5 kuliček.Mám zatim za sebou týden ale zdá se mi že to je lepší.Tak jesti to opravdu funguje dám pak vědet.

8. září 2008, 21:55:21

Hanička1 poděkování

Evo, prosím můžete napsat jak pomáhá hekla, kterou jste začala užívat před dvěma měsíci? Děkuji

2. prosince 2008, 19:23:54

Jindra3 poděkování

Dobrý den, tak ve čtvrtek vyrážím na rázovou vlnu, je prý jen jednu za 4000kč, ale je prý úspěšná. Tak dám vědět jak jsem dopadla :) naštěstí mám dobrýho lékaře, který mně neprohání po nějakých laserech a ozařování, řekl mi že jedině tohle pomůže.

9. září 2008, 20:13:22

Aleš3 poděkování

Zdravím všechny, je mi 24 let a dneska jsem zjistil u ortopeda ostruhu na patě.Po přečtění vašich přízpěvků vidím, že se mám na co " těšit"!!! Na jakém principu je lečba-nárazová vlna?jinak kladivo doma mám taky...

10. listopadu 2008, 20:38:45

map

Také trpím již podruhé s ostruhou, před 10 lety mi laser pomohl až po 3 měsících.Teď mi poradila zdravotní sestra rozmíchat 250 g glauberovy soli s 250 g sádla a zabalit na noc do igelitu, tak zkouším. Sůl se dá běžně koupit v lékárně.

19. listopadu 2008, 16:10:15

roman7 poděkování

No a co, pomohlo to ?

12. dubna 2009, 06:24:20

map

Absolvovala jsem 10 laserů a dydinamiků, pak jsem na doporučení přítelkyně šla na přístroj zvaný REBOX a pomalu bolest odeznívá. Je dobré také sržet nohu v teple a masírovat úpony šlach. REBOX v Českém Těšíně stojí 50,- Kč jedno sezení, ale prý v Praze až 150,- Kč, takže jsem ráda, že nebydlím v lukrativní oblasti. Ale proti bolesti je člověk ochoten i připlatit.

15. prosince 2008, 13:24:55

MIUNA3 poděkování

www.polar.cz-NOVÝ JIČÍN-Starší reportáž -Rázové vlny

20. prosince 2008, 22:31:09

tony

O mých předchozích problémech se nebudu rozepisovat, lékař mi naordinoval 10 ultrazvuků, praxe je taková, že si to pacient aplikuje sám, ale je problém v tom, aby směroval ultrazvukovou vlnu přímo na centrum bolesti, ne někam vedle. Je třeba volit nejrůznější směry, z leva, z prava atd.. Po 10 aplikacích jsem byl bez bolesti a jsem fit, již 20let. Tak se mějte.

2. března 2009, 09:00:10

Lenka1 poděkování

Má rehabilitace ultrazvukem a poté laesrem vůbec nezabrala. Bohužel rehabilitační sestry nedaly přístroj z ruky a často směřovaly úplně mimo bolestivé místo - úplně vyhozené peníze. Dle zkušeností pacientů bych volila rázovou vlnu, má někdo zkušenost o této možnosti v okolí Karlových Varů ?

5. března 2009, 12:55:16

Dáša1 poděkování

Dnes mi ortoped řekl,že mám ostruhu,myslím si to už dlouho...Rovnou mi doporučil léčbu Rázovou vlnou!Prý nic jinýho nezabere!!Tak to asi podstoupím!Ale ta cena co tu píšete je šílená....!

17. března 2009, 20:28:43

Dáša

Podstoupila jsem tu Rázovou vlnu,je to trochu bolestivé,ale dá se to vydržet..!Stálo to400kč:jedno sezení.Tady to dělá Věra češková v Bruntále,te:554 725 141.Už dnes po jedné aplikaci cítím ulevu,tak dofám,že to zabere.Většinou se prý musí jít 5krát.Tak hodně štěstí"

19. března 2009, 07:53:28

Dáša

Dobrý den,já nakonec byla na Rázové vlně nakonec jen 3krát,cítím se dobře...O tom,že ostruha zůstane nic nevím,myslím si,že se tou vlnou rozbíjí...!V nejbližší době půjdu na rentgen,tak jsem teda zvědavá!Rovněž mi byly doporučeny ortopedické vložky přímo na míru,nechám si je udělat.

6. dubna 2009, 12:28:25

Michala

S bolavou patou žiju už 3 roky, nezabral UZ, magnet, obstřik ani rentgenové záření. Ani různé babské rady. Zkusil někdo rázovou vlnu poté, co ostatní léčbu prodělal a nezabrala mu, bohužel jsem vždy těch 5% neúspěšnosti léčby. Ostruha asi nepůjde rozbít, mám ji na rentgenu pořád, údajně je to zánět, jak výrůstek dráždí nervy v patě. Opravdu moc mi pomohly ortopedické vložky na míru, mají v patě prohlubeň a vysoko pod nártem, takže se noha opírá o nárt a ne patu. Vybírám boty na klínku, s měkkým došlapem, také Adidasky, které mají pod patou "podkovu" nebo "špunty", prostě ne celistvou patu, to hodně uleví noze. Pokud se k rázové vlně rozhodnu, dám vědět.

18. dubna 2009, 09:28:37

Zdeněk

Zdravím všechny trpící patní ostruhou. Rád přidám několik svých zkušeností. Asi před 9 lety jsem měl velké problémy s pat.ostr.na pravé noze.Nemohl jsem téměř chodit.Tak jsem se začal léčit na ortopedii.Nejprve mě byla pata několikrát opichávána injekcemi-je to ohromně příjemné. Potom jsem zase nějaký čas pajdal a trpěl-prý to zabere až za čas.Když to nepomohlo,tak jsem byl odeslán na ultrzvuk a laser-zase týdny jsem trpěl.Potom jsem byl odeslán do Brna na ozařování paprskami gama.Byl jsem tam 4x po asi 15minutách.To bylo v srpnu. Do prosince pořád bolest. Pak jak když utne-po bolesti,až do dnešního dne. Asi před rokem jsem začal mít ty samé problémy na levé patě. Neměl jsem už vůbec chuť nechat si zase opichávat nohu,tak jsem zajel rovnou do Brna,že se tam objednám,ale nechtěli mě vzít-prý musím mít doporučení od ortopeda. Domluvil jsem se se známou a absolvoval jsem 10x ultrazvuk,10x laser.To bylo loni v září. Noha bolela stále. V dubnu t.r.jsem na internetu našel léčení rázovou vlnou.Po pročtení různých diskusí jsem se pro to rozhodl.Po různých konzultacích jsem dospěl k závěru,že nepůjdu na tutu terapii na několik sezení,ale zkusím to najednou. Nejblizší jednorázová léčba je pro mne ve Zlíně,vzdáleném 80 km. V Brně bych musel jít na více terapií u Mudr Mostera,protože má prý slabší přístroj. Tak jsem byl včera ve Zlíně u Mudr Krejčíře.Pomocí ultrazvuku lokalizoval ostruhu a pustili jsme se do toho. Nejprve mě patu injekcí lokálně znecitlivěl-zase dosti nepříjemné. Po asi dvou minutách přistoupil na aplikaci rázových vln. Absolvoval jsem 1000 rázů. Trvalo to asi 15 min.Chvílemi to nebylo nic příjemného,ale opichávání injekcemi je určitě horší. Normálně jsem potom odjel autem,i když mě doktor doporučil,aby mě někdo odvezl. Ale cítil jse se dobře. Dnes polehávám-na doporučení-pata nebolí, pouze mě trochu mravenčí-chvílemi. Mám se za 5-6 týdnů ozvat,jak to vypadá. Zatím jsem maximálně spokojen-doufám,že to tak půjde dál. Určitě se ještě časem napíšu,jak to pokračuje. Zatím můžu jen doporučit jednorázově. Ušetříte fůru času a zkrátíte bolest.

22. dubna 2009, 10:51:18

MIUNA3 poděkování

ZDRAVÍM.Prosím pana ZDENKA kolík zaplatil za tento zákrok.Dík.

10. května 2009, 22:07:18

Zdeněk1 poděkování

Zdravím, zaplatil jsem 4000 kč ,ale zatím nelituji-jsem v pohodě

15. května 2009, 18:08:30

miki

MUDr.Krejčí,už nikdy,rázové vlny jenom vyhozené peníze,pan doktor je spíš jenom teoretik než praktik,přečtěte si recenze a sami posoudíte.

25. července 2012, 19:51:03

Zdeněk1 poděkování

Dobrý den, Tak dnes je to týden,co jsem byl na terapii rázovou vlnou. Asi 3 dny po zákroku jsem se snažil co nejméně chodit. Pata mě vůbec neopuchla a ani žádná modřina se neobjevila. Po třech dnech jsem začal patu více zatěžovat. Pořád jsem měl a ještě mám obavu,že jak se o patu opřu,tak se objeví ta ostrá bolest. Zatím bolest žádná-v pohodě chodím-doufám,že to tak půjde dál. Po nějaké době napíšu,jak to postupuje.

28. dubna 2009, 10:36:18

jaja

Nevíte někdo o léčbě rázovou vlnou v Plzni, našla jsem pouze VS Lasera na Lochotíně a cena 4000-4500,-Kč se mi zdá poněkud příliš. Prosím o radu, ultrazvuk i injekce už mám za sebou a pata bolí znovu.

13. května 2009, 15:31:54

Simona1 poděkování

Dobrý den,můžu se zeptat jestli už jste našla kontakt na rázovou vlnu v Plzni?Simona

21. července 2009, 07:26:06

Bibina

Rázovou vlnu v Plzni provádí MUDr. Sergej Jacenko - má své stránky

9. srpna 2009, 23:04:37

Jana

Před 7lety jsem s ostruhou chodila na Rtg ozařování,4x15 minut,do14 dní po posledních ozářkách to bylo utrpení,protože se potíže ještě zhoršily,ale pak jako když utne a 7 let byl klid.Letos v zimě se mi bolest ozvala na druhé noze a hned mi bylo jasné o co jde.Snímek potvrdil 1cm ostruhu.Lékař mě nyní poslal na sérii 8ultrazvuků.Včera jsem byla porvé a bolesti jsou intenzivnější.Doufám,že až sérii dochodím,že mi to pomůže.Z různých diskuzí jsem vyčetla,že ultrazvuk není moc účinný,ale třeba budu mít štěstí.Také jsem začala užívat homeopatikum Hekla Lava 9 ,5 kuliček denně.Pokud jste někdo z Ústí nad Labem,v lékárně naStřekově vedle restaurace Lípa mají velice širokou nabídku a magistra ochotně poradí. A rázovou vlnu dělají na klinice Tornero veVšebořicích,byl jste tam někdo?Pokud mi nepomůže ultrazvuk hodně uvažuju,že se na rázovou vlnu poptám osobně.Přeji všem život bez bolesti pat.

19. května 2009, 14:17:06

Eva

Také mám bolesti paty a myslím si ,že je to ostruha,jsou to bodavé bolesti při chůzi a hlavně po ránu se nemůžu postavit na nohu,je to moc nepříjemné,tak jsem se rozhodla,že si zajdu k lékaři a budu také chodit na tu léčbu,jen jsem se chtěla zeptat jestli se to náhodou neplatí ještě kromě poplatků 30 TI KORUN.

4. června 2009, 23:07:35

Zdeněk

Když jsem se léčil pomocí laseru a ultrazvuku,tak jsem zaplatil,kromě 30 kč ještě 300kč. Ale stejně mě to nepomohlo a šel jsem na rázovou vlnu za 4000 kč,jak už jsem psal asi před měsícem. Dnes už jsem v pohodě.

8. června 2009, 21:13:53

Jana

Pane Zdeňku, byla jsem na rázové vlně za 4000 kč u dr, Krejčího už 11.2. 09, vše proběhlo stejně jako u Vás, 6 následujících týdnů jsem byla jako znovu na světě, ale po 6 týdnech bolesti začaly znovu, je to snad horší , než před tím, asi jsem to přechválila, Znovu jsem byla ve Zlíně, dostala jsem Emoxen gel a 600 Ibalgin, bolesti jsou příšerné, příští týden mám dr. Krejčího zase informovat. Je to prý tím, že už nejsem nejmladší, že mám být trpělivá. U mladého člověka to rychle odezní.Zajímal by mě Váš věk, pokud budete ochotný jej sdělit. Mě je 64 let, ale jsem aktivní, moc mě to omezuje. Vlastně je to už 17 měsíců, co se trápím s ostruhami. Před RV jsem dlouhodobě jezdila ozařovat do Holešova. Přeji Vám ze srdce, ať Vás pata nebolí! Jana

9. června 2009, 17:46:38

Zdeněk

Dobrý den, já jsem byl u Mudr. Krejčího 21.4.letos. Takže je o něco více,jak 6 týdnů. Zatím jsem bez problémů. Doufám,že to tak bude dále. Jinak,taky nejsem nejmladší-je mě 50 let. Trochu jste mě vystrašila,ale já si vůbec nepřipouštím,že by mě to ještě mělo začít bolet. Přeji vám,ať vám bolest co nejdříve zmizí.

15. června 2009, 20:40:09

janca

dobry vecer! zdenku,chtela bych se vas zeptat,vy jste byl u dr.krejciho ve zline?ptam se z toho duvodu,ze jsem k nemu take objednana,se stejnym problemem jako vy,patni ostruhy..rano nemuzu vstat z postel,cely den trpim,jak kun,tak si tedy od razove vlny hodne slibuji,ze snad konecne budu vedet co je to chodit bez bolesti..clovek by za to dal cokoli..nehlede nato,mam teprve 33 let..chtela bych se vas zeptat,vsude se docitam,i ma lekarka mi rikala,ze je to velmi bolestivy zakrok,je to opravdu tak bolestive?musel jste byt po zakroku i na neschopencce?dekuji! mejte se pekne a hlavne,at vam nozky dobre slapou...

26. září 2009, 20:30:37

Zdeněk

Zdravím vás,já jsem rázovou vlnu,jak jsem absolvoval,už zde popisoval,ale rád to doplním. Pani doktorka vám říká,že je to velmi bolestivý zákrok.Jo bolí to,ale pouze asi 15 minut při aplikaci. Určitě více bolí,když se pata opichává.Samotný zákrok probíhá tak,že doktor nejprve ultrazvukem zaměří místo na patě.Potom vám píchne umrtvovací injekci do paty.To bylo dost nepříjemné.Je to asi minutu,taková tupá bolest.Po chvilce začne aplikovat rázovou vlnu.Jezdí po patě něčím podobným,jak ultrazvuk (např.podobně se používá při kontrole plodu v těhotenství-tak mě to připadalo) Když s tím jezdí po patě,tak to tak cvaká a přitom to jakoby píchalo do paty.Doktor Krejčí mě říkal,že pokud mě to bude moc bolet,tak to klidně na chvílu přeruší a potom bude zase pokračovat.Přitom ty ráze počítá.Když bylo 500 tak jsem přemýšlel,že mu řeknu,ať na chvílu přestane,ale potom jsem si to rozmyslel.Došel jsem k závěru,že to není tak hrozné,raději ať to mám za sebou.Ten ráz bolí pouze,když se pohyboval na okraji umrtvení-ale jděte do toho-ty bolesti při chůzi,které jsem předtím prožíval byly horší. A ženy prý mají nižší práh bolesti,takže pro vás to bude určitě lepší. Já bolest nemám vůbec v lásce Jinak na neschopence jsem nebyl.Bylo mě doktorem doporučeno-prý mě to možná opuchne a zmodrá,abych si jeden den na patu dával ledové obklady a ze dva dny aby noha byla v klidu. Vzhledem k tomu,že jsem od doktora normálně odešel,noha ani neopuchla,ani nezmodrala,tak jsem nic neledoval. V pohodě jsem odjel autem 80 km dom,přesto že mě doporučoval,ať si vezmu řidiče.Asi dva dny jsem pouze polehával,třetí už jsem dost chodil.Já jsem dost neposlušný pacient. Od té doby nevím,že mám patu a to je k nezaplacení.Bez váhání bych šel znovu. Tak jsem vám to vyčerpávajícím způsobem popsal. Kdy na to jdete,nebo už to máte za sebou ? Napište mě případně váš názor-nejlépe na můj email:travnicek.zz@seznam.cz J á už na tyto stránky nechodím a dnes jsem je chtěl vymazat ze záložek. Přeji vám,ať vám to proběhne minimálně tak dobře,jak mě

28. září 2009, 10:22:54

Jana

Pane Zdeňku, byla jsem na rázové vlně za 4000 kč u dr, Krejčího už 11.2. 09, vše proběhlo stejně jako u Vás, 6 následujících týdnů jsem byla jako znovu na světě, ale po 6 týdnech bolesti začaly znovu, je to snad horší , než před tím, asi jsem to přechválila, Znovu jsem byla ve Zlíně, dostala jsem Emoxen gel a 600 Ibalgin, bolesti jsou příšerné, příští týden mám dr. Krejčího zase informovat. Je to prý tím, že už nejsem nejmladší, že mám být trpělivá. U mladého člověka to rychle odezní.Zajímal by mě Váš věk, pokud budete ochotný jej sdělit. Mě je 64 let, ale jsem aktivní, moc mě to omezuje. Vlastně je to už 17 měsíců, co se trápím s ostruhami. Před RV jsem dlouhodobě jezdila ozařovat do Holešova. Přeji Vám ze srdce, ať Vás pata nebolí! Jana

9. června 2009, 17:46:40

Jana

Omlouvám se, klikla jsem to dvakrát. Jana

9. června 2009, 17:50:23

Eva

Mam předepsané od ortopeda 7krat ultrazvuk,ale bojím se že to nepomuže mam ostruhu 3krát 2mm a při chuzi to moc bolí,mám práci,kde pořád chodím nebo stojím.Nemocenskou si brát nechci,nevím jestli při léčbě mužu tak patu zatěžovat.Rázová vlna je moc drahá a musela bych si na ni našetřit.

13. června 2009, 19:58:12

1234
Přidat nový komentář

Neradi počítáte? Přihlášení uživatelé nemusí.

[ pravidla diskuse ]
Inzerce
Inzerce
Nové články emailem
Aktuální diskuse
  • Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 11. května 2013, 09:38:12

Ale zítra je teprve dvanáctého??? Já měla za to, že budeš mít den D třináctého.  Diskutovat

• Friduča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 13. května 2013, 21:25:33

Holky i já se přidávám a velká gratulace !! Hlavně vydržet, když přijde nutkání -… Diskutovat

• Šárka (Nadměrné pocení) 17. května 2013, 14:11:03

Já mám také stejný problém-neustálé kruhy v podpaží, i bez jakékoli zátěže se potím,… Diskutovat

Anketa
Využili byste slevy na služby či zboží související se zdravím?
Zatím hlasovalo 225 lidí.
Inzerce
Napsali jste nám

Děkujeme Vám za všechny dotazy a připomínky.
Vaše redakce

Naši partneři
Inzerce