Jaké jsou příčiny a příznaky chřipky?
Chřipku vyvolává virus, který se přenáší vzduchem. Vdechnutím se dostane do průdušek či plic. [ více ]
Domnívám se, že podávat antibiotika na chřipku je naprostá hloupost. Antibiotika působí na onemocnění bakteriálního původu (tedy např. na angínu), ale na onemocnění virového původu, kterým je právě chřipka, jsou neúčinná! A navíc "pojídáním antibiotik" při nemocech, při kterých jsou antibiotika neúčinná, si člověk vytváří pěknou rezistenci na antibiotika, což se mu nemusí vyplatit v okamžiku, kdy by jinak antibiotika skutečně zabrala.
Reagovatpoděkovatnahlásit31. ledna 2007 17:57:49
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5242 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3863 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3148 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3052 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (2934 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2842 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1507 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1287 čtenářů)
- Prvním příznakem hypertrofické kardiomyopatie je náhlá smrt (1156 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1079 čtenářů)
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 31. ledna 2012 16:29:12
Tak jsem doma,ale musím na tu mou večerní práci.Dojmy napíši asi až zítra.Závěr je ovšem… Diskutovat
- irena (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 14:17:12
Marjo , držím palce ,neboj i my starý kuřačky jsme dokázaly přestet, dokážeš to i ty. Mě… Diskutovat
- Mckvhyrc (Anxiolytika, sedativa, hypnotika) 3. února 2012 17:04:51
The National Gallery daughter teen bikini vzhane special needs child >:)) chica bikini… Diskutovat
- Často, protože mám urologické nebo jiné zdravotní potíže [8%]
- Ano, v souvislosti s těhotenstvím [2%]
- Občas při kašli, kýchnutí nebo smíchu [60%]
- Pouze v případě, kdy se hodně napiju [8%]
- Ještě se mi to nikdy nestalo [23%]