PředchozíDalší

Citalec

Nevíte někdo, jestli je Citalec návykový? Brala jsem Lexaurin, ale nic moc, tak teď mám Citalec, vzala jsem ho zatím jen jednou, trochu se AD bojím. Začalo to zničehonic: arytmie, bolest u srdce, vnitřní třes, bušení srdce, napětí v hlavě... EKG i vyšetření krve v pořádku, prý je to od zad (ta bolest na levé straně hrudníku) a od psychiky (všechno ostatní). Byla jsem i u léčitelky a ta mi zase řekla, že mám špatnou imunitu, ledviny a močák a dala mi bylinné kapky Renol. Tak nevím. Mám strach to míchat všechno dohromady, beru i hořčík a draslík a bylinné kapky Echinacea, už nevím, co víc dělat. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky.

Odpovědi
beruška

Citalec jsem brala delší dobu,pomohl mi,ale vysadila jsem ho dřív než jsem měla a vše se mi vrátilo snad i s ůroky...Závislost u něho nehrozí jedině možná když si to prostě vsugerujete....ale to pak může byt návykový všechno........Já mám vrozenou vadu pohybového ůstrojí a dostala jsem strach z těch věčných bolestí a tak zas od půl listopadu beru,tentokrát cipralex....Je mi lépe asi i tím,že jsem byla v léčebně pro pohyb.ůstrojí.....Doporučuji ti rehabilitace ať se ti záda zlepší a pak uvidíš podle výsledku jak dál.............Pokud budeš mít možnost doporučuji z vlastní zkušenosti hipoterapii.Držim pěsti už proto,že mě zaujalo,že tento mail je psán o Vánocích..............Drž se pa

Reagovatpoděkovatnahlásit

9. února 2007, 10:18:50

slečna3 poděkování

ahojky všichni.Beru citalec20 už asi 2roky strašně moc mi pomáhá.Mám neurologickou nemoc.Myslela jsem že se zblázním když jsem se to dozvěděla.Sice mě to někdy přepadne ale je to lepší.Citalec prý není návykový ale po svých zkušenostech tomu moc nevěřím.Nedokážu si představit že bych ho vysadila.

25. února 2007, 10:45:49

Jan

Všechny vás zdravím.Chci vás ujistit,že se nemáte čeho bát.Je to výborný lék.Beru ho už 5 let.Opravdu je to lék, který vám da jistotu.Nemá žádné následky.

29. ledna 2008, 05:38:45

Kari2 poděkování

Ne ze bych byla alkoholik a nemohla se bez nej obejit ,ale zajimalo by me,zda-li je mozne si obcas dat tak dve vinka na CitLEC,ktery uzivam 1xdenne..???Diky

18. května 2008, 01:23:40

Tom4 poděkování

Mam stejny problem zadne deprese nemam jen buseni srdce,tres atd...Dostal jsem citalec beru asi tyden!Zatim docela dobry mam po tom trochu neostre videni a zivam ale pry to prejde!

14. června 2008, 09:33:01

Tom1 poděkování

Jenom doplnim! myslim ze v Renolu je trezalka takze bych to moc nekombinoval!Jinak duvod je napsan v pribalovem letaku

14. června 2008, 09:35:22

ilja

já beru citalec taky jednou denně, alkohol piju stejně jako dřív, nezdálo by se mi, že to s citalecem nějak reagovalo, akorát mám pocit, že rychleji střízlivím...

16. července 2008, 08:59:32

delawar

na antidepresiva neberte alkohol to je zakerne moze to vyustit do prilisnej agresivity mam stym skusenosti pozor na alkohol v kombinacii s antidepresivami

28. října 2008, 06:55:19

Elfi1 poděkování

Já mám s agresivitou po AD taky nepříjemnou zkušenost. Jednalo se o AD Elicea, brala jsem ho asi dva týdny a pak jsem si jednou dala na noc kapky (byla jsem nastydlá), co obsahovaly taky alkohol. 30 kapek a další den jsem byla někdo úplně jiný, cítila jsem hrozný vnitřní neklid, byla podrážděná, agresivní. Nebyla jsem to vůbec já. Málem jsem tehdy s AD skončila, naštěstí to asi po dvou dnech přešlo. Nejspíš není dobré kombinovat alkohol a AD na začátku užívání. Dřív jsem brala jiná AD a tam mi asi po čtvrt roce nevadilo dát si občas skleničku.

11. prosince 2011, 01:52:13

Kamaska

Já citalec beru již delší dobu, cca 1,5 roku, alkohol piji příležitostně několikrát do měsíce, 1-2 pivka, semtam vínečko a žádné zhoršení stavu či agresi necítím, jako kdyby se nic nedělo. Takže v malých dávkách bych se nebála. Kamaska

6. ledna 2009, 10:19:50

Rossy3 poděkování

ahoj no ja piju normalně každej vikend a nezda se mi žadny zhoršeni takže bych se toho nebal

24. září 2009, 02:32:03

tatar

citalec rozhodně není navykový. navýkové jsou léky s koncovkou zepam.

21. ledna 2011, 03:25:27

inna

ako moze niekto napisat ze berie citalec 1-2 tyzdne a citi sa.... je to liek ktory zacina zaberat za 3-6 tyzdnov predsa! to mam pocit ze to tu komentuje uz hocikto.

22. prosince 2011, 05:14:27

magda

Vítě někdo o tom, že citalec je pry jeden z mála antidepresiv, který se může užívat jen příležitostně. Tzn. např. na premenstruační stavy? To vím od mé psychiatričky. Zajímala by mě něčí zkušenost.

6. ledna 2012, 04:27:25

Marie

To je zajímavé, slyším to poprvé a doufám, že to není pravda, protože beru Citalec už několik let. Řekla bych, že mi pomáhá.

2. února 2012, 01:28:10

ariana

že je to lék nárazový, je strašná hloupost, právě naopak, užívá se k dlouhodobé léčbě a vzhledem k tomu že zabírá za 10-14 dní by asi na PMS nepomohl....

1. května 2012, 12:13:30

inna

a uz ked chcete pit na citalec sa poradte s vlastnym lekarom, v prvej rade, ved to nie je liek co si kupite len tak v lekarni. alebo su vam prijemnejsie rady od neznamych ludi?

22. prosince 2011, 05:15:52

Přidat nový komentář
 [ pravidla diskuse ]

[ pravidla diskuse ]

Inzerce
Nové články emailem
Aktuální diskuse
  • nuk (Pot je smrad) 21. května 2012, 06:52:05

Me osobne se na nohy osvetsila dubova kura. Udelala jsem silny odvar dvakrat pouzila a mam po… Diskutovat

• Ahoj (boule na zadku) 22. května 2012, 08:18:51

Mám to také. Hrozně se bojím. Je to docela velké. Také to máte uvnitř mezi půlkami na… Diskutovat

• Majka (Vložky proti pocení) 21. května 2012, 07:01:14

Ahoj, nevím, kolik stojí podpažní vložky u Perspi guard, ale na www.dryness.cz jsem kupovala… Diskutovat

Inzerce