Meduňka lékařská (Melissa officinalis L.)
Meduňka uvolňuje pocity strachu a mírné úzkosti, působí na stavy nervové vyčerpanosti, nespavosti, a lehké depresivní nálady. [ více ]
Tento clanek mne jenom utvrdil v tom co ¨jsem si myslela o ucincich medunky. Nikdy ani neskousela hledat konkretne ucinky medunky, az ted, ze jsem na to nahodou narazila. Muj pritel totizto mel problemy s pitim a nespavosti. Babicka je totiz bylinkarka a kdez to jsem s ni vyrustala tak jsem se lecos naucila nebo zapamatovala. A tak jsem jednou koupila zivou medunku a skusila mu dat vypit tento caj. Po trech dnech co nemohl spat, celou noc brouzdal po byte a uz byl z toho nervozni a vycerpani, tak usnul jako male dite a spal az do druheho dne do deseti. Vzbudil jse vyspali a odpocinuty i psychicky.Muj nazor je tedy, ze nejlepsi jsou bylinky na leceni ruznych nemoci, ale tam kde uz nepomuzou bylinky je nutno pouzit bohuzel i nezdrave leky, ktere nas organizmus sice leci ale zaroven i skodi.
Reagovatpoděkovatnahlásit3. října 2007 13:08:24
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5242 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3863 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3148 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3053 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (2934 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2842 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1507 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1288 čtenářů)
- Prvním příznakem hypertrofické kardiomyopatie je náhlá smrt (1156 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1079 čtenářů)
- Anna (Zánět žlučníku) 28. ledna 2012 22:44:38
Dobrý den nedávno sem měla takový problém strašně mě bolel žaludek a šlo my to až pod… Diskutovat
- zuzi (Alternativní léčba rakoviny: zabere česnek, zelený čaj nebo kombucha?) 2. února 2012 18:20:40
Na léčbu rakoviny bych asi aloe vera nepoužila, ale vyléčila jsem si díky ní velké… Diskutovat
- JanaK (rs) 3. února 2012 18:49:54
Ahoj, v prosinci 2011 jsem konečně poprvé otěhotněla, s manželem jsme byli… Diskutovat
- Často, protože mám urologické nebo jiné zdravotní potíže [8%]
- Ano, v souvislosti s těhotenstvím [2%]
- Občas při kašli, kýchnutí nebo smíchu [60%]
- Pouze v případě, kdy se hodně napiju [8%]
- Ještě se mi to nikdy nestalo [23%]