Život bez cigarety rovná se život s tloušťkou?
Příčiny příbytku na váze následkem odvykání kouření jsou známé. Jsou ale i nevyhnutelné? [ více ]
Zkoušela jsem přestat už 3x. Ve všech případech jsem si dávala pozor na to, co jím, protože jsem věděla, že začnu přibírat. Není pravda (alespoň u mne), že se přibírá prvních pár týdnů. Já jsem přibírala 6 měsíců a potom jsem raději znovu začala kouřit, protože už jsem neměla co obléci a rozhodně jsem nechtěla připustit, aby se ze mne stala tlustoprdka. Ve všech případech jsem přibrala 8 a více kg. Jednou dokonce 11! Když jsem zkoušela přesta potřetí, koupila jsem si náplasti na hudbnutí a Orbitrek, abych zvýšila výdej kalorií, které jsem navíc kontrolovala dietou. NIC nepomohlo, takže po 8. kg a šesti měsících jsem zase začala kouřit. Do dvou měsíců bylo 8 kg pryč, aniž bych se o to jinak přičinila. Jsem z toho nešťastná, přestat chci - v tom nevidím problém, ale těch x kg navíc se právem obávám. Tak nevím...
Reagovatpoděkovatnahlásit12. června 2008 11:08:04
Ani já nvěřím,že se za pár týdnú vše upraví a nebude se dál přibírat.Nekouřím 4roky a už přemýšlím,že budu muset opět začít kouřit(i když na to nemám vůbec chuť,ba naopak(,ale už se nemůžu pořádně hýbat a to se hlídám,ale pořád se potýkám s 15kg navíc.Ráda bych nějakou radu,nějak nikotinovej protijed.Díky a zdravím Ila
Reagovatpoděkovatnahlásit25. prosince 2008 15:00:18
Ahoj zatím začínám s odvykáním ale zkoušela jsem to mockrát a je pravda že jsem vždy přibrala.Ted jsem preventivně před odvykačkou začala držet dietu a denně cvičím.Za 3 týdny jsem shodila 6kg a cítím se skvělě takže myslím že případný narust ustojím.Odvykám s pomocí lékařskou na psychiatrii a paní doktorka si myslí že ten nárust nebude při tomto(dieta a cvičení) tak velky.Tak uvidíme a ráda se s vámi podělím o zkušennosti.Mimochodem napiš paní Evě-email rozum100@seznam.cz.Pomuže ti upravit stravování
Reagovatpoděkovatnahlásit14. února 2009 11:17:53
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3921 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3350 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3339 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3057 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2995 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1718 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1355 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Duchovni (Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním) 5. února 2012 22:56:10
Tak mi nasadili Citalopram (Citalec) a beriem 3ti tyzden 20mg denne. Prve 2 dni bolo zle. Potom 3… Diskutovat
- Mirka (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 5. února 2012 18:16:10
Marjo 10den.Ja jsem si hned ale nechala predepsat recept champix 1mg 56ks.(cena 2066kč)což je… Diskutovat
- Milan (Nemoci plic a dýchacích cest) 1. února 2012 23:00:51
Ahoj, je mi 15 let a kourim asi rok a pul rekneme 5 cigaret denne obcas 7 a posledni dobou mam… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]