Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Pročítám si tyto stránky a pomáhá to, v roce 2007 jsem s několika lidmi toto forum rozjížděla, byla jsem tehdy nadšená, podařilo se něco v co jsem nevěřila, začala brát champix a nekouřila, asi 5 měs. Bohužel 17.10. 2007 mě zemřel manžel a já opět začala, nic mě nezastavilo, ani to že muž v bolestech odešel právě proto že měl rakovinu plic a bylo mu 56 let. Zkoušela jsem to poté několikrát ale nešlo to, tak nyní i když je mě 59 let to chci opět díky champixu zkusit opět. Protože už na sobě páchám harakiri, zjistili mě zaprášené plíce, silikozu, pracovala jsem v keramice, nic mě neomlouvá že do sebe cpu jed, prostě je to na každém z nás, pokud tady někdo má zkušenost se silikozou a pod, napište, moc mě to pomůže.Lesy posílala jsem ti mail, budu ráda za odpověd, a děkuji všem, že tohle forum dál běží. zdenka
Reagovatpoděkovatnahlásit18. června 2012, 16:27:56
Zdeni ,tvůj smutný příběh ze začátku diskuze znám, všech se nás to velice dotklo a drželi jsme ti palce .Vítám tě znovu na diskuzi a věřím, že zase kouřit přestaneš. My tě budem ze všech sil podporovat ,jako jsi ty tenkrát podporovala nás.Tak hodně štěstí do začátku.
Reagovatpoděkovatnahlásit19. června 2012, 07:49:45
Ahoj, díky, je to tady pořád stejné, je dobře že se podporujeme, je to pro naše dobro. nyní jsem se po mailu domluvila s Lesym , prodá mě za pol.cenu champix co už nepotřeboval, i tady mu děkuji za důvěru, a vás všechny moc zdravím a těším se jak to bude opět fajn až to budu zvládat jako vy, bohužel bez champ. bych to asi nezvládla. HEZKÝ DEN. ZDENKA
Reagovatpoděkovatnahlásit19. června 2012, 14:07:07
Zdeňko vítej a držím palce. Obdivuju každého, kdo do toho jde opakovaně a jak je vidět ze zdejší diskuse, tak to jde přestat i několikrát. A díky tomuhle foru to jde dobře a hlavně rozhodnutí je snadnější. Takže moc fandím tobě i dalším nováčkům. Škoda, že nám to tady kazí stále to hovado. Ale my se otrávit nenecháme:-)
Reagovatpoděkovatnahlásit19. června 2012, 14:14:33
Ahojky, jsem zpět v ČR a pokračuji v nekouření :))) Vítám Lubicu i Zdenu... Lubico = ano sem to já... :) Obě si Vás pamatuji... Takže holky jděte do toho a pište... Dáte to !!! Budu na Vás myslet a držet palečky... My všichni sme důkazem toho, že to jde :) Není ostuda zakopnout a upadnout, ale následně nevstát... :) Takže se vší vervou do toho !!!! Svoboda, zdraví, voňavé budete a ušetřené penízky... :))) Jsou to jen pozitiva, ale to obě víte ... :)
Reagovatpoděkovatnahlásit19. června 2012, 17:52:04
Zdeni- četla jsem Tvůj příběh,když jsem pročítala zdejší diskusi,než jsem začala užívat Champix-a mne pomohl-nyní od října 2011 nekouřím/již před tím jsem přestala-cca na 2 roky,ale z hlouposti začala/ -dáš to taky!!! I ostatním novým držím palce-a jděte do toho!!
Reagovatpoděkovatnahlásit19. června 2012, 18:15:38
Dnes už 10 dní abstinuju a kupodivu mi to nečiní zase až tak moc velké potíže i když beru jen 1/2 CH denně. Dokonce cítím, jak krásně voní kvetoucí lípa, což jsem v minulosti ani neregistrovala. Velký dík patří ale hlavně vám tady, je jednodušší se překonat, když vím, že v tom nejsem sama. Držte se všici!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit20. června 2012, 07:51:47
Ahoj, byla jsem dnes na pravidelné kontrole u plicní lékařky, vše je v pořádku, moc mě to těší, už čekám od Lesyho champix a začnu, nyní mám tak 10 cigaret za den, ale určitě to skončí, mám už s champixem zkušenosti před 4,5 lety.Nyní jsem opět v klidu, ta ztráta muže je nenahraditelná, ale chci tady být pro děti, také jsem si našla fajn kamaráda, nikdy neříkej nikdy, stalo se. Ale potřebovala jsem na to 2 roky, než jsem se vzpamatovala, žiji v klidu, on je zarytý nekuřák, mám to o to lehčí.MĚJTE SE FAJN. Z.
Reagovatpoděkovatnahlásit20. června 2012, 14:53:10
Dobré ranko všem. Zdenko, máš krásnou motivaci. Kamarád bude mít obrovskou radost a držím ti palce. Šárko, máš úplnou pravdu, taky vnímám v lese vůně, který jsem jako kuřačka vůbec nevnímala. Je to super pocit. Tak se všichni držte, všem krásný den.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. června 2012, 07:33:02
Ahojte.Konečně se dostávám k tomu, abych napsala i tady.Tahle diskuze je vynikající, pomohla spoustě lidí a díky těm dlouhonekouřícím, co pomáhají nováčkům.Pamatuji si Lubicu i Zdenku.Zdenko, myslím, že ti ale nebude stačit jen ten šampík od Lesa.Já si budu brát recept už myslím na čtvrté balení. A to už dlouho beru jen půlku denně. Chtěla jsem už obden,ale ještě se na to necítím. V devět ráno prostě beru půlku. Byla jsem na dovolené v termálech s vnukem,v Maďarsku a bylo to skvělé. S tím děckem jsem si na cigaretu skoro vůbec nevzpomněla.Teď doma už to je zase trošinku horší. Ale bylo to skvělé, nenervovala jsem se, ať už autobus zastaví, abych si mohla zakouřit. A v těch Harkanech, změna, už se tam nesmí v areálu koupaliště a lázních kouřit všude, jen na vyhrazených prostorech. To by bylo dost kruté, kdybych ještě kouřila.Vnuk by nechtěl jít se mnou opakovaně na ta místa a já bych bych byla nervní.Přestala jsem v pravou chvíli.Mám něco přes sto dnů, kdy nekouřím, přibrala jsem asi čtyři kila,ale tím, že jím strašně hodně.Měla jsem hodně tělesné abs´táky, pocení a pod.To už je skoro pryč, tak myslím, že to zvládnu. Přeji to všem.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. června 2012, 08:49:11
Dopřejte mu těch pár nesmyslných žvástů, nemá kam jít. Znovu začínajícím nic nepomůže tolik, jako pohrdání. Tedy, podle něho. Jenom letos ho už vyrazili ze dvou veřejných diskuzí, je to prostě borec. Jistý okruh lidi ho už nebere jako normálně uvažujícího člověka a tento okruh se neustále zvětšuje. Naivní bude asi zdejší moderátor, když mu dovolí psát nenávistné a posměšné příspěvky, navíc mimo téma. Přeji vám příjemnou zábavu s kamarádem z mokré čtvrti.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 08:22:05
Ahoj, som tu nová a mám prosbu. Chcela by som prestať fajčiť. Neviem či liek o ktorom tu hovoríte, Champix, dostať v lekárni bez receptu, alebo mi ho musí predpísať obvoďák. Tiež by ma zaujímalo, či nemá nejaké vedľajšie účinky a koľko stojí. Vďaka za info. Verím, že ma medzi seba prijímete a podporíte v mojej snahe. Nefajčím veľa, nemám žiadne zdravotné problémy, ale... rada by som o tomto probléme s niekým hovorila.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 10:32:50
AHOJ všem, právě jsem dostala od Lesyho ten cham. tak začínám. Věřím že to zvládnu, moc to chci ale i potřebuji, čtu nyní tyto stránky často, je to velká pomoc, ale vím že si já musím pomoci hlavně sama a to vůlí, Mariko, neboj se toho, tvá lékařka ti napíše recept, cena jednoho balení je kolem 1000 kč, na 14 dní, věř že to bys i třeba prokouřila, ale tento lék doporučují i v centru odvykání, už to mají vyzkoušené, tak ti fandím, jdi do toho, čím dřív tím líp, snad to nyní zvládnu i já,Lesy máš ode mne mail a velký dík. hezký nekuřácký den všem. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 10:41:15
Mariko , Zdenka ti už napsala , champix je na recept.Vedlejší účinky si přečteš na letáku. Většinou bývá u užívání trochu špatně od žaludku ( to jde napravit že se napřed najíš a hodně zapíjíš) a poruchy spaní s divokými sny .( to jde vydržet a ty sny můžou být i vítané zpestření) Každý to má jinak , mě ani špatně nebylo spíš asi půl hodinu po prášku nějak divně , ale přejde to. V každám případě champix stojí za to , ,já byla dlouholetý silný závislák a nekouřím už přes 3 roky. Dej se do toho stojí to za to.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 11:22:56
Ahojte. Rada by som sa pridala do klubu fajčiarov. Som druhy deň na champixe. Len ako som sa tu už dočítala,urobila som chybu ked som si to dala na lacno. Je mi hrozné zle od žalúdka aj tak celkovo ;asi sa mi zvysil tlak a trasu sa mi ruky. Aké sú vaše skúsenosti? Potrebuje telo čas aby si zvyklo na liek? Alebo ho má problém znášať? Zajtra si dám tabletku určite až po raňajkách. Držte mi palce a ďakujem za vaše skúsenosti.
Reagovatpoděkovatnahlásit9. září 2012, 18:37:27
Ahojte. Rada by som sa pridala do klubu fajčiarov. Som druhy deň na champixe. Len ako som sa tu už dočítala,urobila som chybu ked som si to dala na lacno. Je mi hrozné zle od žalúdka aj tak celkovo ;asi sa mi zvysil tlak a trasu sa mi ruky. Aké sú vaše skúsenosti? Potrebuje telo čas aby si zvyklo na liek? Alebo ho má problém znášať? Zajtra si dám tabletku určite až po raňajkách. Držte mi palce a ďakujem za vaše skúsenosti.
Reagovatpoděkovatnahlásit9. září 2012, 18:37:29
Ahoj Mariko, pojď do toho. Jsem tu sama nováček ale ti mazáci mě neuvěřitelně podporují. Vlastně i Zdenka je nováček, tak je nás víc. Já jsem dnes 12 tý den bez ciga a je to stále lepší. Pěkný nekuřácký víkend přeji všem!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 11:45:13
Šárka, keby ma "nevytáčali" komentáte Libereckého guru", tak v pohode! No, nedokážem stráviť keci nejakého: JÁ, JÁ, JÁ jenom já!!! Ďakujem za pozornosť, veľmi si to vážim. Marika. P.S. Dnes som nefajčila viac ako 4 cigy. - Viem, že je to "hrozný hriech", no... stalo sa. Zajtra idem k lekárovi, dám si urobiť základné vyšetrenia a poradím sa s ním, ako ďaľej. On je veľmi fajn, roky sa poznáme, vždy mi dobre poradil - v podstate ani nebolo k čomu, lebo, ako som spomenula, nemám žiadne fyzické problémy - no, viem, že mám vyšší choesterol aj tlak (ale ku kolapsu nedôjde, nie je prečo), čo je spôsobené tým, že ma niekto blbý neskutočne naštve. Možno by som nemala byť taká impulzívna, ale... aká som, taká som. Pekný deň, večer, ráno, leto... atď. Marika. VŠETKÝM !
Reagovatpoděkovatnahlásit24. června 2012, 18:43:14
Ahoj , byla jsem mimo domov, a věřte že jsem se těšila až opět si tady budu pročítat, beru již 3 den champ. a zatím bez problému, je to začátek, když se to povede tak během týdne s tím zkusím seknout, ale říkám si, že pokud nyní se to nepovede tak už mě asi nepomůže nic, ale já mám dost důvodů s tím seknout, a vím že jsem byla dost nezodpovědná, málo platné, bez champ. to nepůjde, tak uvidíme, např. 1 ledna jsem byla jistá , zvládnu to, ale mě přepadávala taková lítost, že jsem sedla do auta a pro ty cíga jsem si prostě dojela, a další pokusy byly, marné, snad není v 59 letech pozdě, bydlím na kopci u lesa, je tady moc hezky, ale asi bych to nemusela časem i vyjít, tak nyní mám velkou motivaci ,tak snad to vyjde. Idíky vám všem, díky vaší otevřenosti. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. června 2012, 13:31:38
Zdenka, v slovenskom kalendári má dnes meniny Ján...takže, ja nemám komu na tomto portáli blahoželať. ALE TEBE želám všetko dobré, silu a slnko v duši. Motiváciu k stopnutiu fajčenia máš, nevadí že prišli recidívy - tie predpokladajú (u všetkých závislostiach) psychiatri i psychológovia. Nie je to hanba. Ver si a nikým a ničím sa nedaj odradiť. Pozdravujem všetky dievčatá a odkazujem im, že nik - ani 30 rokov abstinujúci nefajčiar - nemá právo moralizovať, osočovať, kázať nám a (svojim spôsobom) DEGRADOVAŤ!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit24. června 2012, 14:07:20
Ahoj Mariko, já měla svátek včera. Odkud jsi ? Muj muž byl ze Staré Lubovni. Stále tam ráda s dětmi se vracím. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. června 2012, 14:51:03
Zdenulka, bývam na stredom Slovensku, v krásnom historickom, baníckom meste Kremnica. Verím, že sa na Slovensko - do rodiska svojho muža rada vraciaš. Ja s rodinou chodím do Čiech a máme ich "prechodené" - mestá, hory... takmer kompletne. NÁDHERNÁ KRAJINA!!! Príjemní ľudia, pekne udržiavaná architektúra! Len pre informáciu - neber to ako samochválu - vyštudovala som dejiny umenia, architektúru, umeleckú fotografiu... a potom - psychológiu, sociológiu a žurnalistiku. Takže, ak si niekto myslí, že mám v hlave červíky a myslím len na "hulení", je na veľkom omyle. Nechcela som o tom písať, no ak by sa chcel niekto do mňa "navážať", NEMÁ ŠANCU!!! To však neplatí pre teba a dievčatá, ktoré sem píšu. Čauko.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. června 2012, 17:50:40
J.C. asi neměl o víkendu co na práci. Seděl u PC a psal a psal a psal. Chudák jeho stará a nemocná matka, kterou měl o víkendu v péči. Asi si ho moc neužila, je hladová, dehydratovaná a zanedbaná. To je případ pro sociálku, nejen pro psychiatra. To je smutné, místo aby se staral o mámu, tak ji dá do ústavu. Zajímavé je, že časově ani finančně na tom špatně nebude, když má tolik času na psaní. No nic, jeho problém, ale jeho mámy je mi líto. Nenechte se ostatní odradit. Nečtěte jeho příspěvky, nereagujte, ono ho to časem snad přejde. Možná až si uvědomí, že by se měl starat o mámu. Přeji všem krásný nekuřácký den!
Reagovatpoděkovatnahlásit25. června 2012, 07:08:41
Ahoj , ted jsem se vrátila ze zahrady, skamarádila jsem se se sekačkou. Byla to fuška, je to velká zahrada. A hned si vás tady čtu.šÁRKO JSI DOBRÁ ŽE BEREŠ TAK NÍZKÉ DÁVKY A USTOJÍŠ TO, dnes už si vezmu 2x 1/2, uvidím, v pátek budu v práci celý den, tak možná už začnu, protože tam kouřit se nedá, tak to třeba vyjde. Celý hezký den. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit25. června 2012, 09:07:09
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Zelí jako lék (4455 čtenářů)
- Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne (3081 čtenářů)
- Řepkový olej nám prospívá (3055 čtenářů)
- Bolesti hlavy a poruchy krční páteře (2199 čtenářů)
- Kyseliny ničí sklovinu - jak tomu předejít? (1542 čtenářů)
- Mléko, nebo náhražka? (1544 čtenářů)
- Oslabenou imunitu posílí životní styl víc než preparáty (1427 čtenářů)
- Proč ženy tloustnou? (1318 čtenářů)
- Každá bolest hlavy musí být vyšetřena (1225 čtenářů)
- Lékařské fórum: Zájem o homeopatii roste (1189 čtenářů)
- radim (Hubnutí a léky jako drogy) 19. května 2013, 18:28:49
Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu nedovolené nabídky prodeje… Diskutovat
- Dědek (dlouhodobě zvýšená teplota) 23. května 2013, 20:47:25
jako u každého, asi chlamydie, užívej vhodné bylinné extrakty, dlouhodobě Diskutovat
- Veronika Kudrnatá (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 22. května 2013, 09:15:01
Šári: jestli mohu přidat vlastní zkušenost. 6. den na Champixu jsem vykouřila na oslavě 30… Diskutovat
- Ano, cíleně je vyhledávám [22%]
- Ne, tento sortiment mne nezajímá [13%]
- Zatím jsem se s nimi nesetkal/a [10%]
- Ocenil/a bych takové speciální nabídky [55%]