Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Všiml jsem si toho už u sebe. Jsme lidé, proto je nám někdy špatně, někdy nás bolí hlava, někdy jsme ospalí, někdy máme blbou náladu atd. :-). A je to podobné ať už jste kuřáci nebo ne. V odvykačce je ale člověk citlivější a hledá více souvislosti právě s tím nekouřením. Vy co už nekouříte si vzpomeňte kolikrát vám bylo špatně právě z toho svinstva... Krásný víkend všem nekuřákům a statečným nováčkům zvláště :-).
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2012, 07:59:57
Čtu tadyo té snášenlivosti champ. Je to dost nepříjemné, žaludek jak na vodě, ale nedá se nic dělat, musíme to vydržet, moc to chci. Jsem pořád taková lítostivá, nevím, syn s přítelkyní dnes ráno odjížděli na dovču, byli se rozloučit a já to obulele, to jsem nemívala, holt něco za něco, ale dá se to zvládnout, mějte se hezky. z
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2012, 09:43:33
Ahojky, tak ja po týždni musela Champ. vysadiť. Žalúdok, nervozita, nespavosť, zvracanie - lekár mi povedal, že ak sa to po týždni neupraví, musíme hľadať inú cestu - náplaste, atď. Už som sa s tým zmierila, mala som pred pár rokmi vred na žalúdku a to asi spôsobilo to, že môj organizmus Champ. neprijal. Ale s myšlienkou prestať fajčiť som neprestala. Nech bude cesta akákoľvek, raz sa toho svinstva predsa musím zbaviť. Prajem všetkým silu a pekné letné dni. Marika.
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2012, 11:53:39
Mariko, ono ty náplasti ti dodají nikotin a pořád budeš závislá na nikotinu. Asi se naučíš žít bez cigarety v ruce,ale budeš delší dobu toužit po nikotinu.Si myslím já. Mě od té doby, co beru šampík, neustále bolí hlava,ale už jsem si zvykla.Jasně, že šampík nebude nic zdravého,ale co se dá dělat.Já se mu dlouho bránila,ale bez něho bych asi nikdy nepřestala s kouřením.Mariko a v kolik ho ráno bereš.Já vždy až tak kolem devíti hodin, už opravdu najezená a napitá. ˇA odpoledne vždy v pět hodin.
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2012, 15:22:14
Mariko tak to je škoda, ale jsou i jiné prostředky jak pomoci k nekouření, mě bohužel asi nic jiného než champ. nepomůže. Již 4 den žádná cigareta, včera jsem i byla v naší hospůdce na pivku, okolí kouřící mě i cígo nabízelo, ale opravdu jsem to ustála, cigareta mě nesmrdí, voní, kávu nepiji, snídám, což dřív nebylo, ale když mám si vzít champ. tak už mám žaludek na nic, je mě nevolno, nesnáším to dobře, ale doufám až si dávku snížím, že to bude lepší, Mariko i mě nyní pobolívá hlava, ale nic se nedá dělat, musím to vydržet, stojí to za to. Držte se. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. července 2012, 07:49:35
Je to tak jak píše Marja. Nikotin je hlavní důvod fyzické závislosti na tabáku. Proto náradní léčba žvýkačkama nebo náplastěma je dost kontroverzní. Snižuješ absťáky, je ti lépe ale závislost zůstává. Nikotinové receptory pořád zásobuješ drogou. Je to velký byznys tak ti nikdo neřekne že je tam malá úspěšnost. Zkoušel jsem kdysi náplasti i žvýkačky ale až s Champixem se to povedlo. Můj názor je buď natvrdo bez léků nebo Champix. Krásný den všem
Reagovatpoděkovatnahlásit1. července 2012, 09:21:17
Tím že nekouřím, tak nastal problém jít na záchod, ale opravdu pomáhá lněné semínko. Během dne vypiji tak půl litru z toho semínka čaje a pohoda, až se projeví to nekouření v dýchání,snad, tak chci chodit cvičit, nyní to moc nejde, nestačím s dechem.Ale Marja mě přesvědčila že po 3 měsících je to znát, Marjo jsi stejně šikulka, jsem ráda, že jsem si vybrala přestat kouřit v létě, mohu ven, na zahradu, spíš se zabavím, chut je pořád velká, ale zvládli jste to vy, já už KONEČNĚ také.A snad mě to vydrží, už byl nejvyšší čas. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. července 2012, 09:50:25
Krásné ráno všem bojovníkům. Dnes slavím 2 roky bez smradu jupíííí :-) Překonání této diagnózy bylo těžké, nikoli však nemožné. Já, těžká závislačka, jsem za pomoci champixu a veškerých dostupných prostředků na tomto trhu, svou závislost doslova a do písmene udolala. Jsem šťastná i pyšná zároveň. Obrovskou pomoc mi po 3 roky (jsem ricidivista) poskytovala zdejší diskuse a 5 nekuřáckých nezapomenutelných srazů, na kterých jsem poznala spoustu skvělých lidí a získala nové kamarádky a kamarády, kteří do mne lili optimusmus, sílu, vůli a odhodlání znovu a znovu bojovat s tím nikotinovým svinstvem. VŠEM JSEM VÁM ZA TO NESMÍRNĚ VDĚČNÁ!!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit2. července 2012, 06:42:38
Končo hezky se to čte, moc ti gratuluji, nejdřív je lítost a pak ta radost,úleva, jsi to dokázalaa jsi dobrá, jen kuřák ví že to není jednoduché, já již 5 den, ale to zatím není jisté, vím co píši, moc to chci, tak se budu opravdu s tím prát protože chutě hlavně ráno velké, pořád i silné, ale zvládnu to.z
Reagovatpoděkovatnahlásit2. července 2012, 08:22:47
Zdravím všechny. Zdeni, dík za přání a tobě taky blahopřeji k abstinenci. Nejhorší jsou asi první 4 dny, pak už bude jen lépe. Já dnes abstinuju 3tí týden a zatím to zvládám úplně v poho. CH beru jen 1/2 a pokusím se ho příští týden vysadit úplně. Jsem šťastná jak blecha za každý den bez nikotinu po 30 letech. Blahopřeji i Konče, je obrovský vzor pro nás všechny. Ještě co se týče nikotinových žvákaček a náplastí. Souhlasím s Lesem.U mě to bylo naprosto k ničemu. Žvýkala jsem a nechutnalo mi to, tak jsem to překouřila. Na CH nedám dopustit. Mějte se krásně a voňavě.
Reagovatpoděkovatnahlásit2. července 2012, 08:49:14
Keď čítam vaše príspevky normálne vám závidím. Náplaste a žuvačky tiež považujem za zbytočne vyhodené peniaze, tak sa pokúšam tie sprosté 4 cigy znížiť - jednu ráno, druhú večer. No, nejde to každý deň... U nás nemáme žiadne kluby kde by som sa stretávala s abstinujúcimi fajčiarmi a podporovali sa navzájom. Moji priatelia sú fajčiari, ale už vedia že som sa dala na túto strastiplnú cestu, tak ma nenúkajú. Do krčiem nechodím, pivo neznášam, takže popri alkohole zapáliť si, to mi nehrozí. Tak musím len vydržať a sem tam si dopriať podporu od vás na tomto fóre. Všetkým, ktorí to zvládajú a zvládli GRATULUJEM. Určite si aj ja jeden deň poviem - Marika, si super, dokázala si to. Ahoj všetkým!
Reagovatpoděkovatnahlásit2. července 2012, 14:15:36
Končo, též moc a moc a moc dodatečně gratuluju i na Ordinaci. Zvlášť u vás, co přestáváte opakovaně, to je moc velký úspěch. Určitě byl ferda:-) Šárko, nechceš zobat nějak moc brzo? Pozor, abys to nepodcenila. Být tebou, tak alespoň ty 3 měsíce dodržím. Ale víš nejlíp sama, co od sebe můžeš čekat. Ono to vypadá v pohodě, ale nepodceň to. Mariko,já v místě bydliště taky žádný klub nekuřáků nemám. Nejlepší je psát sem, tady je spousta bezvadných lidiček. Přesně jak píše Konča. Třeba se zase někdy sraz podaří. Já byla na dvou a stálo to za to. Všem krásný voňavý dny.
Reagovatpoděkovatnahlásit3. července 2012, 11:37:59
Ivča, práve preto na tento portál chodím, rovnako ako ty. Dnes som v pohode, jedna ciga ráno a doteraz nič. Neviem sa však zbyviť myšienky na to, že si nemám zapáliť. Určite je to predovšetkým v - mozgu. Budem rada ak nasledujúce dni budú také ako dnešný. Všetkých pozdravuje Marika.
Reagovatpoděkovatnahlásit3. července 2012, 12:27:35
Zdeni odolej, zítra bude snad líp. Ty začátky jsou fakt kritický. To si každý musí vytrpět. Představ si, že by jsi neměla šampík - to bys asi měla hlavu rozseknutou vejpůl jak bys s ní tloukla do zdi. Tohle překonáš pevnou vůlí. Jsi bojovnice, tak to vybojuješ. Vydrž!!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit3. července 2012, 16:18:04
Ahhojky, Zdeni už to znáš.. vydrž !!§ Stojí to za to.. nechceš si znovu přečíst Králíkovou, jak přestat kouřit ? Já ví, že to všichni známe, ale když to člověk čte hezyk sesumírované a utvrzuje se v tom co už vé.. jeho rozhodnutí to umocňuje... Mě orpavdu hodně pomohla právě ona... MAriko je to právě o té hlavě a že to je dlouhá cesta víme všichni... Já přestaal an 11 měsíců, 7 měsíců a 5 měsíců...NYní táhnu 10tý měsíc a nedělá mi to problém...Ale každé odvykání bylo jiné a ta hlava v tom hrála zásadní rozdíl... Ale je třeba mít na paměti, že každý den BEZ toho jedu stojí za to !!!! KAždý den je dobrý !!! Holky drřte se a bojujte.. snažte se dívat na své nekouření jako na věc pozitivní a nikoliv jako na hračku, tkerou ste nedobrovolně odložili.. protože potom je to podstatně snažší... Jak už léta říkám, přehodit výhybku a chválit se neustále za to, že nekouříte, když vás to přepadne, tak si pozitivně říct proč nekouřím a že to tak chci ! je to to nejlepší co sem mohla udělat ! baví me to ! neotročím ! voním ! když na někoho promluvím z blízka nemusí odvracet hlavu od mého zapáchajícího dechu ! sem zdravá ! nebo zdravější :) ! šetřím peníze ! JSem svobodná a nesvazuje mě závislost, která rozhoduje o tom kam můžu a kam nemůžu !......atd.atd... Myšlenky typu on se má, mlže si zapálit zažeňte.. vy taky můžete.. kdykoliv, ale nechcete !!! Ste šikulky a kouřit nebudete !!! Držím palec !!!!!!!!! Dáte to !!! Jde to ! Všichni sme tady důkazem !
Reagovatpoděkovatnahlásit3. července 2012, 21:16:15
Ahoj, moc vám děkuji, čtu vás denně, ta chut je ale dnes je to snad jiné, také tím že jsem měla hodně vyřizování, a tak nějak jsem na tu potvoru nemyslela, horší je to doma, ale nezapálím si, držím, každý den bez je pro mne velká motivace, v pátek jedu k rodině na Hanou, tam také nikdo co vím nekouří, tak zas se snad posunu dál, abych se přiznala už se těším až se budu těmto mým nářkům i trochu divit či smát, až si řeknu nic to nebylo, champix to opravdu jistí, kamarádka kouří, nechce přestat a pořád mě říká , že to nedám, provokuje, asi jí chybí naše spol. kouření, ale to zdraví mám jedno, vím co bylo s mužem, už tehdy jsem neměla opět začít, koledovala jsem si o průser, silikoza je svinstvo, a kouřením bych vše urychlila, já bych se vlastně udusila, tak není co řešit ale není to snadné, držte se. ahoj všem a dík za podporu, POMÁHÁ. Z.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. července 2012, 16:17:56
Ahojte všichni nekuřáci.Zdenko,Mariko a další nováčci.I když to je v hlavě srovnáno, není to zase až tak úplně jednoduché vydržet.Ale dá se.Ty chutě jsou a budou,jde o to nepovolit.Chutě jsou chvilkové. Beru šampík už delší dobu půlku ob den,ale dnes jsem si musela vzít i když jsem měla včera.Ráno byly chuťě hodně moc.Opravdu nejlepší je ta svoboda.A na penězích je to také hodně poznat i když jsem kupovala šampík.To je vdej najednou,ale cigarety braly peníze každý den, že i na chleba nebylo, jen aby bylo na cigarety. na ty čtyři dny volna, co teď jsou, to by bylo peněz.Teď je na chleba pořád a i na rohlíky.Ha,ha.Vím, že je to boj na velmi dlouho a chutě budou pořád, ale je třeba si říct, že cigareta by jen ztlumila absťák a za chvíli by to by absták byl znova a tak pořád dokola.Nestojí to za to trápení. Odvykání není lehké, já tady naříkala hodně a ještě i teď naříkám,ale jak mi všichni psali, bude to lepší a lepší, vydrž.Já to takhle tlumočím dále, bude to lepší a lepší.Já vás podporuji a tím i sebe, no jsem také nováček, není to u mě ještě dobré a dlouho nebude, ale jde to vydržet. Mariko, pro mě bylo také nejtěžší, nekoupit si další cigarety.Budeš muset tomu trošku pomoct, neboj, jde žít bez cigaret.Všem držím palce.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 09:16:08
Holky jste hvězdy jak to zvládáte. Můžu vás uklidnit, že fakt bude dobře. Jen je potřeba ty začátky zvládnout, ty jsou totiž nejtěžší. Čím déle jste od poslední zapálené cigarety, tím na ní přestáváte myslet, absťáky ustupují až ustoupí zcela. Objeví se jen při velkém stresu - ale to už je takový slabý odvárek toho co bylo na úplném začátku. Vy se teď učíte žít bez své letité bílé smradlavé kámošky. V momentě, že nový voňavý život váš mozek přijme za standard, máte vyhráno. Zdeni, jestli najdeš mailovou adresu na Lese, tak mu písni, aby ti poslal webovku na fifinky - zde najdeš i Marju. Já to tu nechci veřejně psát.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 15:29:12
Končo a Les ví o druhých stránkách? Já ho tam ještě nezahlédla.Je fakt, že tam píšeme více i když je nás tam málo,ale je to fajň soukromé a můžeme psát o čemkoliv, což se tak i děje. Zdenko, Skype mám, ale nestíhám, vůbec ho nepoužívám.Ono začátek se mi nezdal ani tak moc těžký, když jsem zvládla první den, pak už se mi to zdálo lehké,ale po pár dnech to začalo být těžší. Je to každý den jinak. Dnes třeba silná krize. Chuť obrovská, hlava třeští, prostě je i vidět, že je volno a chybí aktivita. Zdenko, ty jsi kdysi měla i můj email, ale já už tvůj nemám. A co Šárka? Myslím, že začala vysazovat šampík hodně moc brzy.Ale snad to zvládne. A Mariko, ty to nevzdávej, však ten den přijde.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 16:09:01
Ahoj všem :-) O stránkách vím a odkaz jsem přeposlal. Osobně teď vůbec nic nestíhám takže se přidám někdy později. Zajímavou částí odvykačky jsou sny. Včera se mi zdálo že mi někdo to svinstvo nabídnul. Vzal jsem si ale pak ho zlomil a hodil do koše. No asi to nebyl Camel nebo už je to v pohodě -D. Přeju krásný den všem statečným
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 17:23:03
Les, tak to jsi frajer, že jsi ji zahodil. Já při první odvykačce ve snu dokázala zapálit cígo bez ohně. Cigo v puse, ale neměla jsem žádný oheň. Na to cígo jsem měla tak šílenou chuť, že jsem vysávala tu cigaretu tak dlouho, až se sama pouze mým úsilovným taháním rozkouřila. Si nikdo nedovede představit tu slast, jakou jsem v tom snu prožívala - ten první šluk a to hluboké vdechnutí. To bylo jako transfuze umírajícímu. Pak jsem se vzbudila. A dost mne mrzelo, že to byl jenom sen. Pak se mi o cigách ještě několikrát zdálo, ale už ten sen nebyl tak živý jako tehdy. Tak cca od 3/4 roku nekouření už žádný sen o cigárách nebyl.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 18:07:47
Ahoj všichni. Držím se celkem v poho. Ještě jsem neměla nějakou větší krizi. Beru 1/2 ráno a stačí mi to. Už to bude měsíc. Vzpomenu si na ten pocit s cigárem, hlavně když sedíme v tom vedru na zahrádce u piva, ale odolávám a i to pivo má úplně jinou chuť. Jsem šťastná jak blecha, že to zatím jde tak dobře a je mi líto ostatních nováčků, že tak trpí a hrozně moc všem přeji, aby to zvládli. Když si vzpomenu na cigáro, řeknu si že nemá smysl si zapálit jen proto, že mě to bavilo a chutnalo. Těch proti si zapálit je 1OOx víc!!! Krásný víkend všem!
Reagovatpoděkovatnahlásit5. července 2012, 18:57:07
Ahoj, Lesy dík za přeposlání, jinak všem lidičkám na tomto foru hlásím že již 12 den nekouřím, začínám se i psychicky srovnávat, děti i přítel mají ze mne opravdu radost, ale chut tady je pořád, někde za rohem prostě číhá na naši slabinu, prostě NE!!! jÁ VÍM 12 DNÍ NIC NENÍ, KDYBY TAM BYLA UŽ I TA NULA ZA DVOJKOU, ALE VĚŘÍM ŽE TO BUDE, JINAK VRÁTILA JSEM SE Z mORAVY A ZAVAŘUJI JIŽ SVÉ OKURKY, POSEKALA JSEM ZAHRADU, DĚLALA NA ZAHRÁDCE, JÁ SE PŘIZNÁM ŽE SI POŘÁD NYNÍ TU PRÁCI HLEDÁM, NESMÍ SE ČLOVĚK PROSTĚ NUDIT, UVIDÍME, JSEM NA ZAČÁTKU, BERU DENNĚ 2 TABLETY, BOJÍM SE SNÍŽIT, PROMINTE TU VEL. PÍSMEN, ALE UŽ TO NECHCI MAZAT, DÍK A MĚJTE SE. Z.
Reagovatpoděkovatnahlásit9. července 2012, 19:37:24
Zdeni, jsi šikula!!! Já mám za sebou měsíc a CH už 2 dny neberu. Měla jsem v tom horku alergii, tak jsem eliminovala vše, z čeho bych ji mohla mít. Vysazení mi problémy nedělá, jen teď pro změnu nespím, takže uvidíme, až se to vše srovná, ale určitě to bude o.k., hlavně bez smradu. Asi už jsou lidičky na dovolených, že nepíšou... Pěkný den.
Reagovatpoděkovatnahlásit10. července 2012, 06:48:22
po 45 letech kouření 30 kousků denně stačilo 3 měsíce být na champixu a už rok nekouřím, drahé ale účinné
Reagovatpoděkovatnahlásit10. července 2012, 20:46:41
zdravím všechny. Jsem tady po delší době a mám z vás velkou radost. Šárko, Zdenko, Marjo, Mariko a další, je krásný číst, jak se držíte. Moc gratuluju. Stojí to fakt za to. Já budu mít v listopadu 3 roky a stále si připomínám,jak je skvělý, že se mě to povedlo a nesmím seltah. U nás bývalých kuřáků je to otázka jednoho práska a lítáme v tom znovu. Takže se držte. Meganovi přeju krásnou dovču, hezky si odpočiň ať nabereš sílu na kolaudaci. To už asi nebude dlouho trvat. Já jsem v práci a vůbec netuším, kdy si vezmu aspoň týden v kuse. Nějak se nedaří zatím. Ale teď prodloužený víkend byl super. Počasí nádherně vyšlo, jsem si to užila na zahradě. Jsem bydlela v bazénu a užívala si volna. Nádhera. Mějte si všichni krásně letně a užívejte sluníčka.
Reagovatpoděkovatnahlásit11. července 2012, 07:41:45
Ahojte. Držíte se všichni skvěle.Šárko, tak to jsi dobrá, jen měsíc šampík. Vydrž.Zdeni, já už mám tu nulu a stejně ještě bojuji.ale vydržím. Jak píše Ivča, musíme vydržet ani jednoho práska i když to láká. Já jsem po čtyřech měsících stále ještě na půlce tabletky ob den. Někdy musím vzít i denně.
Reagovatpoděkovatnahlásit11. července 2012, 15:17:49
Zdravím statečné exzávisláky :-). Jak psaly Ivča a Marja, je třeba dávat pozor na "to jedno, které vás vrátí zpátky". Buďte na sebe pyšní že se vám to daří a to nejméně ze 3 důvodů: 1. úspěšnost léčby závislosti na nikotinu je strašně nízká, srovnává se s léčením na heroinu. Bez léků je to po roce jen cca 3 % a s Champixem cca 30%. 2. šetříte zdraví sobě i svému okolí. 3. ušetříte spoustu peněz. Má se dále zdražovat a už teď je to u průměrného kuřáka cca 2000 měsíčně. A to nejdůležitější a nenahraditelné je Svoboda od závislosti. Kouření je nemoc ne požitek. Krásný den všem nekuřákům :-)
Reagovatpoděkovatnahlásit12. července 2012, 11:28:39
Ahoj, Champix neni zlej, já jsem díky němu taky pár měsíců nekouřila, pak jsem ale zase asi na rok začala. Ted je to zhruba rok co nekouřim, pomohla mi terapie Phdr. Vandrovcové, našla jsem to přes web www.exkuraci.cz. Stojí to kolem dvou tisíc a dokonce nám bylo řečeno, že vracejí peníze pokud se klienti ke kouření vrácí...zatím sem nezačala tak nemohu ověřit...snad zase nezačnu!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit12. července 2012, 14:38:13
Jsou to "české kurzy A. Carra". Za cca 2000 vám řeknou že je kouření špatné. Uváděné úspěšnosti nevěřím, závislost je iracionální. Nestačí říct že chcete přestat. Pro vrácení peněz mají podmínku " musíte před námi vykouřit cigaretu". Než se shodit tak bych jim ty prachy nechal ikdyby to nefungovalo :-). Nicméně tam mají přehledně popsané ostatní metody. http://www.exkuraci.cz/ostatni-metody
Reagovatpoděkovatnahlásit12. července 2012, 15:34:44
Ahoj, taky souhlasím s Lesy, já podnikala biorezonanci, v Chomutově, když se nepovedlo tak po nějaké době v Praze, ale vždy se nepovedlo, ale jsou i tací kterým to pomohlo, je prostě důležité přestat jakoukoliv metodou, mě nyní champ. dost pomáhá, ale musím i sama, mám teprve 15 den bez cíga, a není to jen tak, ale už jsem se dnes i přistihla když jsem šla kolem "mé " trafiky , že jsem si řekla, děvče máš opět 70 kč v kapse, no není to paráda ? Jak říká Marja, hlavně si to svinstvo NEKOUPIT, a to se zatím i přes ty nárazové chutě lidičky daří. Dokonce ,i když je to brzy, mám lepší tlak, musím brát léky na vysoký tlak, sleduji vás a je to radost, tak se držte. z.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. července 2012, 16:05:51
Les,mě Carr strašně hodně pomohl.Podle knihy jsem přestala, šlo to úplně lehce,ale četla jsem knihu několikrát, než jsem pochopila.Pak stačila jedna bylo kouření znova. Nicméně, kniha mi strašně hodně pomohla, hlavně v hlavě.Všechna zdůvodnění jsou pravdivá. V hlavě to je dobré, ale tělo si stále něco žádá. Zdenko, takže vydržet, znova opakuji, nic jiného se nedá dělat. Velké díky, těm odnaučeným kuřákům, kteří tady s námi mají pořád trpělivost.
Reagovatpoděkovatnahlásit13. července 2012, 08:35:45
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Zelí jako lék (4249 čtenářů)
- Řepkový olej nám prospívá (2899 čtenářů)
- Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne (2879 čtenářů)
- Bolesti hlavy a poruchy krční páteře (1974 čtenářů)
- Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstí (1622 čtenářů)
- Kyseliny ničí sklovinu - jak tomu předejít? (1489 čtenářů)
- Mléko, nebo náhražka? (1477 čtenářů)
- Úkol pro 40+: Budujte vápníkové rezervy (1438 čtenářů)
- Oslabenou imunitu posílí životní styl víc než preparáty (1298 čtenářů)
- Každá bolest hlavy musí být vyšetřena (1119 čtenářů)
- Jirka 2 (Operace hemoroidů) 20. května 2013, 12:50:00
Zdravím všechny trpící. V pátek jsem šel na kontrolu z vzlezlou trombozou z konečníku. Jen… Diskutovat
- Dana (Poraďte se s lékařem online!) 15. května 2013, 14:14:59
Dobrý deň, už dva týždne mám bolesť v obidvoch bočných častiach týlnej kosti ktorá je… Diskutovat
- Patrick (Darování kostní dřeně) 20. května 2013, 07:32:50
Uplne nesouhlasim, kdyz nekto darujem "zadarmo! krev, tak ma narok na 1 den dovolene, pak ulevu na… Diskutovat
- Ano, cíleně je vyhledávám [21%]
- Ne, tento sortiment mne nezajímá [12%]
- Zatím jsem se s nimi nesetkal/a [10%]
- Ocenil/a bych takové speciální nabídky [56%]