Souhlasím s Akrim. Ceny bezlepkových výrobků i bezlepkových surovin jsou nesmyslně vysoké, je to bráno jako nadstandard, jakoby člověk, který bezlepkovou dietu dodržuje, měl jinou volbu a tuto si zvolil jen proto, aby se vezl na módní vlně.
Lékař mi žádnou diagnózu nestanovil, alergolog měl velmi neprokazatelné výsledky, nicméně po vysazení lepku zdravotní obtíže vymizely a kdykoliv dietu poruším, mohu se spolehnout, že se obtíže vrátí.
Kupuji si bezlepkový chleba — 400 g za 99,90 Kč — bezlepkové sušenky, vařím bezlepkově, jím spoustu zeleniny a ovoce. Nesním ani polovinu množství jídla, které v pořadu Jste to, co jíte doktorka Kateřina dávala na stůl k týdenní spotřebě, nejsem zastáncem nacpaného žaludku, přesto za jídlo utratím trojnásobek dřívějších částek. O jídle v restauraci si můžu nechat jen zdát, jet na dovolenou můžu jen tam, kde dostanu jen čisté maso, ovoce, zeleninu — žádné omáčky, dipy, pečivo k snídani, žádné müsli, žádné přílohy.
Myslím, že řešením by bylo vrátit se k dotování druhů potravin, které jsou zdravou alternativou, tj. např. bezlepkových, bezlaktózových, se sníženým obsahem cukru, neboť tělo živené potravinami, jež je nezatěžují alergiemi, nemocemi, snížením imunity, nebude za čas potřebovat finanční prostředky na léčbu nemocí, které by "obyčejné" potraviny způsobily.
Přidat nový komentář