Inzerce

Poradna: Urologie

Na Vaše dotazy v poradně Urologie odpovídá:


Prim. MUDr. Martin Drábek


Prim. MUDr. Martin Drábek MUDr. Martin Drábek absolvoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v roce 1993, poté pracoval jako urolog v nemocnici v Třebíči a od roku 1997 ve fakultní nemocnici U svaté Anny v Brně. V roce 2005 nastoupil do nemocnice Jihlava jako primář urologického oddělení, kde pracuje doposud.

Je absolventem European School of Urology v roce 1998, stážoval na přední pařížské klinice Institute Mutualist Montsouris Paris.

Jako autor a spoluautor se podílel na více než 120 publikacích a přednáškách včetně zahraničních.

Má atestační zkoušky z urologie I. a II. stupně, licenci lékařské komory pro samostatný výkon urologické praxe a odborného garanta a licenci pro výkon funkce primáře.

V roce 2004 založil privátní urologické pracoviště Uroclinic v Brně, které poskytuje komplexní služby v oboru urologie a andrologie.


Partner poradny Urologie:

banner_uro_clinic.jpg

Uroclinic je privátní urologické pracoviště poskytující komplexní služby v oboru urologie a andrologie. Hlavní náplní je konzultační činnost a operativa v režimu ambulantní urologie. Orientujeme se na kvalitu péče a klientský přístup.
Podrobnosti včetně kontaktů na www.uroclinic.cz

Poradna uzavřena

Zodpovězené dotazy v této poradně

otázka

Dobrý den, pane doktore, mám dotaz. Mám slabší proud moči a bolívá mě žalud. Po vymočení se musím dlouho utírat abych neměl mokré trenky. Moč mě i zapáchá. Zánět to určitě není brali mě sterilní moč a zánět jsem neměl v moči. Bojím se vyšetření, že bude bolestivé. Prosím o radu co by to mohlo bít. Děkuji

odpověď

Dobrý den, mohlo by jít o zánět močové trubice, z moči se to poznat nemusí, je třeba vzít stěry z močové trubice. Je to trochu nepříjemné, ale trvá to asi 10 vteřin. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Pohodový den pane primáři ! Chtěl bych se zeptat na Váš názor. Již druhým rokem užívám Finpros + Tanyz.. K mému nemilému překvapení, při mé pravidelné návštěvě ohledně předepsání léků a běžné prohlídce mi můj pan doktor sdělil, že má u zdravotní pojišťovny přečerpáno a že by ty léky musel zaplatit ze svého, načež od něhud přinesl asi 15 tobolek léků a vážně mi řekl, abych to bral ob den a do 5.Ledna 2017 to musíme nějak vydržet !!!??? To je na tom naše zdravotníctví opravdu tak špatně ? Nebo jde o běžnou praxi ? Moc si Vás vážím a děkuji za odpověď, s pozdravem Václav Hladík roč.1960

odpověď

Dobrý den, naše zdravotnictví na tom až tak špatně není, ale zdravotní pojišťovny lékaře limitují, kolik maximálně léků za rok mohou předepsat (je to vždy podle předchozího roku +- nějaké procento). Pojišťovně moc nezáleží na tom, zda lékař ošetřil více pacientů a proto napsal více léků. Pokud lékař limit přečerpá, pojišťovna mu může dát pokutu do výše 50% přečerpané částky. Tedy reálně hrozí, že lékař bude léky platit ze svého výdělku. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, chci se zeptat, jaký je Váš názor na spreje proti oddálení ejakulace/předčasné ejakulaci např. Delay spray apod? A co je na tento problém nejlepší? Děkuji za odpověď

odpověď

Dobrý den, nemám zkušenosti s přípravky ve volném prodeji, ale obecně by měly mít účinek jen spreje s lokálním anestetikem (a ty by neměly být volně prodejné). Možná zkuste zajít za urologem, jsou i jiné možnosti léčby. Ale pokud Vám sprej funguje a neškodí, tak proč ne. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, za žaludem po stažení předkožky se mi vytvořili malé výrůstky(jsou to takové pásy výrůstků). Nesvědí, ani nebolí-ani na omak. Co by to mohlo být?

odpověď

Dobrý den, mohly by to být jen drobné podkožní žlázky na žaludu, ale pro jistotu navštivte urologa, mohla by to být kondylomata. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, Před 10 dny jsem byl na obřízce ze zdravotních důvodů. Po 10 dnech mi začali vypadávat stehy ale u jednoho stehu to vypadá jako kdyby 3-4 milimetry nesrostly je tam mezírka a v ní černá tečka nebo taková malá bublinka. Mám to nějak řešit nebo to ještě sroste? Děkuji.

odpověď

Dobrý den, zahojí se to bez problémů, černá tečka bude drobný stroupek, doporučuji neodstraňovat a nechat vyhojit pod ním. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, Již delší dobu se pokouším přítele přimět k návštěvě urologa - jsem studentkou medicíny a po sexu jsem jen zkusmo prohmatala varlata. K nepříjemnému překvapení jsem našla zvětšené a deformované levé varle. Údajně k tomu mělo dojít sportovním úrazem před 13 lety. I navzdory této prodlevě je však varle citlivější, občas bolí a otéká. Přítel nechce na vyšetření, protože se stydí a má strach, že mu bude varle odebráno. Může být riziko karcinogenního onemocnění vážné? Jak bych jej mohla zbavit strachu z vyšetření?

odpověď

Dobrý den, přimějte jej k tomu určitě, riziko zhoubného nádoru varlete je nejvyšší mezi 25 - 35 rokem věku. Zkuste mu ukázat nějaké nepěkné obrázky generalizovaných karcinomů :-). Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Pane doktore, existuje lepší lék na odvodnění dolních končetin a těla vůbec, než furon 40? Děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, tento dotaz prosím směřujte na internistu, je to problematika oběhové soustavy. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den. Zhruba rok mám problémy s močením.Velmi často se mi stává,že mě přepadne náhlá potřeba močení.To má za následek,že u mě ve spánku dojde k pomočení.Dříve se mi to stávalo tak jednou za několik měsíců,teď však i třeba 5 x do týdne.Tyto problémy mám asi 3-4 roky.Navštívil jsem urologa,moč v pořádku,prostata normální,moč.měchýř v pořádku,ledviny v pořádku.Vyšetření proběhlo jak \"omakem\",tak ultrazvukem.Močení normální,nepřerušované.Ještě musím uvést,že od mládí trpím depresemi a úzkostnou poruchou,užívám antidepresiva a léky na zklidnění(remood+neurol).Také mám problémy se spánkem,spím přerušovaně a asi tak 4 hodiny,teď ještě ke všemu mám v sobě nějaký blok a bojím se usnout,abych se nepomočil.Lékař mi nedokázal stanovit přesnou diagnózu,snad prý hyperaktivní močový měchýř a předepsal mi lék "ASOLFENA 5 mg".Bohužel jsem ho ani nezačal užívat.Prý po něm člověk zadržuje tekutiny v těle a já se bál otoků a jiných vedlejších účinků.Já teď nevím,co dělat.Jsou to problémy,o kterých se špatně mluví a na sebevědomí zrovna moc nepřidají.Také mi vadí,že neznám přesnou příčinu mých problémů.Omlouvám se za tak obsáhlý "román",ale musel jsem se někomu "vypsat".Mohl bych znát Váš odborný názor a poprosit radu?Předem moc děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, lék můžete klidně zkusit, nedochází při něm k významnému zadržení tekutin. Je možné, že dávka 5 mg nebude dostatečná a bude třeba zvýšit dávku. Ideální by bylo vést mikční deník alespoň 3 dny (příjem tekutin + močení kdy a objem moči i v noci). Na základě mikčního deníku lze ev. upravit léčbu. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, je mi 23 a od konce léta mě trápí močák..začalo to pálením.a lehkým výtokem z močové trubice.občas kapka..navštívil jsem urologii kde mi 2x dělali stěry na vše možné a vše v pořádku. Sono taky v pořádku...měl jsem ze začátku nějaké atb ale název už nevím, ale nezabraly, teď užívám Spasmed. Před měsícem pálivost o 80% vymizela. Ale výtok mám stále. Několikrát za den cejtim kapičku na penisu. čirá barva. Děkuji

odpověď

Dobrý den, může to být jen zvýšení sekrece žlázek kolem močové trubice. Nemusí to ani souviset s infekcí, často je to jen podrážděním sekrety partnerky při styku apod. Čirý výtok většinou nebývá známkou infekce. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, můj problém je hematom pravého chámovodu po operaci tříselné kýly laparoskopicky. Operace před měsícem, pak nateklé a bolestivé pravé varle, chámovod má průměr cca 1,5 cm. Doporučeno ledování, Gyrablock 2x denně a Aescin Teva 3x denně, klid. Dle vyjádření lékaře se to vstřebá za cca 4 týdny, ale až na zmenšení varlete se nic nězměnilo. Prosím o názor na další perspektivu a jestli hrozí reoperace ? Je mi 71 let. MOC děkuji.

odpověď

Dobrý den, pokud jde jen o hematom, tak ten se vstřebá. Problémem může být atrofie varlete při nedostatečném prokrvení, ale v 71 letech to asi nebude velký problém. tedy pokud neplánujete rodinu. Myslím, že reoperace nebude nutná. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, na spoustě stránkách se píše o různých možnostech jak zvětšit mužské přirození. Bohužel mě v tomto směru život moc neobdařil, tak by mě zajímalo jestli opravdu existuje nějaký způsob či lék, který by fungoval a tomu napomohl. Děkuji Vám za odpověď

odpověď

Dobrý den, léky neexistují, rady na internetu jsem nezkoušel a ani nemám zpětnou vazbu od člověka, který to zkoušel. Existují operace zvětšení penisu, ale jde vlastně jen o povytažení penisu ven z podbřišku, operace má svá rizika a komplikace a nevím, zda se v ČR této problematice někdo věnuje. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý večer , hledám odborníka ohledně Andrologie. Je mi 24 let a nikdy jsem neměl problém s erekcí. Po 9 letech jsem se rozešel s přítelkyní a našel jsem si novou která je o hodně náruživější. Je sexy a strašně mě přitahuje, ale boužel nejde se mi vzušit jako dřív. Ikdyž ho do ní zasunu tak mi zvadne. Nevím co s tím, zkoušeli jsme to víckrát a ze 7 pokusů 5 zvadnul. Nechci s tím jít k mému obvodnímu lekaři u mě na vesnici. Raději bych odborníka. Prosím poraďte jsem zoufalý. Přemýšlel jsem o volbě prášku na tyhle problémy ale nevím jaké a nechci at mi ještě vice přitíží. Mnohokrát děkuji za vaš čas a odpověd S pozdravem Mikel Petr

odpověď

Dobrý den, myslím, že ve Vašem věku bude řešení jednoduché. Pokud máte zájem o naše služby, zavolejte asistentce na tel. 732 683 000 a dohodněte si schůzku. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobry den, mam 22 rokov a mam zuzenu predkozku, naposledy som si pretiahol predkozku asi v 16 ale vtedy mi sla velmi tazko dat naspat tak som sa toho zlakol a uz nerobil... Snazim sa umyvat si predkozku co najlepsie v sprche ale ide mi normalne stiahnut do polovice a potom sa zas bojim priskrtrnia ze nepojde spat tak by som chcel zacat pouzivat nejaku masticku kortilosteroidovu len problem je ze vacsina je na predpis a ja sa velmi hanbim, tak sa chcem spytat ci viete poradit masticku bez predpisu popripade ako predist tomu aby ta predkozka nesla tak tazko naspat ale aby to slo bez rizika dakujem

odpověď

Dobrý den, kortikoidní masti jsou všechny na předpis, ale myslím, že ve Vašem věku už nebude konzervativní léčba moc platná. Navštivte urologa a dohodněte se, nejspíše bude nutná obřízka. Není dobré to odkládat. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, několikrát za rok mám červené sperna až tmavě hnědý. S problémem se potýkám už roky, urologa jsem navštívil mnohokrát při problému, ale na nic zásadního nepřišel. Můžete mi prosím říci Váš názor k mému problému. Děkuji za odpověd

odpověď

Dobrý den, hemospermie je celkem častý jev. Může k ní dojít při zánětu v oblasti semenných váčků nebo při prasknutí drobné cévy v této oblasti. Zatím jsem se nesetkal s případem, že by to byl příznak vážnější choroby. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, již zhruba tři týdny mám neustálý pocit na močení, na toaletu chodím zhruba každou hodinu, někdy, když mě to chytne i několikrát do hodiny. V noci se však vůbec nebudím, nemám tu potřebu. Navštívil jsem svého praktického lékaře, ten nasadil antibiotika a odeslal moč na kultiaci. Antibiotika příliš nezabrala, moč byla zcela v pořádku a na sonu bylo taky vše v pořádku. Zhruba rok užívám lék apo-allopurinol 100mg (dvě tablety denně) na ředění kyseliny močové, hladina se teď drží okolo 250 umol/l. Zajímalo by mě, jestli nutkání na močení a častější močení, může být projevem nežádoucího účinku tohoto léku, jelikož v příbalové informaci je napsáno, že se mohou projevit problémy s ledvinami. Děkuji Vám za odpověď.

odpověď

Dobrý den, Vaše potíže velmi pravděpodobně s alopurinolem nesouvisí, jde o funkční poruch močového měchýře, tzv. hyperaktivní močový měchýř. Příznaky lze zmírnit tabletami, ale pokud chodíte často jen přes den a pokud Vám to nějak významně nesnižuje kvalitu života, lze se obejít i bez léčby. Každopádně je vhodné zkonzultovat vše s urologem. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Inzerce

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Zatím hlasovalo 389 lidí

Mohlo by vás zajímat

Rakovina děložního čípku. Jediná rakovina, proti které existuje očkování

Rakovina děložního čípku je jediné zhoubné onemocnění ženských orgánů, kterému lze téměř ve všech případech předejít. Proč je tedy v ČR každoročně zjištěno u 800 žen, z nichž zhruba 360 nemoci ročně podlehne? Podle předních odborníků je na vině hlavně nízká proočkovanost proti původci této nemoci, lidskému papilomaviru (HPV), malý zájem žen o preventivní gynekologické prohlídky klesající s rostoucím věkem, a nízká frekvence využívání vysoce citlivých testů na průkaz HPV.

Máte některý z příznaků koronaviru nebo jste se setkal s nakaženým? Co dělat?

Jak se správně chovat, pokud má člověk příznaky koronaviru anebo se setkal s někým nakaženým?

Jak je to s nárokem na bezplatné očkování proti chřipce a pneumokokům u seniorů?

Proměnlivé počasí podzimních a zimních měsíců přispívá ke zvýšenému výskytu onemocnění virového i bakteriálního původu – akutních respiračních onemocnění, chřipek a následně také pneumokokových infekcí, které mohou v závažných případech končit i smrtí. Riziko onemocnění lze přitom snížit očkováním, které patří k nejúčinnějším prostředkům prevence. Navíc obě vakcíny jsou pro lidi starší 65 let zcela hrazeny zdravotními pojišťovnami a očkování lze aplikovat současně při jedné návštěvě lékaře.

Genitální bradavice - intimní problém, o kterém se nemluví

Genitální bradavice jsou způsobeny lidskými papilomaviry (HPV). Jedná se o vysoce nakažlivou sexuálně přenosnou infekci, která způsobuje výskyt malých bradaviček v oblasti genitálií a v blízkosti řitního otvoru. Genitální bradavice sice nejsou život ohrožující choroba, ale mnohdy sebou nesou nepříjemné příznaky jako pálení, svědění, krvácení a bolest. Navíc toto onemocnění může mít zásadní vliv na sexuální život partnerů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce