Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Lidé konečně přestávají věřit na zázračné diety

( Markéta Grosmanová | přečteno: 11971x )

Tuk zmizí z těla, konečně dieta, která funguje, nejnovější složení přípravky na odbourávání nadbytečných kilogramů.

Tuk zmizí z těla, konečně dieta, která funguje, nejnovější složení přípravky na odbourávání nadbytečných kilogramů. Po novém roce tato hesla opět zaplavila reklamu. Na zázraky ale podle odborníků již věří méně lidí než dříve.

Lidé konečně přestávají věřit na zázračné diety

Dietní průmysl – jak se říká odvětví, které vydělává na tom, že lidem nabízí více či méně neúčinné prostředky na hubnutí, byl před 15 lety v Česku v plenkách. Střídaly se diety jako vajíčková, barrandovská, o dělené stravě či dokonce koktejlech na hubnutí nikdo nic netušil. O to větší byl jejich boom.

„Prodejci začali působit na lidi prostřednictvím masových médií – novin, rádia, televize a začali nabízet prostředky, které nevyžadovaly od hubnoucích vůbec žádnou aktivitu. Jen si koupili nějaký zázrak a nemuseli nic měnit na životním stylu. Dál se nehýbali a jedli kalorickou stravu,“ komentuje situaci odbornice na hubnutí Iva Málková ze společnosti ISTOB (Stop obezitě).

Nyní se ale podle jích slov konečně od zázračných a přitom ale nefungujících metod začínají konečně odvracet. Nicméně počet obézních se v Česku nesnižuje, problém má 21 procent mužů a 31 procent žen je obézních. Když sečteme nadváhu a obezitu, vyjde nám u žen alarmující číslo 68 procent a u mužů dokonce 72 procent.

Lidé, kteří chtějí zhubnout se ale velmi často uchylují i k neúčinným postupům. Jedni začnou jíst jen ovoce, další třeba jen maso, jiní nic. Přitom každá dieta, která nevede k dlouhodobé poklesu váhy a k jejímu udržení je nejen zbytečná, ale také nebezpečná. Pokud totiž nějakým způsobem omezíte přísun jídla, tělo si to – zjednodušeně řečeno – zapamatuje. To znamená, že příště si už bude raději vše, co by mu mohlo chybět „ukládat“. Říká se tomu jo-jo efekt. Proto je tak důležité, hubnout správně a efektivně.

Pro lidi, kterým se hubnutí dlouhodobě nedaří, je nezbytné, aby své problémy konzultovali s lékařem či odborníkem na hubnutí. Na začátku roku, kdy si hodně lidí dává různá předsevzetí nabízí své služby „různí odborníci“ více než v jiných obdobích roku. Kontakty na ně najdete jak na internetu, ale i na různých plakátcích na ulici. Dobře zvažte, komu dáte svoji důvěru.

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce