Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Co je v projektu "Početí online!" nového? - část první

( | přečteno: 7488x )

Z NABÍDKY LÉKÁRNA.CZ

Tento týden Vám celý projekt podrobně přestavíme.



Nový projekt Ordinace.cz o otěhotnění a těhotenství - Početí online!


Ve středu 21. října 2009 odstartoval projekt "Početí online! Ordinace.cz řeší porodnost v Česku." V rámci tohoto internetového projektu můžete sledovat příběhy lidí, kteří se snaží o miminko, a jejich cestu k němu již od plánování otěhotnění. Do projektu se můžete zapojit i vy sami!

O čem je projekt "Početí online!"

Vytvořili jsme v rámci našeho webu prostor, kde si můžete sdělovat vaše zkušenosti o tom, jak se vám podařilo přivést na svět potomka, co všechno jste pro to udělali, zda jste se potýkali s nějakými komplikacemi a jakým způsobem jste případné komplikace řešili. Projekt "Početí online!" je zaměřen na všechny, pro které je důležité přivést na svět v pořádku zdravé miminko, a chtějí se dozvědět něco o tom, co a jak lze na cestě od otěhotnění až k porodu ovlivnit.

Díky projektu "Početí online!" máte šanci sdílet své zkušenosti s lidmi, kteří jsou v podobné životní situaci jako vy, vyměňovat si informace a vyjadřovat si navzájem podporu. V hlavních rolích jsou Pavlína Š. a Luboš D. - tito mladí lidé se stali ústředním párem projektu a budou se na stránce projektu "Početí online!" s ostatními dělit o své prožitky na cestě k miminku, což zrovna v jejich případě není cesta právě jednoduchá – o tom se dozvíte více příští týden.

Co naleznete na stránce projektu?

Denně bude pár psát v Každodeníku krátké zápisy o tom, co ten den prožili. V Týdeníku bude jednou za týden uveřejněn delší text popisující podstoupená vyšetření, pocity, změny v jídelníčku, cvičení, relaxační techniky, vitamíny atd. Jednou měsíčně natočíme s Lubošem a Pavlínou videorozhovor. Oba také budou průběžně diskutovat s ostatními uživateli v diskusích.

Do projektu budou přispívat i odborníci

Cílem tohoto projektu je na jednom místě shromáždit ucelené a ověřené informace o otěhotnění, těhotenství a porodu. Tento cíl však nelze naplnit bez toho, aniž bychom spolupracovali s týmem odborníků, kteří budou jednou týdně uveřejňovat své články týkající se témat projektu "Početí online!". Na stránce projektu tedy budete mít možnost číst v části Odborníci pomáhají články od lékařů a dalších odborníků v těchto oborech: gynekologie, psychologie, výživa, imunologie a porodnictví.


Garantem tématu "Početí online!" je doc. MUDr. Tonko Mardešić, CSc. ze Sanatoria Pronatal. "Poruchy plodnosti se dnes dotýkají patnácti procent párů v plodném věku v populaci. Mnozí to vnímají jako svoje selhání, trpí psychickými potížemi. Často ani nemají dost informací, kam se obrátit s žádostí o pomoc. Vítám tedy každou aktivitu, která těmto lidem dává informace," říká o projektu doc. Mardešić.

Témata, kterých se projekt bude týkat

Otěhotnění, těhotenství a vůbec cesta k tomu, jak se stát rodičem, obsahuje mnoho velmi zajímavých, mnohdy široce diskutovaných a palčivých témat. Tady je seznam alespoň některých z nich, o nichž se bude v rámci projektu diskutovat a psát:

  • Vyšetření plodnosti
  • Dítě a genetika
  • Psychika, otěhotnění a těhotenství
  • Sport, kondice, otěhotnění a těhotenství
  • Průběh těhotenství
  • Porod

Budou následovat i další projekty

Představili jsme vám první z řady interaktivních a multimediálních projektů, které realizační tým Ordinace.cz plánuje. Po projektu, který se týká těhotenství, budou následovat další, ve kterých se zaměříme na jiné zdravotní problémy. I tato další zdravotnická témata budou nahlížena skrze konkrétní lidi, kteří se s danou nemocí musí vyrovnávat v každodenním životě.


Sledujte Ordinaci.cz a užívejte ji alespoň 1x denně online!


Jakékoliv náměty a připomínky k projektu uvítáme na mailové adrese vytvořené speciálně pro tento projekt - [email protected].




Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Marie Kučerová
2x

Dobry den muj dotaz muzu byt neobvykli presto se snim setkavame chci se zeptat jestli lze otehotnet v dobe kdy ma zene menstruaci?dekuji


Celkový počet příspěvků v diskusi: 253. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Chtěli bychom miminko, ale ... část 1.

Pokud právě vy jste se v těchto slovech (nebo myšlenkách) poznali, jste těmi pravými, pro koho jsme připravili toto téma. Protože autorka textu není lékařka, nýbrž terapeutka, která se zabývá touto problematikou z psychosociálního hlediska, nebudeme se zde zabývat měřením bazálních teplot, počtem vajíček, transfery… ale spíše tím, co znamenají problémy s početím potomka pro konkrétní páry a jak zvládnout úskalí léčby.

Chtěli bychom miminko, ale ... část 3.

Jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali léčit v CAR. Asi to ještě nějakou dobu potrvá, než budeme mít vlastní dítě. O tom, že máme tyto problémy nevědí ani naši nejbližší...

Chtěli bychom miminko, ale ... část 4.

Léčím se již 7 let, v posledním roce jsem 2x byla na IVF, ale neúspěšně. Jednou jsem sice otěhotněla, ale ve 5. týdnu jsem potratila...

Asistovaná reprodukce

V současnosti je přibližně 10-15% párů nedobrovolně bezdětných.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce