Inzerce

Poradna: Urologie

Na Vaše dotazy v poradně Urologie odpovídá:


Prim. MUDr. Martin Drábek


Prim. MUDr. Martin Drábek MUDr. Martin Drábek absolvoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v roce 1993, poté pracoval jako urolog v nemocnici v Třebíči a od roku 1997 ve fakultní nemocnici U svaté Anny v Brně. V roce 2005 nastoupil do nemocnice Jihlava jako primář urologického oddělení, kde pracuje doposud.

Je absolventem European School of Urology v roce 1998, stážoval na přední pařížské klinice Institute Mutualist Montsouris Paris.

Jako autor a spoluautor se podílel na více než 120 publikacích a přednáškách včetně zahraničních.

Má atestační zkoušky z urologie I. a II. stupně, licenci lékařské komory pro samostatný výkon urologické praxe a odborného garanta a licenci pro výkon funkce primáře.

V roce 2004 založil privátní urologické pracoviště Uroclinic v Brně, které poskytuje komplexní služby v oboru urologie a andrologie.


Partner poradny Urologie:

banner_uro_clinic.jpg

Uroclinic je privátní urologické pracoviště poskytující komplexní služby v oboru urologie a andrologie. Hlavní náplní je konzultační činnost a operativa v režimu ambulantní urologie. Orientujeme se na kvalitu péče a klientský přístup.
Podrobnosti včetně kontaktů na www.uroclinic.cz

Zeptejte se odborníka
Zodpovězené dotazy v této poradně

Otázka: Dobrý den, už delší dobu mám potíže s erekcí. Když jsem sám, je skoro nemožné dosáhnout erekce bez sledování porna nebo něčeho vzrušujícího. Když už se erekce dostaví, není to úplně 100%, penis se dá ohnout. I ranní erekce mám třeba 1-2x za týden. Když jsem s přítelkyní erekce vydrží od začátku do konce, ale přes kondom nic necítím a nic z toho nemám. Uspokojí mě až orální sex nebo masturbace bez kondomu. Pokud chceme mít s přítelkyní sex i poté, třeba druhý den, nepostaví se nebo není na 100% tvrdý a není možný průnik. Je mi 17 let. Jak mám tento problém vyřešit? Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, ve Vašem věku to patrně bude jen dočasná indispozice, např. způsobená fyzickým či psychickým vyčerpáním apod. Dejte si chvilku pauzu, pokud by problém s erekcí přetrvával, navštivte urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den, jíž delší dobu mě mírně pobolívá levé varle a před několika dny mi na urologii byla diagnostikována varikokéla II. st. na levé straně. Doktorka říkala, že to budeme řešit operativně, když mi to bude hodně vadit, což ani nevadí, avšak už vice jak 2 měsíce pozoruji zhoršující se problémy s erekcí. Těžko jí dosahují a občas se při styku vytratí a ani po ránu a přes den erekci nemám. Myslíte že varikokéla a tento problém spolu souvisí? Někde jsem četl že ano, jinde že ne..... nerad bych ve 24 letech lezl pod kudlu úplně zbytečně. Předem dekuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, varikokéla s erektilní dysfunkcí nesouvisí, jde o poruchu žilního systému varlat, zatímco erekce je reflexní děj na tepenném systému penisu. Zkuste se poradit se svou uroložkou, léčba patrně nebude ve Vašem věku příliš složitá. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: xxx

Odpověď: xxx

Otázka: Dobrý den pane doktore. Měl jsem malou ranku na šourku, která se mi stala při holení. Bohužel krvácení nešlo zastavit a tak jsem využil náplast před noc. Ráno už byla ranka zahojená ovšem začalo mě bolet přilehlé tříslo a bolest vystřeluje až ke kolenu do celé nohy. Je možné, že došlo nějakému přetočení varlete, které teď způsobuje danou bolest? Popřípadě jak postupovat. Šourek ani varle mě nebolí. Děkuji

Odpověď: Dobrý den, pokud Vás nebolí varle ani šourek, patrně o torzi varlete nepůjde, spíše je možné, že se dostala ranou nějaká infekce. V tom případě se mohla dostat i do tříselných uzlin. Doporučuji navštívit praktického lékaře. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Jsem 12 dní po zákroku - částečná obřízka. Do nedávno se mi vše hojilo bez problémů , jenže dnes při sprchování jsem si všiml, že mám na horní straně u žaludu v místě stehů takovou zvláštní bílou hmotu a hrozně se mi začala loupat kůže asi 0,5 cm kolem rány.. Myslíte, že se jedná o zánět? Ta hmota nijak nezapáchá, a je to opravdu v malé míře.. Nerad bych přišel k urologovi a plašil, pokud by se jednalo o prkotinu. moc děkuji

Odpověď: Dobrý den, patrně se jedná povlak v ráně, pokud je vše bez zápachu, bez vytékající tekutiny, tak by se mělo vše normálně zahojit. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den, před pár dny jsem měl s přítelkyní pohlavní styk. Ona u sebe zaznamenala pohlavní bolesti a svědění a další den se mi na žaludu udělala malá vyrážka, taky lehce svědí. Co bych měl dělat a o co jde? Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, diagnostika kožních lézí na penisu je poměrně obtížná i v ordinaci, takto popisně to nelze vůbec. Pokud nález přetrvává, navštivte příslušné odborné lékaře k vyloučení sexuálně přenosné choroby. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den, chci se Vás prosím zeptat, už delší dobu mě trápí malý penis a teď když jsem byl na obřízce, tak je značně viditelný, jak je malý. Můžete mi prosím poradit způsob, který má 100% účinek na zvětšení penisu? Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, to nemohu. Existují operace ke zvětšení penisu, ale každá z nich má svá rizika. Mimomedicínské metody nemohu komentovat, protože neznám jejich výsledky. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den. Je možné, aby samovolně vyteklo trochu ejakulátu z mužského přirození-bez vzrušení při tahání těžkých břemen? 14 dní neměl žádný sex ani nemasturboval!! 3 hodiny měl těžkou fyzickou zátěž. Pak přišel domů a měl na trenkách jako-by trochu kapek spermatu,ale hlavně kolečko krve.Uzdicku naprasklou neměl. Nic prý necítil.Jde mi o to, že nevím jestli to nemůže být, že by mě podvedl nebo nějaká přenosná nemoc? Tvrdí, že nepodvedl. Děkuji

Odpověď: Dobrý den, podle Vašeho popisu opravdu nevím o co se jedná, ale pokud byla na prádle krev, každopádně by měl navštívit urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den je mi 13 let a mám docela dost zahnutý penis dolů. Chci se zeptat jestli je to přirozené nebo ne. Jestli ne dá se to řešit tzv. podomácku nebo se musí k doktorovi. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, podomácku to raději neřešte, navštivte urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den. Prosím o vyjádření k hodnotám PSA. V prosinci PSA 1,37, FPSA 0,20, poměr 14,6. Leden cca po měsíci PSA 0,79, FPSA 0,114, poměr 14. Vím, že hodnoty jsou nízké. Znepokojuje mě však ten poměr. Dočetl jsem se na netu, že pod 15% to není dobré. Nevím však, jestli se má poměr dělat i u tak nízkých hodnot. Děkuju za radu.

Odpověď: Dobrý den, u nízkých hodnot PSA je poměr volného PSA vždy nepřesný. Netrapte se tím. Pokud byl palpační nález na prostatě normální a PSA je takto nízké, pravděpodobnost rakoviny prostaty je extrémně nízká. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den. Mám 19 rokou a pred tyzdnom ma začalo palit na a v žaludi. Pred 2 dnami začal boliet lavy semennik a je tam niaky vyrastok niaka hruda ktora boli a je na semenniju lavom.

Odpověď: Dobrý den, je nutné navštívit urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Vážený pane doktore, prosím o radu ohledně opakujícího se zánětu močových cest. Za poslední měsíc a půl se mi zánět objevil již po 3. Silnou infekci jsem zažila před 9ti lety po cévkování, takže vím, o co se jedná. Tentokrát cítím "jen" lehké pálení při močení a hlavně tupou bolest v oblasti ledvin a močového měchýře. První zánět jsem přes všechny snahy musela přeléčit antibiotiky, hned na to jsem zintenzivnila přírodní léčbu (brusinky, lichořeřišnice, echinacea, pro imunitu, víc než 3 litry tekutin).. Druhý zánět se mi nastartoval s rýmou (od malé dcerky), ovšem po 4 dnech mi pan doktor řekl, že to naštěstí není na ATB a poslal vzorek moči na kultivaci, jež vyšla negativní (přírodní cesta zabrala). Nynější zánět (stále beru všechny podpůrné prostředky) začal druhý den po sexu s manželem...navzdory užívání kondomu (nesnášela jsem antikoncepci při kojení, už jsme u toho zůstali). Prosím Vás, je možné, že na mě nějakou bakterii přenáší manžel i přes užitou ochranu? Vím, že mám oslabené ledviny, obávám se chronického stavu a netuším, co dělat víc, aby se to nevracelo! Předem mnohokrát děkuji za Vaši odpověď!

Odpověď: Dobrý den, kondom není 100% zárukou antimikrobiální, ale přenos je velmi nepravděpodobný. Otázka je, zda jsou Vaše obtíže skutečně vyvolány zánětem (přítomností bakterií v močových cestách) nebo zda se nejedná o nějaký jiný problém. Např. funkční porucha (hyperaktivní močový měchýř apod.). Obecně mohou symptomy močové infekce přetrvávat i po přeléčení zánětu, obnova sliznice m.m. trvá cca 6 týdnů. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den chtěl bych se zeptat. Zjistil jsem, že při erekci když si stáhnu úplně předkožku se mi zhruba v polovině penisu ze spodu přiškrti ta trubice. Čůrám v pohodě, ejakulace normální, žádné bolesti ani pálení krev v moči prostě nic. Co to může být děkuji předem.

Odpověď: Dobrý den, při erekci je močová trubice vždy stlačena, proto i močení při erekci je obtížnější. Pokud Vám to nečiní žádné obtíže, nechal bych to být. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Dobrý den dnes ráno po snídani bolesti břicha silný průjem vyskákaly po těle velké pupínky jak od komára fleky kolem rudé svěděli a nateklo jedno varle nebo spíše šourek jsem je mi 35let a neměl jsem dětské nemoci..asi týden jsem pociťoval lehké nachlazení jen rýma a občas odkašlat lehce .. Děkuji

Odpověď: Dobrý den, tady je třeba vyšetření u praktického lékaře, který poté ev. rozhodne, zda je nutné odborné vyšetření, Vaše symptomy jsou natolik univerzální, že přesahují urologickou problematiku. Může jít o virové onemocnění. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Otázka: Pane doktore již více než 20 let docházím na urologii a stále mě při močení hodně bolí asi moč.měchýř. Nemám žádný nález a označili mě za hypochondra. Byla jsem před 25 lety na ozáření dělohy.Více mě však trápí únik moči, který je nekontrolovatelný a lékař ho označuje jako subjektivní. Je mi 62 let a nevím, co mám dělat.Poradťe mi, prosím.Děkuji

Odpověď: Dobrý den, zkuste zkonzultovat svůj nález u jiného urologa. Po ozáření v oblasti pánve (obzvláště pokud bylo provedeno na starších přístrojích před 25 lety) můžete trpět syndromem pánevní bolesti. Jde o funkční poruchu, kdy objektivní nálezy mohou být negativní, ale obtíže poměrně velké. Bohužel současná medicína nemá účinnou léčbu na tuto poruchu, většinou je jen symptomatická, podle obtíží. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Nové články emailem
Inzerce https://www.musimcasto.cz/?utm_source=banner&utm_content=ordinace.cz
Anketa
Poskytoval/-a jste někdy první pomoc u epileptického záchvatu?
Zatím hlasovalo 165 lidí.
Inzerce
Inzerce http://www.stopstigma.cz
Inzerce
Aktuální diskuse
  • Nika (ukončení léčby antidepresivy) 26. února 2017, 19:18:54

    Ako vidíš, admin. to nevadí že som sem napísala názov neakého vitamínu, alebo aj názov… Diskutovat

  • Nika (ukončení léčby antidepresivy) 22. února 2017, 21:52:07

    Ahoj, našla som stránku ktorá sa zaoberá výťažkami z púčikov rastlín gemoterapia,… Diskutovat

  • Nika (ukončení léčby antidepresivy) 25. února 2017, 19:57:23

    Pre Sidonie: AD sa nemajú vysadzovať bez dohladu psychiat. A vysadzovať sa majú veľmi pomaly.… Diskutovat

Inzerce