Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeopatie pro školáky a studenty

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 7030x )

Začátek školního roku je vždy spojen s větší zátěží nejen studentů, ale i rodičů, zvláště rodičů dětí, které jdou do první třídy, mění školu nebo přecházejí na vyšší stupeň školy. S tím souvisí nejen povinné nákupy školních pomůcek, ale i tréma, zvýšená nervozita, strach, obavy, ale i extrémní se těšení na kamarády, které děti 2 měsíce neviděly.

shutterstock.com

V této souvislosti bych se s vámi ráda podělila o jeden případ z praxe. Léčila jsem 6ti-letou holčičku, která po nástupu do školy pravidelně ráno opakovaně zvracela. Začala zvracet už po probuzení, pak po vyčištění zubů, po snídani a ještě 2x cestou do školy. Nebyla moc dobrý jedlík a tak na počátku školního roku zhubla. Všechna vyšetření provedená u lékaře byla negativní, a protože maminka nechtěla nasadit psychiatrické léky, rozhodli se rodiče vyzkoušet i homeopatii. Při prvním vyšetření dostala dívenka lék Argentum nitricum, protože jsem byla přesvědčena, že se jedná o typickou trému před školou. Lék výrazně zmírnil zvracení, a při jeho podávání zvracela už jen cestou do školy. To už maminka považovala za velký úspěch, ale já jsem spokojená nebyla. Další lék, který jsem nasadila, byla Ipeca 9 CH, která je jedním z léků podávaných při zvracení. Při podávání tohoto léku se situace v podstatě nezměnila, stále zvracela při cestě do školy.

Při další kontrole jsme znovu s maminkou probraly celou ranní proceduru před odchodem do školy a teprve tehdy jsem pochopila, že dítě se do školy opravdu hrozně těší. Začaly jsme podávat lék Coffea tosta 15 CH ráno po probuzení a ještě znovu při cestě do školy. Během 3 dnů zvracení zcela ustalo. Lék brala ještě asi 1 měsíc každé ráno, pak 1x týdně a nakonec jen v případě, že se zase na něco hrozně těšila, např. školní výlet apod.

Podobný stav se ještě 1x zopakoval. Když asi ve 12 letech jela s rodiči na hory, kam se hrozně těšila. Rodiče už nebyli „zvyklí“ dávat Coffeu a tak na ni zapomněli. Při výstupu v Tatrách začala dívka zvracet a opakovaně zvracela tak dlouho, než dorazili zpět k autu, kde lék nechali. Po jeho podání se zvracení zastavilo a do hodiny dívka vypadala zcela zdravě. Rodiče se na ni tehdy velmi zlobili, protože ji museli z hor snášet na zádech a celou cestu zvažovali, že zavolají horskou službu. Od té doby už nikdy nezapomněli lék přibalit při každém cestování. Nyní studuje vysokou školu a lék Coffea tosta už nepotřebuje. Pokud podobný příběh potká i vaše dítě, můžete se jím nechat inspirovat. Pro správnou volbu homeopatického léku je vhodné navštívit lékaře-homeopata, který v takovém případě vybere lék na míru.

Mezi akutní potíže, které mohou nejen na počátku školního roku nastat patří tréma a netrpělivosti. Pokud je to případ vašeho dítěte, podejte mu homeopatický lék Argentum nitricum 15 CH, 1-2 x denně 5 granulí. Nejčastější otázkou takového dítěte je: „Kdy už to bude?“. Dítě je celkově neklidné, může se mu třást ruka nebo může chodit často na záchod.

Pokud se dítěti do školy nechce, má strach, trému, obavy a je zaražené, pak podáváme homeopatický lék Gelsemium sempervirens 15 CH. Lék podáváme už několik dnů před zahájením školy a pak denně, každé ráno 5 granulí, až do doby adaptace. Jestliže se dítě naopak na školu extrémně těší (samou radostí nemůže spát), potřebuje lék Coffea tosta 15 CH (lék jen na lékařský předpis), 5 granulí každé ráno před odchodem do školy.

MUDr. Kateřina Formánková
dětský lékař - homeopat

Zdroj: Světhomeopatie.cz

Přečtěte si také

Homeopatie vám pomůže při alergiích

Jaká homeopatika používat a kdy?

Bradavic se zbavíte i bez chirurga

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce