Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nachlazení - jak se ho rychle zbavit

(PharmDr. Hana Šindelářová | přečteno: 132574x )

Nachlazení je lidový název pro infekci způsobenou nejčastěji viry, zahrnuje onemocnění horních i dolních dýchacích cest včetně teploty. Veškeré nepříjemné pocity způsobuje zánět sliznic.

Dobrá rada
shutterstock.com

Vzhledem k tomu, že jednotlivé oblasti spolu sousedí, dostaví se dříve nebo později bolest v krku, rýma a kašel. Může se přidat teplota, jiná infekce -velmi často přejde nachlazení do chřipky, nebo se objeví nepříjemné opary.

Lze nachlazení předejít?

Vitamín C posiluje imunitní systém a působí preventivně proti infekci. Je jedno, zda ho budeme užívat v přírodní či syntetické podobě. Doporučená preventidní denní dávka by se měla pohybovat od 500 mg do 1000mg.

Jak na nachlazení vyzrát?

Nachlazení není tak vážná nemoc, že by bylo bezpodmínečně nutné se začít léčit léky. Většinou stačí pití čaje s medem a citrónem a prášek proti teplotě a bolesti. Což nachlazení nevyléčí, pouze pomůže zmírnit nepříjemné příznaky. Platí ovšem jedna zásada. Nemocný by se měl vyležet. Pokud se stav nezlepší do sedmi dnů, měli bychom zanechat samoléčení a navštívit lékaře.

Proč pomáhá při nachlazení čaj s medem? Co všechno med umí? To se dočtete zde.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Lenka Vetrubová
8x

U nás nachlazení,začínáme léčit mátovým čajem s medem,krásně protáhne dutiny nebo lipovým čajem,ten je lepší na bolest v krku, samozřejmě v začátku nastydnutí.Hlavně odpočinek a klid,většinou to stačí, ještě dávám dětem Preventan junior dvě balení a potom není podzim se zimou,tak strašný.

Klára Kupsová
7x

tak já osobně se nachlazení snažím hlavně předcházet, takže když přijde chladné počasí, nechávám bokovky doma:) divy udělá vyvážená strava a pro jistotu zobu ještě wobenzym. musím to zaklepat, ale poslední dva roky jsem nemarodila ani jeden den:)

Magda
2x

Tak tak, předcházet je nejlepší. Taky do sebe hned neládovat všechno možné, ať se s tím tělo popere samo. Jediné co dělám je, že odpočívám a na hrudník si mažu psí sádlo z bylinek. Nic nepolykám a tohle je čistě přírodní a navíc účinější než kde jaké prášky. Mám to Dr. Weiss, protože když jsem zkoušela jiné, tak se mi dělala virážka.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 62. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce