Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

S blížícím se podzimem myslete na prevenci

( Komerční prezentace | přečteno: 5959x )

S končícím létem je spojen nejen návrat z prázdnin do školních lavic a kanceláří, ale také začátek sychravých dní. Jak je známo, chladné podzimní počasí s sebou často přináší i vyšší výskyt chřipkových onemocnění a nachlazení. Důležitá je především prevence, zejména pak u rizikových skupin, např. dětí a těhotných a kojících žen. Účinné a šetrné řešení nabízí také homeopatie.

Boiron.cz

Základem prevence chřipky a nachlazení zůstávají přísná hygienická a preventivní opatření. Ještě před vypuknutím chřipkové epidemie je možné nechat se očkovat, nicméně ani očkování Vám nezaručí stoprocentní ochranu proti nákaze.

Vhodné je posilovat imunitu zvýšeným podáváním vitamínu C, dostatkem spánku, dostatečným pitným režimem, pobytem na čerstvém vzduchu apod. V případě, že onemocníme, je důležité nepřetěžovat se, zůstat doma a alespoň několik dní nemoc vyležet, a pokud možno zabránit tak dalšímu šíření viru.

Chřipce a nachlazení je možné účinně předcházet také pomocí homeopatie.
Při prevenci chřipky jsou pro mě homeopatické léky první volbou.“ říká MUDr. Eliška Bartlová z Homeopatické lékařské asociace. „Při jejich užívání dochází k posílení imunitního systému a organismus se pak lépe vyrovnává s nástrahami ve svém okolí. Mohou být také účinnou pomocí při léčbě chřipky. V tomto případě zkracují dobu onemocnění a zlehčují jeho průběh.“

Jak na chřipku u těhotných a kojících žen

Těhotné a kojící ženy by se měly vyvarovat nadužívání léků a konzultovat jejich užití se svým lékařem. Právě pro ně může být homeopatická prevence nebo léčba účinnou a bezpečnou alternativou.

„Homeopatické léky doporučuji všem věkovým kategoriím a vynikající zkušenosti mám s nimi zejména u dětí, nebo těhotných a kojících žen, u kterých existuje jen omezená paleta možností jiné léčby.“ dodává MUDr. Bartlová.

Zájem o homeopatii v posledních letech stále roste, potvrzují ho výrobci léků i lékárny. Nárůst zájmu o homeopatické léky hlásí také internetové lékárny, kde patří homeopatické léky k nejvyhledávanějším položkám vůbec.

Přečtěte si také

Homeopatie pro školáky a studenty

Homeopatie vám pomůže při alergiích

Když má dítě strach

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce