Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Aktivní maminka online – týden šestý: s nemocí zatočím

( | přečteno: 6482x )

Klára - Aktivní maminka online – minulý týden líčila, jak je po dlouhé době v pohodě a teď sama říká, že jakmile má člověk nějakou opravdovou radost, hned dostane od života ťafku. Kromě malého Vítka všechny skolila viróza a sama Klára teď může jen doufat, že díky tomu, že se cítí fyzicky i psychicky dobře, se jí podaří se s infekcí vypořádat v rekordním čase.

Kdo jsem a co je projekt „Aktivní maminka online“, čtete v prvním blogu.

Ilustrační foto: Michal Protivanský

Za čtyři dny, co jsme se vrátili z hor, můj muž onemocněl. Ráda bych řekla, že pánskou smrtelnou chorobou na sedm – rýmičkou, ale fakt nevypadal dobře – vysoké horečky, rýma a kašel, za který by se nemusel stydět klient tuberkulózního sanatoria. Sice jsem se minulý týden snažila zaklepat na dřevo, jak báječně se máme, ale stejně mě „pan Osud“ slyšel. Dva dny na to se k tatínkovi připojila Ema. Ani já se od včera necítím dvakrát nejlíp – radši se neměřím, stejně když je mi nejhůř, tak mám tak 37,3, víc moje tělo neumí, takže bych vedle nich vypadala jak simulant a někdo za Vítkem, který se stále větším nadšením objevuje kouzlo chůze, tedy spíš úprku, běhat musí. Škrábe mě v krku, tak piju litry průduškového čaje a beztrestně se láduju medem.

Spoléhám taky na Femibion a jeho náklad bakterií, které jsou zásadní pro správné fungování imunity. Až teď vlastně zjišťuju, že ho beru už skoro měsíc. Ale teprve teď ho čeká zkouška ohněm. Doufám, že díky němu se mi infekce nepotáhne několik týdnů, jak to v posledních letech, zvlášť během těhotenství, u mě bývá. Většinou mi po dvou týdnech povolí nervy a dojdu si pro antibiotika. Fanděte mi, ať je to tentokrát jinak.

Jestli si vzpomínáte, tak zásadním impulsem, proč jsem se konečně rozhoupala začít se sebou něco dělat, bylo to, že partnerský, neřkuli milostný, život bylo to poslední, na co jsem v kolotoči děti, práce, domácnost pomyslela, natož abych se těšila. No, teď nám zase plány překazila nemoc. Aspoň o těšení teď nouze není.

Klára, Jihlava, 16. 5. 2011


Diskusní fórum k projektu "Aktivní maminka online" najdete zde.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce