Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Aplikace bandáže žaludku III. - Rozhodnutí o operaci

( | přečteno: 17775x )

Pro léčbu obezity existuje několik alternativních metod a variant. Každý pacient by měl být posuzován jednotlivě. Doporučení léčby nakonec závisí na celé řadě výběrových kritérií.

Operace Pro léčbu obezity existuje několik alternativních metod a variant. Každý pacient by měl být posuzován jednotlivě. Volba nejvhodnější doporučené léčby nakonec závisí na celé řadě výběrových kritérií, pečlivě zvážených obezitology. Finální radu o nejlepší metodě léčby by Vám měl dát Váš praktický lékař, odborný lékař či obezitolog.

Jak švédská adjustabilní manžeta funguje?

Žaludeční manžeta navozuje rychlý pocit sytosti. Pocit sytosti se dostaví rychle po požití jen tak malého množství potravy, které naplní nově vytvořenou malou vrchní část (kapsu) žaludku. Tento pocit je způsoben napínáním žaludeční stěny, odkud nervová vlákna vysílají signál do centra sytosti v mozku. Tento pocit přetrvává několik hodin poté, než se dostaví chuť na další malou porci.

Žaludeční manžeta Vám pomůže vyhnout se přejídání a sníží Váš celkový denní příjem potravy (kalorií). Vzhledem ke způsobu fungování manžety byste měli jíst méně, mít menší pocit hladu a postupně se zbavit nadváhy.

To povede ke zdravějšímu zdravotnímu stylu a menšímu riziku sekundárních onemocnění z obezity. Podmínkou je však také změna Vašich stravovacích návyků. Ačkoli Vám žaludeční manžeta pomůže dosáhnout podstatného úbytku hmotnosti, nejedná se o samospasitelný prostředek na hubnutí a Vaše pooperační dietní kázeň je důležitou podmínkou úspěšného úbytku hmotnosti a vyhnutí se komplikacím.

Potrava prochází jícnem a plní horní kapsu žaludku.viz obrázek

Potrava prochází úzkým kanálkem. viz obrázek
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Nina

Dobry den, zajimalo by mnem ktera zarizeni v CR laparoskopicke bandaze zaludku provadeji.

Dave

Já osobně vím o UVN Praha, Klaudiánova nemocnice Mladá Boleslav, Nemocnice Jičín, ale je jich zcela určitě mnoho dlaších...

eri34

Ráda bych se objednaka,na operaci laparoskopicky bandáže žaludku


Celkový počet příspěvků v diskusi: 18. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce