Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Inkontinence – problém zejména žen

( Komerční prezentace | přečteno: 7327x )

O problému nedobrovolného úniku moči se dnes často diskutuje a hlavně – hledají se řešení a nabízí se spousta pomůcek, rad jak cvičit, i doplňků stravy, které inkontinenci pomáhají zmírňovat.

Valosun

Co vlastně je močová inkontinence?

Je to stav samovolného vůlí neovladatelného úniku moči v zátěžovém či klidovém stavu organismu. Mezi ženami, u nichž je problém inkontinence 2x častější než u mužů, se nejčastěji vyskytuje stresová inkontinence. Jedná se o samovolný únik moči, k němuž dojde po náhlém zvýšení nitrobřišního tlaku, který se v odborné terminologii nazývá stres. Během těhotenství a těsně po porodu, stejně jako po menopauze, ochabují svaly pánevního dna. Právě v těchto obdobích se stresová inkontinence vyskytuje velmi často.

Co si s inkontinencí počít?

Léčba stresové inkontinence je individuální a předchází jí pečlivá diagnostika. Lehčí stádia inkontinence se často léčí konzervativními postupy, kam patří např. rehabilitace, elektrostimulace a farmakologická terapie.

Rehabilitace se skládá z gymnastiky svalů pánevního dna a tzv. biofeedbacku. Nejčastěji se užívá systém tzv. Kegelových cviků. Několik sérií cviků se provádí denně, dbá se především o jejich důkladné provedení a koordinaci s dýcháním. Výsledky lze očekávat přibližně za 4 – 5 měsíců.

K dalším jednoduchým možnostem léčby patří i přírodní nehormonální přípravky (doplňky stravy).

Síla dýňových semínek

Pro posilování svalů pánevního dna, resp. funkce močového měchýře, se skvěle osvědčily také čistě přírodní látky. Pozitivní účinek dýňových semínek je v této oblasti znám již několik století. Dýňová semínka dodávají dostatek nenasycených mastných kyselin, vitaminu E a betakarotenu a také hořčíku, železa, zinku a selenu. Velmi důležité jsou však speciální, ve vodě rozpustné látky, které přispívají k posílení svalů pánevního dna a podporují činnost močového měchýře při jeho funkci.

Již přes 100 let se ve Štýrsku pěstuje speciální druh dýně, u nás známý jako štýrská dýně. Používání jejích semínek při zátěžové a stresové inkontinenci je považováno za vědecky prokázané.

Kromě látek obsažených v dýňových semínkách existují i další látky pozitivně působící na funkci močového měchýře.

Červený jetel obsahuje vysokou koncentraci látek, které v organismu simulují účinek ženských pohlavních hormonů. Výsledky řady klinických studií prokázaly pozitivní vliv na potlačení nepříjemných fyzických i psychických projevů klimakteria, jako jsou návaly horka, noční pocení, suchá pokožka a sliznice, podrážděnost, neklid, nespavost.

dýňové tabletyVyváženou kombinaci extraktu ze štýrské dýně a červeného jetele obsahuje výrobek Dýňové tablety od společnosti Valosun a.s.. Jedná se o čistě přírodní nehormonální produkt, který je určen ženám s prvními příznaky močové inkontinence.  

Přípravek zakoupíte bez receptu v lékárně nebo na www.lekarna.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Ultrazvukové vyšetření malé pánve

Ultrazvuk malé pánve je nebolestivé vyšetření orgánů v malé pánvi. Mezi vyšetřované orgány patří močový měchýř, slepé střevo, děloha, vaječníky a u mužů prostata.

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie je metoda, pomocí které se měří rychlost proudu moči za určitou časovou jednotku. Výsledná naměřená hodnota závisí na stavu dolních cest močových.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce