Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jirka: tenisový loket ze sekyrky a počítače

( Redakce | přečteno: 18239x )

„Když se mne kamarádi ptají co mi je, říkám, že mám nemoc, kterou jsem chytil od Berdycha. Mám totiž tenisový loket – ovšem bez toho, že bych kdy vůbec sáhl na tenisovou raketu. Podle lékaře jsem si ho „uhnal“ kombinací počítače a sekyry, “ říká šestadvacetiletý Jirka.

shutterstock.com

„Poprvé mne začal loket výrazně bolet poté, co jsme s bráchou celý víkend štípali dříví sekyrkou. Byl jsem hodně unavený a tak jsem si myslel, že to je jen nějaký natažený sval, že si odpočinu a zas to bude dobré. Bohužel mne to bolelo neustále – a hlavně při práci. Pracuji s počítačem a bolavou pravou rukou hýbám neustále s počítačovou myší, píšu na klávesnici… Když se zamyslím, tak jsem to asi měsíc neléčil nijak. Občas jsem to promazal nějakou mastí proti bolesti, ale stále jsem čekal, že to přejde. Až asi po pěti týdnech, kdy bolest nejen nemizela, ale při zátěži snad i rostla a vystřelovala do prstů i do ramene, jsem se vypravil k lékaři. Ten konstatoval, že mám tenisový loket,“ vzpomíná Jirka.

„Pokud se Vám nepodařilo bolest zvládnout svépomocí, rozhodujete se, že půjdete k doktorovi, je na místě objednat se rovnou k vyšetření ortopedem. Mnoho tzv. akutních tenisových loktů přechází do chronicity právě pro prodlužovanou a nesprávně vedenou léčbu. Je potom velmi obtížné tyto chronické formy beze zbytku vyléčit. Samotné vyšetření loketního kloubu probíhá zejména pohmatem. K vyšetření patří i stress test 3. Prstu, někdy se doplňuje rentgenem,“ popisuje průběh návštěvy u lékaře MUDr. jr. Jaroslav Forman.

„Vyšetření u ortopeda bylo i docela bolestivé,“ doplňuje Jirka. „Domluvili jsme se pak na konzervativní léčbě, takže jsem dostal ortézu, mastičky proti bolesti a léky proti zánětu a bolesti. Věděl jsem, že pokud nezaberou, mohl bych do místa bolesti dostávat i injekce. Také mi lékař vysvětlil, že pokud nebude léčba úspěšná, tak budu muset na operaci. Chodil jsem na fyzioterapii, magnetoterapii, ale také na termoterapii. Cítil jsem postupné zlepšování, které se zrychlilo v momentě, kdy jsem vyzkoušel terapii laserem. Právě laser měl na mne nejpříznivější účinky. Díky němu se mi postupně daří snižovat množství užívaných léků. Když se to povede, mohl bych se vyhnout i operaci – mám štěstí, protože se to prý povede tak v šedesáti procentech případů,“ uzavírá Jiří.

Čtěte také: Jak zmírnit bolest kloubů

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Co je to dna?

V důsledku zvýšených hladin kyseliny močové, což je přirozený produkt látkové přeměny tzv. purinů (látek vyskytujících se v buněčných jádrech), dochází k ukládání solí...

Fakta a mýty o osteoporóze

Osteoporóza je nemoc starých lidí. Následky osteoporózy se v naprosté většině projevují až v pozdějším věku, kdy je stupeň odvápnění (demineralizace) kosti již pokročilý. Je nutno mít na paměti, že základ pro dostatečnou mineralizaci kostí se vytváří vlastně již v období dospívání.

Bolest svalů a kloubů - léky

S bolestí kloubů a svalů vám pomohou četné gely, masti, ale i tablety. Většinou zaberou velmi rychle, stačí je mít je při ruce v domácí lékárničce.

Revmatismus

Revmatické obtíže patří k velmi častým zdravotním problémům. Tvoří cca 20 % příčin všech návštěv pacientů u praktických lékařů. O co se vlastně jedná?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce