Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

KALENDÁRIUM - Duben

(PharmDr. Hana Šindelářová | přečteno: 6920x )

shutterstock.com

Duben - Měsíc bolavých zad.

Na to, že přišlo jaro, nemusím myslím upozorňovat, všimnul si už asi každý sám. A tak vedena zvědavostí, jestli tam budou, vydala jsem se na procházku do zahrádkářské kolonie. A byli tam. Desítky hemžících se zahradních kutilů. Rýpali se v zemi, jezdili s kolečkem, nebo-li s radvancem, jak říkáme my, odborníci. Ohnuti něco pleli či snad vybírali ze záhonů, přenášeli věci z místa na místo, klepali staré madrace, vynášeli na vzduch plesnivé koberečky, větrali peřiny, po různě rozpadlých žebřících stoupali ke korunám stromů a střechám svých chat. Po dlouhých měsících nicnedělání, depresí, zimy, sněhu a bláta konečně nastala ta úžasná doba zahrádkaření, chataření a chalupaření. Problém je v tom, že na akce tohoto druhu se záda a klouby, ztuhlé v pohodlných křeslech u ústředního topení, moc netěší. Dost často bývají překvapeny, jaro bojkotují a hned po jednom takovém víkendu protestují. To se projevuje různě. Někdo se nemůže ohnout, druhý narovnat. Někdo si nemůže sednout, protože by nevstal, jiný nemůže vstát, protože by si už pak nesedl. Prostě naše srdce už patří zcela přírodě, naše tělo ještě městu.

Po tomto pěkném výletu jsem se začetla do jednoho nejmenovaného časopisu. Zaujal mne titulek - Volně prodejné léky. Hodně se zde píše o tom, že není nutné ihned vyhledávat lékaře, jakmile nás někde píchne. "Protože lékárník má vzdělání, které mu umožňuje poskytovat rady, jak je který lék vhodný na určité potíže. Lidé často zapomínají na to, že lékárník není jenom ten, kdo přiděluje léky podle lékařského předpisu, ale že je sám schopen doporučit vhodný léčebný prostředek a poradit vhodné léky. A pokud bude mít lékárník pocit, že byste přece jen raději měli se svými problémy navštívit lékaře, řekne Vám to." Ten článek mi udělal radost, protože my, lékárníci, občas trpíme tím, že v nás pacienti vidí jen prodavače v bílých pláštích. Na bolavá záda existuje spousta mazaní. A tak podle vzoru Haliny Pawlowské si vám dovolím poradit: Navštivte svého lékárníka!

PharmDr. Hana Šindelářová

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce