Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Laky na nehty mohou ohrožovat plodnost

( Renata Vyšínová | přečteno: 8257x )

Ministerstvo zdravotnictví upozornilo na trojici nebezpečných laků na nehty, které obsahují v kosmetice zakázané látky.

shutterstock.com

Pokud jste si koupili některý z uvedených laků, pak ho určitě již nepoužívejte a dojděte ho reklamovat k prodejci. Máte nárok na vrácení peněz.

Lak na nehty Nail Polish CR, Super& ultra briliant nail polish

Nebezpečný lak Nail PolishVýrobcem je DONGYANG EAST COSMETICS CO. LTD, dovozce ani země původu na obalu nenajdete. Prodával ho Trung Hoang Van, Znojmo. Tento lak výrazně oranžové barvy podle laboratoří obsahuje v kosmetice zakázané látky - ethylhexylftaláty. Protože tyto látky mohou přijít do kontaktu s kůží a tudíž mohou vniknout do organismu, mohou být rizikem pro reprodukci či mohou nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

Lak na nehty Lucci cosmetic , bez acetonu, se zpevňovačem

Nebezpečný lak bez acetonuLak na nehty distribuuje pražská společnost  Willstar group s.r.o. a prodávala ho Ha Luong Thanh, Děčín VI – Letná, v prodejně Minimarket, Čs. partyzánů 25, Chrudim. Lak červené barvy obsahuje také zmíněné ethylhexylftaláty.

Lak na nehty LUCCI

Nebezpečný lak LucciStejnou zakázanou látku našla laboratoř i v laku tělové barvy neznámého výrobce, který prodávala firma Tri Pham Quoc, Přelouč.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 58 lidí

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce