Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Mami, mě to svědí!

( Komerční prezentace | přečteno: 5403x )

Prázdniny se blíží a všichni se už těšíme na dny volna, odpočinku, řádění u vody a v přírodě. Letní dny jsou ale také spojené s nepříjemnými štípanci či bodnutími, požaháním od kopřiv nebo svědivou vyrážkou od sluníčka. Obzvláště pro děti je velmi těžké svědění zvládnout, pro maminky je zase obtížné najít účinnou a přitom pokud možno šetrnou úlevu.

shutterstock.com

Pan Jan P. z Prahy vyrazil o prázdninách s dětmi na vodu. Těšili se na sjíždění překrásné Lužnice a tak trochu opomněli vybavit se kvalitními přípravky proti komárům, kteří číhali v zákoutích řeky po celý den. Podnikali hromadné nálety na celou rodinu hlavně při stavění stanu a pak večer při posezení u ohně. Ke komárům se na vodě přidaly ještě muchničky. Poštípání muchničkou je velmi svědivé a bolestivé, v okolí vpichu se utvoří načervenalý otok až deset centimetrů velký a problém může nastat především s rozškrábáním, kdy se do rány často zanese superinfekce.

Paní Jana H. z Plzně zase zažila při posledním pobytu u moře v Chorvatsku velmi neblahou zkušenost, kdy se jí hlavně na rukách, nohách a v dekoltu po prvním dnu slunění objevila kopřivka ze slunce neboli solární erytém. Na řadu přišlo zchlazování, vazelína s trochou heřmánku a pak také kožní antihistaminikum, se kterým ovšem Jana již nemohla na slunce.

To jsou pouze dva příběhy, které v různých podobách mohou na dovolené potkat i nás. Maminky malých dětí vědí, jak dokáže jejich ratolesti potrápit i pouhé požahání od kopřiv, nemluvě o popálení medúzou, které je velmi bolestivé, obzvláště když se setkáme s chuchvalcem těchto živočichů a zapleteme se mezi ně.

Na uvedené problémy je možné opatřit si celou řadu přípravků, repelenty počínaje a antihistaminiky konče. Dobrou volbou jsou ale přírodní přípravky, které jsou šetrné, nezatěžují zbytečně organismus (pokožku) a dokáží problém efektivně řešit. Jedním z nich je i Dapis gel.

DAPIS GEL – přírodní pomocník, rychlá úleva

Účinné látky Dapis gelu jsou čistě přírodního původu - obsahuje výtažky z rojovníku bahenního a včely medonosné. Gel ulevuje od svědění různého původu. Je velmi šetrný k pokožce dospělého i dítěte a je vhodný i pro citlivou pokožku. Neobsahuje barviva ani parfemaci a mohou jej používat i těhotné a kojící ženy. Je k dostání v lékárnách.

dapis gel

dapis gel

kosmetický přípravek

Zajímavosti

  • Komáři dávají přednost lidem, kteří se více potí. Dokážou totiž až na vzdálenost 35 m rozpoznat kysličník uhličitý a kyselinu mléčnou, které lidé vylučují při dýchání a pocení.
  • Medúzy žijí i v České republice; jde o sladkovodní medúzy a vyskytují se například v pískovcových lomech.
  • Muchničky napadají i hospodářská zvířata a mnohonásobné opakované napadení člověka mu může způsobit vážné zdravotní potíže.         

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce