Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Migréna při menstruaci

(MUDr. Jolana Marková | přečteno: 35471x )

Dobrý den,prosím Vás o radu.Každý měsíc mě při menstruaci bolí hlava.První den bolí celá,s tím,že nejsem práce schopna.Za 2 dny se bolest vrací, střídavě do obou polovin hlavy s bolestí za okem a žaludku(někdy i se zvracením).Z týdne jsem vyřazena nejméně na 3 dny z pracovního procesu.Pouze při rehabilitaci krční páteře (solux,masáž,DD proudy)jsem téměř bez obtíží.Jakmile však rehabilitace skončí opět se dostaví bolesti. Léky doposud předepsané nezabírají .Předem děkuji za jakoukoliv radu ,která by zmírnila každoměsíční trápení.

U Vás se pravděpodobně jedná o jeden z typů menstruační migrény. Zde často pomůže, když si asi 3 dny před očekávaným začátkem obtíží berete vždy ráno a večer tabletu jednoho z nesteroidních antirevmatik (dobré zkušenosti máme s Naproxenem) a pak ještě první dva dny obtíží totéž (pokud nemáte žaludeční vředy či jinou kontraindikaci této léčby). Jako lék akutní silné bolesti bych pro Vás doporučila některý z triptanů (specifické léky migrénové bolesti – Imigran tbl., Naramig tbl., Zomig tbl. , Relpax tbl.- může Vám je předepsat Váš praktický lékař nebo neurolog. Tento lék by měl zkrátit trvání bolesti a urychlit Váš návrat do prac.procesu.
Komerční sdělení
2022_Magniflex_Ordinace_Bannery_1900x500px_Bolesti hlavy.jpg
Diskuse k článku
Bronislava
2x

Triptany nic neřeší mohu sníst i balení a je to ještě horší,tato migréna se nedá ničím zastavit kdo ji nemá nepochopí,Mě dokonce v práci nechtějí pokud mě bolí hlava musím si brát volno a ani dovolená nestačí.Migréna trvá 3-4 dny.Vy za bolest nemůžete ,ale okolí vás ponižuje a deptá.

Kateřina
1x

Bohužel nemohu než souhlasit. V práci slýchávám "tebe zase bolí hlava?" nebo "to je jen o psychice" .. okolí nechápe a ponižuje, přesně! Migrena se musí pouze přečkat.. mně trvá průměrně 12 - 14 hodin .. Navíc při menstruaci nezabírají analgetika tak, jako při normálním stavu hormonů v těle.. tedy sníte 2x tolik a účinek je cca 50% .. nic moc běh na celý život..

Jean

nesmysl !


Celkový počet příspěvků v diskusi: 7. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Bolesti hlavy
Partner rubriky Bolesti hlavy

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Migréna

Nevolnost, zvracení, světloplaschost, větší citlivost na zvuky, zápachy - to může proovázet migrénu.

Dotaz na migrénu

Mám žaludeční neurózu spojenou s migrénou a potící se nohy. Poraďte! Vendula

Nadměrné pocení v oblasti hlavy

Syn se poslední dobou nadměrně potí.Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy.Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.Doporučeno mu bylo magnesium,ale žádný efekt nenastal.Děkuji předem za odpověď a radu,kam se obrátit a co může být příčinou.

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy jsou jako bolesti v zádech nebo bolesti břicha velmi všeobecným příznakem a mohou být způsobeny celou řadou nejrůznějších příčin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce