Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Přijímací zkoušky zvládnete v klidu - díky homeopatii

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 3855x )

V jarních měsících probíhají přijímací zkoušky na střední školy. Mnoho školáků, které tento důležitý krok čeká má stále větší obavy a nejistotu z budoucího výsledku. Proto pro vás máme několik tipů, jak své děti podpořit ve stavech velké trémy.

Dobrá rada
shutterstock.com

Příprava na přijímací zkoušky se neskládá jen z počítání nekonečného množství příkladů a biflování pouček z učebnice českého jazyka. Důležitou součástí přípravy je i povzbuzení psychické - jde o zvládnutí trémy a strachu, který je velmi často příčinou snížené koncentrace. Zkouškový kolotoč totiž může být pro psychiku pořádný nápor, a proto není radno důležitost psychické stránky přípravy podceňovat.

Přijímací zkoušky na střední školu jsou pro mnohé pořádným strašákem. Úspěšné zvládnutí stresu vyvolaného zkouškami přitom může být tím nejdůležitějším faktorem, který o výsledku přijímaček rozhodne.

Házet flintu do žita rozhodně ničemu nepomůže. Naopak, kdo se předem vzdá naděje na úspěch, svému výsledku hodně uškodí. Pouhá představa úspěchu sice mizerné znalosti nevyváží, na druhou stranu, nám to, že si představíme, jak jsme situaci s přehledem zvládli, pomůže zbavit se nervozity a nepříjemných pochybností.

A samozřejmě nezapomínáme ani na homeopatii:

  • Coffea 30C

Je vhodná pro studenta, který v noci přemýšlí nad úkoly, řeší zadání, v hlavě přemítá o průběhu zkoušky. Před zkouškou se z něj stává „malá šedá myška“. Objevují se bolesti hlavy a časté močení. Student má pocit těžkých končetin a nemá chuť nic pít.

  • Arsenicum album 15C

Vhodný lék pro žáka, který „je vždy připraven“ už několik dní předem, plán úkolů má do puntíku splněný a až obsedantně dokola prochází jednotlivé části učiva. Takové děti jsou zimomřivé. Strach se u nich může projevovat i dušením.

  • Phosphoricum acidum 30C

V případě výpadků paměti, chybějící energie a pocitu, že nezvládne vyhovět požadavkům. Jedinec je ospalý ve dne, v noci trpí nespavostí.

  • Gelsemium sempervirens 15C

Lék pro studenty, kteří mají při zkoušení „okno“. Vědí, že se danou látku učili, ale nemohou si vzpomenout. Gelsemium je vhodné pro studenty, kteří mají ze zkoušky strach, při odchodu z domova mohou mít průjem, cesta do školy je ztížena „klepáním kolen“ a pocitem, že do cíle nedorazí…

Užívejte 5 granulí večer před zkouškou, při odchodu z domova a následně těsně před zkoušením.

  • Argentum nitricum 15C

Lék vhodný pro zbrklé studenty a pro ty, kteří mají pocit nedostatku času, tzv. „nestíhají“. Špatně se soustředí na aktuální práci, raději utíkají do budoucnosti. Před zkouškou nemohou dospat. Mají strach, aby nepřišli pozdě. Často přeskakují z jednoho tématu na druhé, aby stihli říci vše, co chtěli. Paradoxně však neodpoví na všechny otázky.

Pokud jste v charakteristice léku Argentum našli své dítě, podejte mu 5 granulí večer před zkouškou, ráno při odchodu z domova a těsně před zkouškou.

  • Ignatia amara 15C

Homeopatický lék pro studenta, kterému učení leží stále v hlavě, nemůže myslet na nic jiného, myšlenky týkající se učení jsou neodbytné. Ignatia pomůže odvést pozornost od nechtěných myšlenek.

Při potřebě rozptýlení podejte 5 granulí. Při vlastním zkoušení pomáhá tento lék na pocit „knedlíku v krku“, kdy se chce zkoušený vyjádřit, ale nemůže… Nezapomeňte podat i 5 granulí před zkouškou.

  • Kalium phosphoricum 15C

Homeopatický lék, který je vhodný na zvýšení soustředění u studentů. Užívá se dvakrát denně pět kuliček. Pomáhá i při bolestech hlavy, zejména při přecitlivělosti na hluk nebo dotyk. Stejně tak při pocitu tíhy v týle a okolo očí nebo s nespavostí způsobenou právě intelektuálním vytížením. Dítě je unavené, už se nedokéže soustředit, zpravidla na konci dne. Trpí na bolesti hlavy na konci dne po vyučování, trpí nespavostí a nočními strachy.

  • Magnesium 300+

Pomáhá na snížení míry únavy a vyčerpání. Přispívá k normální činnosti nervové soustavy, k psychické činnosti a k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Dospělí a dospívající: denně zapít 2 tablety po snídani a 2 tablety po večeři.

O vhodném léku, ředění a dávkování se poraďte se svým lékařem-homeopatem.

Další rady a tipy na přijímačkový den

Večer 

  • Večer, ale nejlépe den před přijímačkami se už neuč. Raději se zabývej činností, která tě baví a dělá ti radost. Dej si dobrou a výživnou večeři. Raději si nedávej nic s majonézou a vejci. Také se vyhni všem jídlům, která by ti mohla ležet v žaludku.
  • To, co si vezmeš na přijímačky na sebe je hodně důležité. Připrav si to před spaním spolu s věcmi, které si bereš s sebou na zkoušku. Připrav si pečlivě všechny věci, které potřebuješ na druhý den ke zkoušce a vyber si pečlivě šaty, které si oblečeš. Máš oblečení, které ti opravdu sluší, nebo se v něm cítíš dobře? Nebo si myslíš, že ti některá barva přináší štěstí? Teď je opravdu vhodná příležitost si toto oblečení vzít.
  • Než usneš, zkus si představovat, jak bude probíhat samotná zkouška, určitě uvidíš, jak jde vše v klidu a všichni jsou přátelští a usměvaví.
  • Nezapomeň si zkontrolovat budík.

Ráno 

  • Určitě nevstávej dřív kvůli procvičení nějaké látky.
  • Dej si dobrou a výživnou snídani.
  • Z domova vyjdi včas, počítej s tím, že může být zácpa nebo může mít tvůj autobus zpoždění.
  • Vyhýbej se, pro tentokrát, známým, kteří vypadají příliš vystresovaně a mohli by na tebe svojí náladu přenést. Raději vyhledej někoho, kdo vypadá v pohodě nebo zůstaň stranou.
  • Můžeš pozorovat výzdobu školy, obrazy nebo cokoli, co tě na chvíli rozptýlí.
  • Můžeš si také lehce masírovat spánky konečky prstů nebo se soustředit na chuť bonbonu. Uklidníš se jako při procházce někde venku.
  • Těsně před tím, než zkouška začne, se několikrát zhluboka nadechni nosem a vydechni ústy.

Zdroj: svethomeopatie.cz, www.scio.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce