Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Pryč od stresu a špatné nálady

( Komerční prezentace | přečteno: 1544x )

Příliš mnoho povinností, stres, únava a následně i špatný spánek. Situace, se kterou se většina z nás musí vypořádávat dennodenně. Jak s těmito strašáky moderní doby co nejefektivněji bojovat? Pomůže pravidelný pohyb, uklidňující hudba nebo spánkový režim. Sáhnout můžete ale i po dostupných léčivých přípravcích.

shutterstock.com

Stres je přirozená reakce organizmu. Připomíná nám naše povinnosti, upozorňuje na změnu prostředí i na možné nebezpečí. V určité míře je prospěšný, a právě díky němu jsme schopni zvládat často náročné situace. Pokud ale zažíváte stres příliš dlouho nebo příliš často, vaše tělo začne vysílat varovné signály, že něco není v pořádku. Cítíte se unaveni bez zjevné příčiny, ale přesto nemůžete v noci spát? Nedokážete zastavit tok myšlenek a špatně se vám usíná? Jste nervózní, podráždění, hůř se soustředíte? Nedělní večer pro vás pravidelně představuje noční můru? Zbystřete. Většině stresových situací se dá úspěšně předcházet, je ale potřeba začít u běžných, každodenních činností.

Kvalitní jídlo i spánek

Život ve většině měst doprovází kromě smogu z dopravy i smog světelný. Kromě toho, že nás často ochuzuje o pohled na hvězdnou oblohu, narušuje i kvalitní spánek. Přehlcený mozek pak může mít problém vypnout a nastavit se do spánkového módu. Pořiďte si do ložnice silné závěsy nebo vnější žaluzie, v noci zhasínejte všechna světla a nepoužívejte nadbytečné světelné zdroje, jako třeba digitální budík. Vypněte mobil a před spaním místnost důkladně vyvětrejte. Často pomáhá také pravidelný spánkový režim. Každý den jděte spát přibližně ve stejnou hodinu a stejně také vstávejte. Večer se vyvarujte přílišné fyzické i intelektuální aktivity a nejezte před spaním těžká jídla. Stopku mají večer také čaj, káva a cigarety.

Není to ale jen spánek a životospráva, co ovlivňuje naši fyzickou a duševní pohodu. Je to také schopnost vyrovnat se nejen s náročnými, ale i těmi běžnými životními situacemi. Jaké jsou ty nejčastější?

Strašák jménem nedělní večer. Jste už v neděli ráno nervózní z toho, co přinese nadcházející pracovní týden? Pracujete a vyřizujete e-maily už v neděli? Nechte vše opravdu až na druhý den. Snažte se strávit neděli se svými nejbližšími a dělejte co nejvíce příjemných aktivit. Zajděte si do kina nebo na procházku, večer zkontrolujte dětem domácí úkoly a jděte včas spát. V pondělí ráno budete efektivnější a plní energie.

Zkoušky ve škole. Každý desátý středoškolák užívá kvůli stresu ze studia antidepresiva. Pokud jste stále školou povinní, bezesné noci plné studia vám možná nejsou cizí. Zkuste změnit přístup. Vyhněte se nadměrné konzumaci povzbuzujících nápojů, dobře se vyspěte a v den D buďte na místě včas. Před zkouškou se pořádně protáhněte a prodýchejte.

Návštěva u zubaře je pro mnoho lidí opravdovým zážitkem hrůzy. Patříte mezi ně? Zkuste si s sebou do ordinace vzít sluchátka s oblíbenou hudbou nebo relaxační míček, který budete během ošetření mačkat. A hlavně zavřete oči!

Pomoci mohou homeopatické léky

Jsou šetrné, mohou se brát opakovaně, dle potřeby, bez rizika předávkování. Užívat je mohou i rizikové skupiny pacientů. Homeopatický léčivý přípravek Sédatif PC® v tabletách zmírní příznaky stresu během dne a tím zkvalitní spánek v noci. Tradičně se v homeopatii užívá k léčbě úzkosti a emočního napětí, které se projevují neklidem, nervozitou, podrážděností a poruchami koncentrace, a k léčbě lehkých poruch spánku. Léčivý přípravek Sédatif PC® je nenávykový a neovlivňuje pozornost během dne, což je vzhledem k potřebě řídit dopravní prostředek, nebo být pozorný ve škole, důležitá vlastnost. Obsahuje výtažky z rostlin v bezpečném homeopatickém ředění a mohou ho užívat také děti a těhotné i kojící ženy. Senioři ocení, že je bez lékových interakcí, takže jej mohou užívat současně s jinými léky.

Sublingvální tablety se rychle rozpouštějí v ústech, není třeba je zapíjet. Mají neutrální chuť, což ocení hlavně děti.

Více informací o přípravku Sédatif PC® a o dalších homeopatických léčivých přípravcích naleznete na www.sedatif-pc.cz

Sédatif PC® je lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Je k dostání v lékárnách.


komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce