Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Tuhle vůni nepoužívejte, je nebezpečná

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 14249x )

Vůně může být příjemná, stejně jako nebezpečná. Právě za takovou označil hlavní hygienik tuto parfémovanou vodu. Neinformuje totiž spotřebitele o svém složení, což by znemožnilo vhodně zvolit léčbu v případě alergické reakce.

Výrobky jsou značeny jako parfémované vody (EAU DE PARFUM) různých barev (např. čirá, růžová, modrá, zelená, žlutá) ve skleněných flakonech s mechanickým rozprašovačem. Flakony jsou uloženy v kartonových skládačkách. Skládačky jsou označené nápisy "NC NEW COLLECTION" nebo "NC NEW COLLECTION GROUP" nebo "NC COLLECTION". Na obale je uvedeno, že "distribuce je rezervována pouze pro zástupce schválené NEW COLLECTION GROUP".

V obchodech je najdete pod různými názvy, např. LA BELLE VIE, PAPILLON atd. Kromě toho je na obalu napsáno vícejazyčné označení druhu výrobku (EAU DE PARFUM – WODA PERFUMOWANA – PARFÉMOVANÁ VODA – ACQUA DI PROFUMO – PARFUMOVANÁ VODA). Výslovně je na obale uvedeno upozornění, že vonná složka (anglicky "fragrance") je vyrobena ve Francii (FRAGRANCE MADE IN FRANCE – Perfum stworzony we Francji (Zapach stworzony we Francji) – Vůně vytvořena ve Francii – Profumo creato di Francia). Není uveden výrobce nebo dovozce kosmetického prostředku. Uvedená adresa distributora v ČR (New Collection Group, Kollárova 1790, 547 01 Náchod) je nefunkční.

Právě ůdaje o firmě, která přípravek dováží jsou problémem. V případě vzniku zdravotních komplikací po aplikaci kosmetického prostředku nemají toxikologická centra možnost zjistit u výrobce či dovozce přesné složení výrobku a zvolit tak vhodnou metodu léčby, což může vést k ohrožení zdraví.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Jarmila

Dobrý den,tak se opět někdo nachytal.Včera mě švagr obdaroval parfémovanou vodou "la belle vie".Já už ze zkušeností vím,že podomní prodej těchto rádoby vůní je jeden z největších podvodů,které se tu stále tolerují.Jak je možné,že vám někdo nabídne 3 parfémy za cenu jednoho,který údajně stojí 1499kč?To je přece výhodná koupě,řekne si naivní oslovený a vytasí patnáct stovek.Já jsem ale dealerku vyslechla a ukázala peneženku se stovaceti korunami.Světe div se,ona mi za těch 120kč nabídla alespoň jeden ten rádoby parfém,s tím,že to nesmím nikomu prozradit,aby neměla u šéfa malér.Takže asi za mě chybějící částku doplatila ne? :-))))))))) Škoda že takto neprodávají třeba řezníci :-)))) Spíš je ale smutné,že takovým podvodníkům se bude u nás prostě stále dobře dařit.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 58 lidí

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce