Inzerce https://www.lekarna.cz/ustni-hygiena/akcni-nabidky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=ustni-hygiena

Vitamín B12 (kobalamin)

Kobalt, který je důležitou součástí tohoto vitamínu, je jako samostatný kov modrý. Přidává se do skla, které zbarvuje do syté, kobaltové modři. V těle hraje důležitou roli při krvetvorbě. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jarek

Běžně kupovanej B-komplex forte od zpropadené zentivy neobsahuje B12, šmejdi a ja myslel, že v tom je všechno!

Uživatel B12
1x

Chybička se vloudila; B12 se aplikuje nikoli do žíly, ale do svalu, tam, kde končí záda.

SEdláková Aneta-zdravotní sestra
2x

Do žíly... cudák pacient,hned by natáhl brka... Intravenozněčili do žíli se nedává NIKDY,dává se muskulárně-čili do svalu. Takže ani ne tam kde končí záda-ale do svalu,nejčastěji lidově řečeno do zadku. Ale u dětí a starých lidí klidně i do steheního svalu.

Lucie
4x

Dobrý den, při pobytu v nemocnici jsem dostávala B12 do zadku a zjistilo se tak, že se mi poté zhoršuje akné. Je to možné? B12 je ve spoustě živočišných potravinách a je důležitá pro krvetvorbu, DNA, paměť, nervový systém, strdeční systém... Čím se to dá nahradit, zmírnit a nebo co s tím mám dělat? Je mi 25let a nemůžu dosmrti chodit jak puberťačka s rozvoraným obličejem, navíc je to hrozně bolestivé. Děkuju L.

Midnightlady
1x

Mohla by som poprosiť o prepočet na množstvo potravín u vegánskych zdrojov?

June

Veganské zdroje b12 neobsahují, nebo pouze malé a proměnlivé množství, takže se na ně nedá spolehnout..

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

26%
74%
Zatím hlasovalo 466 lidí

Mohlo by vás zajímat

Chlad jako lék

Chlad jako nový luxus pro tělo i mysl. Od tří minut v mrazivé komoře přes ledové sprchy až po kryokosmetiku – práce s chladem se stává moderním rituálem regenerace, krásy i psychické pohody. Nastartuje krevní oběh, tlumí záněty a dává tělu jasný signál: je čas opravovat, obnovovat, zpomalit.

Poslíčci: Kdy se objevují a jak je poznat?

Poslíčci jsou zcela běžnou součástí těhotenství. Zatímco některé ženy je nepocítí vůbec, jiné se s nimi setkávají pravidelně.

Češi se v psychologické péči ztrácejí: nevědí, kdo je kdo

Každý třetí Čech má osobní zkušenost s vyhledáním odborné pomoci v oblasti duševního zdraví. Mnoho lidí se ale v systému péče neorientuje a neví, na koho se se svými potížemi obrátit.

Nechráněný sex není tak bezpečný, jak si mnozí myslí

Z každoroční studie Durex Global Sex Survey 2025 vyplývá, že minimálně 26 % Čechů při sexu nepoužívá kondom ani jinou formu nehormonální ochrany, protože věří, že jejich partner je zdravý. Taková důvěra se ale může snadno obrátit proti nim.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce