Je mi 48 a vážím 68 kg, takže žádná nadváha. Asi 25 let (po porodu) se o mě hemeroidy pokoušely, až se to tedy vyvalilo ven a už to fakt nešlo neřešit. Zhoršovalo se to velmi často u menstruace. Masti, Detralex, ničím to nechtělo splasknout a zalézt. Takže odhoďte stud, zajdete k obvoďákovi, ten vás pošle na proktologii, a pak žádejte co nejrychlejší termín, ať už máte klid. Jsem po operaci v lokální anestezi rok a bohužel se můj vnější hemeroid nyní vrátil (asi mu nesedlo intenzívní lyžování a jízda na pomě). Je fakt, že provozuji rekreačně totéž co předtím (kolo, lyže, badminton), žádnou velkou úpravu stravy jsem taky nedělala a bohužel tu sedavou práci u pc neumím změnit. Nicméně bych operační zákrok opětovně absolvovala. Buď týden nemocenské nebo dovolené je obětovat lepší, než být neustále s nějakým auvajs ... Po operaci to bolí asi dva týdny, ale den ode dne to bylo lepší a lepší. Z počátku se špatně sedí na židli (spíše tedy jezení na stojáka), krátký čas jsem nejezdila jako řidič, než se to fakt zhojilo. Doporučuji pravidelně Psyllium za pár kaček, po tom se snadněji kaká. Nicméně jak je vidět, zmetek jeden (resp. oslabené místo na střevu) se zase ukázal.
Přidat nový komentář