Inzerce https://www.lekarna.cz/specialni-nabidka/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=specialni-nabidka

Operace hemoroidů

Mám jít na operaci s hemoroidy.Je to snesitelné, či nikoliv.Můžete mi kdokoliv říci své zkušenosti. děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
vašek
19x

Napřed je třeba položit přesnou diagnozu... Je několik možností jak odstranit problém s Hemeroidy např. Hemeron - pájkou zastavení přítoku krve do žilek (hradí VZP aj.), Longova metoda - operováno PPH Staplerem - hradí pouze OZP a VZP, nebo klasická operace z výhřezem celých Hemeroidů - tato operace je pro člověka nepřijatelná pro dlouhou recidívu... atd.

Toli
33x

Jsem 5.den po operaci a teprv to začíná být snesitelné. Jinak jsem si dost nadával, že jsem operaci podstoupil a neléčil do dál ambulantně. Snad za měsíc až se to zahojí změním názor. První dny po operaci- hrůza srovnatelná s bolestí zubů kdy i prdnutí je tak obrovská bolest co si zažije jen ten kdo to podstoupil. Třetí den bolesti začly ustupovat, ale už se začla hlásit stolice. Opravdové peklo, kdy jsem se jeste 15 minut po třásl na záchodě a nebyl schopen vstát a prdel se znova rozbolaví jak po zákroku. Tak budoucím absolventům přeji hodně štěstí a pevné nervy.

Toli
24x

Tak je to necelých 5 týdnů po operaci a jsem spokojen. Sice to ještě neni stoprocentně zahojené, ale proti stavu řed operací neskutečný komfort. Jít na toaletu už se taky dá i když příjemné to pořád neni. Již jsem řekl, že kdyby bylo třeba podstoupil bych operaci znovu, stálo to za to. Takže se nenechte odradit hrůznýma zážitkama, vydržet se to musí když už je po operaci a po zahonení to oceníte.

Jakub
8x

Ahoj. Mam týden po operaci a už je to snesitelné i když stolice stále bolí . Jim kasovitou stravu a používám 3x denně laktózu a spokojenost maximální den o dne je to lepší jestli už se hemeroidy nikdy neukážou tak ta bolest stala za to .

Ladislav

Musím plně a ve všem souhlasit.

Ecogan
12x

Ahoj, vím že je tato diskuse je stará ale chci se taky podělit o zkušenosti s operací hemoroidů. Byl jsem operovat klasickou metodou s lokální anestezii. Jsem po operaci 4 den a 3 den mi pustili do osobní péče. Bolí to jako čert ale s práškama proti bolesti se to nechá vydržet akorát mám problémy se stolicí byl jsem naposled v nemocnici ale jak tady čtu tak to je normální. Jim normální stravu a koupím si laktuozu na změkčení stolice. 4X denně se sprchuji a měním jsi takové ty čtverečky.

Jarmila
9x

Je mi 48 a vážím 68 kg, takže žádná nadváha. Asi 25 let (po porodu) se o mě hemeroidy pokoušely, až se to tedy vyvalilo ven a už to fakt nešlo neřešit. Zhoršovalo se to velmi často u menstruace. Masti, Detralex, ničím to nechtělo splasknout a zalézt. Takže odhoďte stud, zajdete k obvoďákovi, ten vás pošle na proktologii, a pak žádejte co nejrychlejší termín, ať už máte klid. Jsem po operaci v lokální anestezi rok a bohužel se můj vnější hemeroid nyní vrátil (asi mu nesedlo intenzívní lyžování a jízda na pomě). Je fakt, že provozuji rekreačně totéž co předtím (kolo, lyže, badminton), žádnou velkou úpravu stravy jsem taky nedělala a bohužel tu sedavou práci u pc neumím změnit. Nicméně bych operační zákrok opětovně absolvovala. Buď týden nemocenské nebo dovolené je obětovat lepší, než být neustále s nějakým auvajs ... Po operaci to bolí asi dva týdny, ale den ode dne to bylo lepší a lepší. Z počátku se špatně sedí na židli (spíše tedy jezení na stojáka), krátký čas jsem nejezdila jako řidič, než se to fakt zhojilo. Doporučuji pravidelně Psyllium za pár kaček, po tom se snadněji kaká. Nicméně jak je vidět, zmetek jeden (resp. oslabené místo na střevu) se zase ukázal.

Jean
5x

všichni jste naivní, operace je k ničemu, příčina je chlamydie trachomatis, operace stav jen zhoršuje :-)

sandokan
11x

Ty si myslím jedna velka chlamydie trachomatis

Filip

Ahoj sandokane. Tvoje odpověď tomu blbečkovi mně tak pobavila, že se směju ještě teď i když to bolí jako magor protože sem po operaci. Každopádně si mně fakt rozesmál a dík za to. Pic

Tomáš
1x

Pohlavní nemoc? Ty seš blázen. Asi čteš spoustu konspiračních teorií

.
1x

Nepodceňujte chlamydii Bohužel v případě chlamydie se často setkáváme s jejím podceněním. Je to dáno tím, že v první fázi nejsou příznaky nijak závažné a člověku spíše obecně není dobře, což zase po čase přejde. Bakterie však z těla nezmizí a po čase může udeřit mnohem větší silou. Pacient je přitom pro své okolí velmi nakažlivý a nemoc – třeba nevědomky – šíří dál.

Tomáš
2x

Ahoj. Mnoho mých známých má po operaci hemeroidů a úspěšně, všichni mi ji doporučovali, i když s dodatkem, že se tři měsíce pořádně nevyprázdím. Nicméně, je mi 36 let a s hemeroidy jsem si zažil své. I když moc vylezlé nikdy nebyly, míval jsem častý problém s krvácením dost velkým a bez čípků a detralexu jsem se vůbec neobešel. Gumičky, asi 12x, už neměli smysl a tak jsem se rozhodl pro operaci. Dnes mám 10 dní po operaci, která byla v narkoze a trvala cca 2 hodiny. Musím říct, že po operaci jsem měl konečník nateklí jak ořech, a tři dny jsem se nedostal z postele, ta bolest byla příšerná, celý týden. Z nemocnice jsem se dostal až po týdnu. Přemýšlím, jestli to za to vůbec stálo. Jak to tady čtu, tak mám uplně stejné příznaky jako všichni. Problém s močením, obrovský problém se stolicí, tlaky v konečníku jak na zacpání záchodu a vyjde z vás malinký bobek. Jsem z toho taky psychicky docela špatně, zhubnul jsem 8 kilo, nemám na jídlo vůbec pomyšlení.Tak doufám že bude lépe

Tereza
2x

Úplně s Vámi soucítím, já jsem po operaci 3 dny. Je to příšerný, když jdu na záchod doslova brečím bolestí hodně mi pomáhá vlažná voda a jestli můžu doporučit, tak máchat si zadek ve vylouhovaném řepíku, jinak na noc se bez prášků proti bolesti neobejdu a jak říkáte, na jídlo ani pomyšlení. Uvidíme jak se to bude vyvíjet, jen si přeju aby to bylo co nejdřív za mnou.

Tomáš

Ahoj, mám dotaz, je mi 36 a byl jsem na odstranění polypů, zákrok trval cca 15min., celková anestezie 20min, po 2 hodinách mě pustili domu. Zažívám to co to většinou popisujete, mám 3.po operaci a je to masakr, Ibalgin samozřejmě moc nezabírá, můžete mi prosím poradit nějaká analgetika, co alespoň trochu uleví a jak cca dlouho budu moct jenom ležet? Mám doma 2 děti a potřebuji začít nějak fungovat. Děkuji za odpověď

Zdeňka
2x

jsem po operaci týden, je to horor,ale už se to lepší. Před tím jsem měla zácpu, teď po každém jídle či pití fofr na WC a několikrát V nemocnici mi dávali Novalgin a ten od bolesti zabírá,ale max 3 tablety denně.Hlavně jsem 100x denně rozkročená nad vanou a cladím studenou vodou, otok už téměř zmizel

Andrea
3x

Přidam sem aktuální zkušenost.Je mi 41, váha 60kg při výšce 176cm, nadváhu nemam, ovšem od porodu /malý mel 4kg, porod 14hodin a i v sedu/ mi potize s hemeroidy spustil. Nejsem fňukna, ale boli to jako čert, jsem 4dny po zákroku, raději nejím, abych nemusela kadit.Doktor mi řekl, že mohu do prace, ovšem sezení nebo sedani za volant je temer utrpeni.Často sprchuji chladnou vodou, poťupkavam řepikem a sehnala jsem si mast Mesocain-ta chladi a trochu místo znecitliví. Všem nam, co tyto potíze mame, preji malo bolesti a recidivy onemocneni, a pevne nervy!

Andrea
2x

Muzu vás uklidnit, je to jen otázka 1, max 2 měsíců a všechno bude v pořádku. V čem vás bohužel neuklidnim je to, ze se to vrací. Takže je nutné dodržovat všechna lékařská doporučení (nesedet, nejezdit na kole, hodně vlákniny, atd atd)

Sisi
1x

Zdravím Tomáši, čtu si váš příspěvek, zajímalo by mě, jak to u vás vše pokračovalo? Sama jsem po operaci 11. den a přijde mi, že se to vůbec nelepší

Milan

Ahoj. Mám po operací 9 dnů a stále příznaky, které popisuješ. Mě vyhnali z Nemocnice druhý den po operaci. Přežil jsi to vůbec? Co si s tím dělal?

Jana Kučabová
8x

Dibrý den,musím říci,že mě dlouhou dobu trápily hemeroidy ,tak vnitřní,tak vnější.Nakonec jsem začala krvácet i při vyprazdňování,a tak mi nic jiného nezbylo,než se obrátit až na FN-BRno BOHUNICE-kde mi při prohlídce lékař řekl,že je nutné nastoupit na operační léčbu.A tak ažze Zruče nad Sázavou jsem jela na operaci nejen vnitřních hemerodidů.ale při operaci mi zjistili,zánět tlustého střeva-nemoc "ulcezórní kolitidu",polipy.Vše dopbře dopadlo a sneska po 2-letech operace v brně/kde mi zachránili"i život,jsem absolutně bez problému jak vnějších hemoroidů,tak vnitřních.Proto radím každému "člověku"-řeš včas své problémy včas,hned.Všechny.Můžete si jen tím zachránit život.Jana Kučabová,Zruč nad Sázavou

Nebolestín
17x

Po tech komentarich tady jsem byl vystrašenej jak cikán na pracáku! ALE!! Zas takova hruza to nebyla. Bolest je z tech, ktere se daji vydrzet. Byl jsem na klasice - vnitřní masakr i venkovní ořez "psích uší" v celkové narkoze. Po probuzení to byla celkem slušná tupá bolest ale v nemocnici vam daji kapacky a injekce po kterych je to celkem mejdan a zapomenete na vsechny bolesti. I ty duševní. :) Druhý den vám vytáhnou z kukátka dren což je značná úleva. Ten tam tlačí. Ostatne jako vsechno ostatni co se kdy snazilo dostat dovnitř nebo ven. :) 3ti den po operaci domu a tady prichazi prvni obavane setkání obsahu strev se svetem. To je teda solidni porod. Zase to ale netrva tak dlouho. Ale jako zazrakem kazda dalsi navsteva hajzlcimry uz je relativne v pohode. I kdyz neříkám jsou opravdu lepsi zážitky. Proste se to da vydrzet, kdyz nejste úplná bačkora. Bolest je opravdu z tech snesitelnych a nejhorší chvilky si užijte v prvních 3. dnech. Po nich máte nejhorší za sebou. Následujici tydny to bude jeste trochu zlobit. Bezne jsou problemy s mocenim pocit špuntovky řitní menstruatismus a podobný lahoďárny. Kazdopadne ty 4 tydny si opravdu nechte na rekonvalescenci a zapomente na pracovni procesy. Vzdyt doma je fajn. Tak hodne štěstí a žádný strachy! :)

Anna
1x

Dobrý den, mám jednu otazku, jestli jste měl nejaký problem s udržením, omlouvám se, prdění? Bojim se, že potom nebudi moct to v sobě udržet po operaci.

Ecler Stanislav
13x

Na operaci hemoroidů jsem byl loni v řijnu.Protože jsem je měl ve skupině 2,byla provedena operace podvázáním asi výřezem.Do dneška mám potíže a jsem horší jak před operací.Nyní se mi stáhl svěrač a musím znovu jít na operaci,kde mi bude provedeno povolení svěrače.Operaci mi dělali v Šumperku a dle slov odborníků byla operace provedena špatně.Navrhoval bych Vám,abyste operaci dle potřeby odložil a nebo šel na přístroj,který prý hemeroid odstraní bezbolestně.Ec

Mirka
14x

Prosím napiš, byl jsi v Šumperku na tom roztahování konečníku? Jdu na to za 14 dnů, velmi se bojím i když to bude v narkóze. Díky fisurám a hemeroidům mám kvůli bolesti svěrač tak stažený, že nelze jít na stolici. A to jsem od roku 2002 v rukou chirurga, který mi průběžně řeší odstraňování hemeroidů pomoc gumiček. Jestli můžeš, napiš prosím vše o tom roztahování a bolestech po něm. Děkuji Mirka

anežka
6x

3 roky se lečim s vnitřnimy hemeroidy ,problemy mam pořad 3krat jsem byla lečena hemoronem ale problemy mam pořad preventivně beru detralex už jsem vyzkoušela několik masti ale nic moc , poradte nekdo co mam dělat,

tlatka
7x

jestli trpite na heroidy a nepomaha vam zadne masticki tak vam doporucuji udelat si teplou lazen a dat do vody pas seminek hipermanganu a cvachat se v tom 2dene 5minuta pomaha taki teplo sette na teplim skuste to dik

tony
14x

jsem tyden po operaci vnitrnich hemoroidu zatim o.k je to jeste brzy hodnotit ale je to lepsi co tady ctu neni zadna pravda neni to na umreni jo kdyz hemoroidy boli treba cely rok v kuse a nic nepomaha to je na ureni taky jsem mnel strach diky tady te strance ale ted to mam za sebou a sem stastny koho by to zajimalo kde mne to delali tak v malem BILOVCI U NJ tony

Vasa
3x

Hemeron mi taky nezabral na vnitrní hemeroidy, tak jsem podstoupil normalní chirurgické odstranění a trpím jak pes :/

verka
4x

trpím jak pes, jsem po operaci 5. den. A jít na velkou - to nedam, to je tak hrozná bolest. Co Vám pomohlo to dostat ven??? Prosím!!!

Stavros
7x

Pomohla mi laktulosa a kola...I když procházka růžovým sadem to nebude..Mám 8 den po operaci,již sedím bez kruhu a 3 pevná ...Nicméně jsem se naučil i modlit pozpátku..Držím palce všem kdo jdou na operaci...

Iva
6x

Jsem po operaci 4. den,, snažím se mít co nejřidší stolici, tak piji šaratici a stravu se snažím jíst co možná nejvíc tekutou. Stejně je to strašný , když už se zdá, že se to na chvíli zlepšilo, musím na velkou a je to zas děs... Před cca půl rokem na odstranění ambulantně , to nebolelo vůbec a i potom to bylo celkem bez bolesti až na krvácení. Kdyby to šlo vzít zpátky, přestala bych jezdit na kole, pít kafe, vyhodila všechny tanga , koupala se v dubové kůře , nesedala na studený a na žádnou operaci mě nikdo nedostal

Alice
2x

Lactulosa 10-20 ml nalačno zapít 3 dl vlažné vody, hodně tekutin, nic dráždivého, kompoty.

Romana
8x

Mi hrozně pomohlo, když jsem začala jíst více ovoce a zeleniny a užívala hemostop - gel a tobolky z lékárny. Poradil mi ho lékárník a za pár týdnů bylo po problémech, bez bolestí a operace.

Lukas
5x

Pokud tam mate vyrustky ve vnitr tak zadne maste a uz vubec ne detralex nepomuzou aby to splasklo viz muj prispevek lukas

Jana
11x

chtela jsem se zeptat, jak operace probiha, v jake poloze se lezi atd..dost se stydim, budou mi rezat v teto oblasti absces a hemoroidy, dekuji

Pavlina
5x

Dobrý den, tady čtu samé katastrofické příběhy. Strašně jsem se bála když jsem si ty diskuse přečetla.Jsem dva dny po operaci longovou metodou hned povzbuzení z narkózy to byla katastrofa klepala se mnou zimnice bolest jako čert Dostala jsem kapák a pak usnula. Spala jsem celou noc úplně bez problémů a druhý den v pohodě pustili mě domů Nemám žádný problém sedět jen zatím pořád nebyla stolice pouze unikají větry a na WC ze mě vypadl tampon, ale bezbolestně.Když to shrnu klidně bych mohla jít hned do práce. Mám lehkou práci Pracuji jako recepční Vůbec nelituji, že jsem na operaci šla Protože předtím to bylo šílené bolesti neskutečné výhřez venku takový že jsem vůbec nemohla sedět skoro ani chodit a krvácela jsem každý den. Také jsem dostala tabletky od bolesti ale nepotřebuji nesnědla jsem ani jednu.

Petra

a kde jste byla?

Petra K.
1x

Operaci Longovou metodou dělají v Praze Na Františku. Jsou tam úžasní a milí!!! Nevím kde konkrétně byla paní, ale já jsem dnes první den doma z nemocnice. Take nelituji že jsem ji podstoupila a bolest se vydržet dá. Jen to chození na wc je opravdu náročné, ale musíte si říkat že je to za chvíli za vámi.

Zdeněk

Zdravím vás, buďte ráda, že jste ten případ s dobrým průběhem, před týdnem jsem byl na operaci hal-rar, údajně nejšetrnější metoda, za kterou jsem si připlatil 25000kč. Čtyři dny neskutečné bolesti, hořící ježci tancující break dance v mé řiti, že jsem lezl chvílema i po stropě. Teď mám po operaci 7.den Něco mi tam prasklo, spousta krve a vylezlo to všechno zase ven.

martina
13x

Přítel šel na operaci s hemeroidy před 3 dny,před operací mu říkali, že se jedná o téměř bezbolestný zásah.Když se po operaci probudil bylo mu sděleno, že tz.Longovou medotou to nešlo, tak mu to prostě vyřezaly.Je to tři dny co byl operován a má nesnesitelné bolesti, nepomáhají kapačky, prášky a ni injekce proti bolesti,bolestí už třetí den nespal a nezabírají ani prášky na spaní. Nikdy v životě by už na tuto operaci nešel.

Richty
23x

Jsem po operaci hemeroidu také. Jen pro zajímavost, je mi 16 let. Byl jsem na klasickém operačním zákroku v celkové anestezii. V nemocnici mi řekli, že se jedná o celkem banální zákrok. Po operaci to byla nesnesitelná bolest, celou noc jsem nespal, při každém menším pohybu sem řval bolestí. Na druhý den mi vytáhnuli dren, a bolest se zmírnila. Po 5-ti dnech jsem byl propuštěm domů. Dnes je to 9 dnů po operaci a bolest stále přetrvává, při každé stolici bolestivě krvácím. Poradil by mi někdo ňákou účinou mast na hojení ? Děkuji Lukáš

Petra
1x

Chtěla jsem se zeptat jestli někdo měl problém z čuranim sem 4 den po operaci

jiří
10x

Na operaci jsem byl zhruba před 2-ma lety. Pooperační stav (klasický výřez)není "procházka růžovým sadem", ale hodně záleží na tom, jaké jste si užili bolesti v průběhu "aktivních" hemerhoidů (já dlouhodobé a velké).Nechci to "zakřiknout", nechtěl bych opakovat situaci ani s hemerhoidy, ani s jejich operací, ale dnes se cítím jako na novém světě a lituji, že jsem nešel o deset let dřív. Operaci mi dělali v Šumperku a měl jsem zřejmě štěstí jak na operatéra tak i na to, že se jim povedla. Vše je individuelní, jak hemerhoidy tak i štěstí. Jak při operaci tak i v životě vůbec.Ne? Můj brácha byl přibližně v tutéž dobu, původně bolestivé problémy s hemerhoidy nemíval, pouze krvácení a ten prohlásil, že už v životě by jej nikdo na takovou operaci nedostal.

fanda
3x

JDU na operaci v patek a co podle tadytoho ctu tak se bojim jak malej kluk je mi 15 umiram strachem ze se poseru boleti :-(

pája
27x

Jsem krátce po operaci hemoroidů, asi 15 let zpátky jsem skoro každým rokem prošel někdy týden, 14 dní, ale někdy i 3 týdny bolestivým průběhem hem., kdy mě vnější hem., normálně v klidu, natekly a vyhřezly mezi půlky a pěkně bolely. Několikrát jsem byl také na podvazování hem., ale teď v posl. době už mi říkali, že s tímto co mám já se nedá dělat nic jiného, než klas. operovat, Longa použít nelze.Tedy nechal jsem se operovat v poměrně velké moderní nem. v Praze. V pon.-celková narkóza, operace, ve středu - domů. Pak doma. Stále bolesti, větší, či menší. Potud vše z čím jsem počítal. Ale teď něco navíc. Až ve čtvrtek doma jsem našel odvahu se na ono místo konečně podívat. Nevěřil jsem. Můj řitní otvor byl jak jícen vulkánu, sopky která teprve nedávno ukončila svoji činnost, s nepravidelným výběžkem dalšího jejího sopeč. útvaru, který se chystá teprve být činný. Jednoduše tam vidím klasický malý vyšpulený hemoroidní útvar ve směsi něčeho více barevného a neidentifikovatelného. /sešitá kůže apod./ Navíc mi z toho stále vytéká slabě krev, někde ze vnitř. Jsem z toho špatný, natolik, že si to fotím. Někdo si teď asi říká, on je pošuk, ale kdo si z hemor. vytrpěl svý, ví o čem píši. Prostě jsem se naivně asi domníval, že uvidím krásně obřezaný řitní otvor, bez těch útvarů navíc, které tam normálně nepatří. Druhý den volám lékaři, co mě operoval. Prý klid, my to víme, to větší jsme Vám vzali, bylo to velké, kousek tam zůstal, jinak to nešlo, dělali jsme co jsme mohli, to bude dobré, uvidíte. Poděkuji a položím sluchátko. Tuším, že není vše úplně jak má být. Uvidíme. Zatím stále měním čtverce - špiním, sprchuji se a jsem v obavách z první stolice. Bolesti dále, sedět se zatím nedá. Tak nevím, co mě ještě čeká, dám zase vědět. ahoj P.

zdenek

sice je to několik let od vašeho prispevku,ale chtěl bych se zeptat,jak jste na tom teď,jelikož já mam po operaci týden a mám to samé,že mi též nevyrizli vsechno

pája
22x

/díl druhý/....tak jsem zase tady s dalšími poznatky o pooperačním průběhu, jak to mám možnost prožít na vlastní kůži. Jestliže jsem v v onu neděli v pravé poledne skončil s jídlem, /vývar/, tak abych se večer úplně vyprázdnil, /4l Fortrans-poctivě/, protože jsem v pon. nastupoval do nem. na operaci, tak přesně za týden v neděli v odpol. hodinách jsem šel poprvé na stolici po operaci. Tělo jsem téměř neovládal, já jen došel na onu místnost a pak trpěl. Ono to se to ani ovládat nedá.Chvilku v sedě, chvilku v podřepu, ve stoje jsem překonával s výkřiky krátkodobé tlaky v dol. č. těla. Výsledek tedy námaze a výkonu vůbec neodpovídal, takové malé..Pak zase trad. sprcha a já celý zničený si jdu zase lehnout.Za chvíli cítím opět nějaký tlaky a nic neponechávám náhodě a odebírám se opět na onu místnost, abych tento nepříjemný rituál zopakoval. A tady vidím další zádrhel, já asi od středy bral jakýsi sirup na zředění stolice. No a ono pořád nic, tak jsem dávky trochu zvětšil. Tím došlo k tomu, že když už jsem konečně mohl, tak nezůstalo u jedné, či dvou návštěv oné místnosti, ale já byl snad 5x. Protože můj svěrač ještě nefungoval jak má, tedy jsem si dával do gatí takovou jakoby vložku a vždy po 3-4 hod jsem zjistil únik stolice. Takto jsem si protrpěl ještě asi další 4-5 dní, tedy když už jsem byl bez prášků proti bolesti, tak zase s plínou v gatích a hl.pak ten zvláštní pocit- máš hlad, něco malého sníš a za chvilku už běžíš na velkou. Prostě spodek nefunguje jak má, docela depresívní.Za 2 dny jdu na kontrolu do nemocnice, snad se cestou někde nepos....zatím ahoj, Pája.

mary
13x

18.1. jsem prodělala klasickou operaci hemoroidů, aniž bych si o tom cokoliv zjistila. 20 let mám venkovní /neaktivní hemoroidy/ po 2 porodech. 30 let trpím chronickou zácpou a až loni se mi objevila krev ve stolici a šla jsem poprvné na vyšetření této záležitosti. Lékař navrhl klasickou operaci. Jen jednoho známého jsem se ptala na průběh a co bude poté. Mám pocit, že to s léty zapoměl. Já byla v nemocnici 5 dní a po první stolici po Laktuoze /změkčovač stolice/ mne prospustili domů. Okamžitě jsem si tento zázrak koupila a naivně myslela, že takhle bude probíhat stolice každý den. Ale ouvej. Nejvíce mne překvapila reakce při propouštění. Byla pouze věta v propouštěcí zprávě, že si mám dělat sedací koupele v hypermangánu a potírat si to lékařskou vazelínou. Žádné instrukce stan stolice, či ošetřování a kontrola až někdy v půli března a předána do péče záv. lékařky. Nyní jsem téměř 10 dní doma a mám strach z každé noci a z každého dne kdy to příjde. Jsem na té Laktuoze, která mi už jaksi tak dobře nepomáhá. Jdu sice každý den, ale jako by to byly žiletky. Nikdy bych to již neabsolvovala a nebo zkusila nějaké jiné metody. Nyní mám trochu dilema a to mne trápí. Bylo mi řečeno, že si to mám natírat tou lékařskou vazelínou a jak píše i Pája vždy to dávám na kus vložky či odličovacího tamponu a dám na ten Pájem dobře popsaný útvar neidentifikovatelného tvaru. Já zatím neměla odvahu vzít zrcátko a kouknout se. To mám v plánu zítra, protože se mi tento tampon v jednom místě přilepí jako když do otevřené ranky a než to odtrhnu, tak to štípe jako blézen. Proto a to je důvod proč píšu, může mi někdo poradit, zda si toto mám stále přikládat, nebo už jen potírat a mít to " větrané".Budu moc vděčná i za info, kdy se tento útvar ztratí a kdy bude lít. Já chtěla od února do práce, já byla tak naivní! Nejsem schopna nic udělat, jen se koupu a chodím mezi záchodem a koupelnou. Prosím poraďte mi a i těm budoucím nějaké vychytávky co Vám pomohlo a i složení stravy. Já jak jsem již psala mám 30 let zácpu, já si dám meruňky a letr mléka a jdu za 2 dny tuho. Nyní jím jen Aktivii, a pohanku a polévky a piju a piju. Prosím pomozte. Mary

Michael
8x

Dobrý den, reaguji na dotaz, jak řešit zácpu - podle svých zkušeností. Kromě známějších příčin platí, že každý z nás některé potraviny špatně tráví ("nesnášenlivost"), případně se u někoho přidává alergie na danou potravinu. Vzniklá plynatost a záněty ve střevech zablokují střeva a zácpa je na světě. Doporučuji poradit se s odborníkem o změně stravy a vyloučit problematické potraviny. Pro určení vhodných a nevhodných potravin je zajímavá metoda "svalového testu" (více např. na http://w ww.natur.toe.cz). Mně pomohlo totální vyloučení pšenice. Pro léčení a upravení funkčnosti trávení mi pomáhají jednoduché cviky s prodýcháváním v dané pozici. Cvičím denně cca 15 min. Dochází poté k celkovému uvolnění napětí v těle a též i kýženému efektu ;-) Cviky lze najít jako "cviky na meridiány". Využil jsem konzultaci v centru zdraví JONA (http://www.jo na.cz). Pro úpravu trávení a léčbu i akutních záležitostí těla se mi již přes 10 let osvědčují přípravky Dědka Kořenáře. Na www.de dekkorenar.cz najdete mnoho tipů na léčbu, cviky, stravu, .. Přeji Vám vytrvalost a sílu pro Vaše změny, Michael

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Byli byste ochotni darovat stolici?

69%
31%
Zatím hlasovalo 182 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak zmírnit příznaky menopauzy

Dobrý den. Je mi 47 let a pravděpodobně se u mne projevují příznaky začínající menopauzy. Jedná se o časté bolesti hlavy, návaly horka a problémy se spánkem. Jak tyto potíže zmírnit? Děkuji

Dárcovství v kostce: Jaké části svého těla můžete darovat a co musíte splnit?

Krev, krevní plazma, kostní dřeň, vajíčka, spermie, vlasy... Pro zdravého člověka je toto vše samozřejmou součástí jeho organismu. Existují však lidé, pro které se jedná o nevyčíslitelnou cennost, která jim dokáže zachránit život, zlepšit jeho kvalitu anebo přinese šanci na založení rodiny. A možná i vy jim můžete pomoci...

Máte znaménko? Nechte si je vyšetřit!

Někteří z nás se stále domnívají, že rizikové pigmentové znaménko je až takové, které začne svědit, krvácet nebo se kolem něj utvoří zánět. Toto jsou však pozdní příznaky rozvoje většinou již maligního melanomu. Proto je velmi důležité nechat si každou podezřelou změnu na kůži odborně vyšetřit kožním lékařem a veškeré pigmentové změny sledovat.

Zubní výplně: Druhy a jejich úhrada pojišťovnou

Zubní výplně (lidově plomby) nahrazují části zubu po odstranění kazu. Obnovují vzhled i funkci zubů. Díky velkému množství druhů plomb je možné udělat náhradu, kterou okem nejde rozeznat od vlastního chrupu. Ne všechny plomby vám ale uhradí pojištovna.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce