Dobrý den, mám prosím dotaz ohledně syna. Je mu 11 let a poslední měsíc si stěžuje na bolest hlavy. Po preventivní prohlídce byl odeslán na oční. Můj dotaz zní, zda může být bolest hlavy spojena s očima? Tedy pokud má zhoršený zrak, může ho od toho bolet hlava? Moc děkuji
Zdravím všechny trpící. Také jsem si prošel těmito problémy. Hemeroidy trpím cca. 10 let a poslední dva roky se přidalo silné krvácení. Každý den ráno stolice a nejméně hodina a půl čistá krev, která ne a ne zastavit. Dohnalo mě to do nemocnice, kde mi po koloskopickém vyšetření našli vnitřní a vnější velký hem. 3 stupně. První ortel zněl " klasická operace ", nakonec byla zvolena metoda Dr. Longa. 16.9.2014 jsem nastoupil na plánovanou operaci v Mladé Boleslavi "Sanatorium Dr. Pírka". Před léty mi v tomto soukr. Sanatorium dávali do kupy pravou ruku po nehodě, kterou mi chtěli ve státní nemocnici amputovat nad loktem. Přímo se specializují i na hemeroidy a tak jsem ač nerad, operaci hem. podstoupil také v tomto sanatorium. Lidově řečeno "kdybych nebyl blbej", tak jsem to podstoupil již dávno a neřešil stud. Mohlo to být jednodušší. Operaci samotnou si nepamatuji a ani nevím jak jsem se dostal na operační sál asi výpadek paměti. Operace dopadla prý dobře. Hem. jak vnitřní, tak vnější byly obrovské a zanedbané. Nikdy jsem to nijak neléčil ani neřešil. Jednoduše jsem trpěl. Po operaci mi bylo fajn, a to díky injekcím na bolest. První bolest a překvapení bylo vyndání drenu z konečníku, fakt zážitek ale to jsem netušil, že ten pravý adrenalinový příjde až doma první stolicí. Včetně operace jsem byl v sanatoriu dvě noci. V úterý kolem 12 hodiny operace a ve čtvrtek ráno jsem byl propuštěn domů. Jen si ještě musím vzpomenout na úterní 22 hodinu a sestřičku se slovy " čůrejte nebo budeme cévkovat ". To byl fofr, vypil jsem vše co mi přišlo pod ruku a nic. Tlak a čekání na onu úlevu nepřicházel. Nesměl jsem vstát a s bažantem pod dekou to nechtělo jít. Pomoc sestry jsem odmítl, to by nešlo vůbec. Mohl jsem se protrhnout. Nakonec celý spocený a v kleče jsem to dokázal. Pacient vedle mě bojoval také a nic. Udělal to samé, klekl si a modlil se. Sestra dostala svou moč a bylo po cévkování. První noc doma byla celkem v pohodě, tím myslím, že jsem sice moc nespal ale byl jsem celkem v klidu. Druhá noc byla naprosto šílená a boj o přežití. Já blbec jsem si nechal koupit v lékarně laktózu a večer jsem si dal plnou dávku. Nic lepšího jsem nemohl vymyslet, celá noc byla na záchodě a ve vaně. Dokonale jsem si podráždil konečník, dostal teplotu a celkový stav na nule. Stolice se proměnila v neskutečnou bolest. Mám prách bolesti celkem vysoko, jelikož mám rád adrenalinové sporty, tak jsem měl i poměrně dost úrazů, které jsem zvládal celkem bez obtíží. Ale toto jsem nečekal. Jak může bolet konečník, pochopí pouze ten, co si tím prošel. Nic méně jsem dnes v sobotu dva dny po propuštění, zajel zpět do sanatoria aby na mě koukli. Přidala se mi bolest obou chodidel a začali mě brnět prsty. To prý je od nervů a tak jsem na to dostal Lexaurin. Konečník mám bez zánětu a jen jsem si ho podráždil. Na recept jsem si vyzvedl gel, který nehojí ale působí jako analgetika na bolest. Před stolicí si mám namazat konečník a skrz tubu i otvor konečníku. Stlumí to bolest. Ráno to zkusím po prvé, pak dám vědět. Manželka mi uvařila odvar z Řepíku a pravidelně si jej v podobě obkladů přikládám na konečník. Mám jeden menší vnější hem., s kterým nešlo nic dělat. Postupně se prý vtáhne do vnitř a ten mám hodně bolestivý. Prášky na bolest neberu, jsou k ničemu. Teď jsem se srovnal ze svého pokusu změkčit stolici a uvidím ráno jak to bude v součinnosti s gelem na snížení bolesti. Jinak sedím, ležím, chodím, dnes jsem řídil auto na pohotovost, prostě tohle je po čtyřec dnech bez problémů. Na to, v jakém jsem to měl stavu a jaké velké hemeroidy jsem měl, čekal jsem to horší. Jen ta stolice byla zatím peklo na zemi. Ohledně stravy, ráno jogurt activia v poledne jen vývar z polévky, celozrné pečivo, večer jogurt a hodně piju. Určitě se nevyplácí udělat takovou hloupost co já, neodkládejte návštěvu lékaře a raději jeďte tam, kde se této problematice hemeroidů věnují. Je mi 38 let a tohle mi za to nestálo. Mohl jsem to řešit včas. Jelikož jsem čtyři dny po zákroku longovou metodou, tak Vám ještě napíši další informace o svém průběhu léčení a pocitech. Jinak díky všem za tuto diskuzi. Čelt jsem to noc před operací a opravdu se mi do toho chtělo. :-) Opatrujte se a všem nově trpícím přeji brzké uzdravení bez komplikací. ps: omlovám se gramatiku ale píši z mobilu.
Přidat nový komentář