jsem pár dní po operaci longovou metodou (stapler) vnitřních hemoroidů (2-3stupeň) a jsem asi jedna z těch šťastnějších, ale u mě nenastaly absolutně žádné komplikace nebo problémy, o jakých zde čtu. Bolest žádná, Můžu sedět, ležet, cokoli..otok na konečníku žádný, cutlivost žádná, na stolici jsem byla už druhý den po operaci, měla jsem dva dny průjem z té nemocnoční stravy a léků, ale konečník to v pohodě zvládl. Doma se mi stolice hned upravila, nemám absolutně žádné problémy při vyprazdňování, bolesti taky žádné. Jediná bolest byla těsně po operaci, kdy jsem se probudila z narkozy, ale hned jsem dostala kapačku, celý den léky na bolest a bylo to úplně v pohodě. Druhý den už jsem mohla chodit, dojít si na záchod a třetí den už doma.Můžu dělat cokoli!jsem naprosto nadšená, čekala jsem mnohem větší bolesti a diskomfort při vyprazdňování. Operovali mě ve FN Hradec Králové. Než jsem se rozhodla jít na operaci longem, zkusila jsem několik měsíců konzervativní léčby, kterou bych shrnula tímto: vyhozené peníze, nulový efekt. Tisíce vyhozené za masti, detralex, neustálé otravování se sedacími koupelemi, hlídání stravy, psylium, kruhy na sezení..všechno na prd! někomu se možná stav upraví spontánně sám, někdo se s tím naučí žít, já jsem se roznhodla to jednou provždy vyřešit, jsem ještě mladá a nehodlám se otravovat s neustálou bolestí v řiti. Další pozitivní efekt u mě je kosmetický, stahlo mi to i jeden vnější hemoroid, nebyl sice velký, ale kosmeticky mně to vadilo. Zatím jsem velmi spokojená s pooperačním průběhem a doufám, že i nadále se bude vše vyvíjet dobře.Chce to najít si dobrého proktologa, nebát se vyšetření (musela jsem před operací na sigmoideskopii, čili malou kolonoskopii, které jsem se velmi bála, ale i to se nechalo v pohodě přežít) a nebát se operace.Na klasickou bych nešla, nemohu si dovolit nekolik týdnů neshopnosti.Po longovi jsem prakticky byla po třech dnech fit a do týdne můžete znova nastoupit do práce. Pojišťovna vše již hradí, v nemocnici jsem zaplatila 300kč za necelé 3dny pobytu, což je méně, než jedno baelní detralexu a mám pokoj. Za mě velká spokojenost!
Přidat nový komentář