Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

brániční kýla

Chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenosti s brániční kýlou popřípadě jak probíhal pooperační stav. Děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jarmilka
8x

Dobrý den,potřebuji radu jsem 5 měsíců po operaci brániční kýly mám zužený jícen,podvázaný žaludek,jím malé porce jídla a mám pořád sice menší než před operací bolesti břicha špatně se mi dýchá,nadýmám se.Děkuji za radu.Jarmila

Kateřina
2x

Dobrý den,jsem po stejné operaci.mněla jsem obří vak br.kýly.operovali mně na Hájích.pooperační bolesti byly mírnější než před operací ,ale nyní 2 roky po operaci mám obrovské bolesti.užívám 5 léku denně ale to není pochopitelně řešení..V PALAS ATHENE dávají ruce pryč ,a snaží se to uklidnit práškama na bolest.Včera jsem se po 4 plazila z koupelny.normálně pracovat je nemožné.kontaktovala jsem rodinného známého lékaře ze Střešovic a ten mi řekl,že hromadu "nepodařených"operací převážejí právě do VOJENSKE NEM. byla jsem spokojená s rychlostí operace atd. ale nyní velmi lituji že jsem nechtěla mít jizvy.Ted je pruběh mnohem horší. Jdu do STRESOVIC!!!!!!!

Marie
2x

Jsem skoro rok po operaci brániční kyly, problémy mám velké, špatně se mi dýchá bolest na hrudi a zad. Navíc mám stále zácpu i když se láduju vším možným ,myslím tím projímadla. Někdy si myslím ,že mám infarkt. Po operaci žlučníku jsem 4 roky trpěla jako bych na operaci nebyla. Je mi přes 70 let. A po první kontrole od operace brániční kýky byla zjištěna další kýla pod jizvou. Bojím se jít na další operaci.

NELA
2x

Prosím má někdo zkušenosti s Prvním kýlním centrem Praha? Byla jsem operovaná v HK a po letech mám stejné problémy jako dříve.Díky za odpověď

Jana
1x

Taky jsem byla letos v dubnu operována na brániční kýlu. Čtyři roky jsem trpěla každodenní bolest pod levým žeberním obloukem, a až po čtyřech letech různých vyšetření mi zjistili, že mám brániční kýlu. Jsem po operaci 7 měsíců, jenomže mám docela často bolest levé lopatky a pod levým žeberním obloukem, docela mě pobolívá i břicho, na dotek je bolestivé. Jsem z toho všeho hodně unavená, stalo mě to dost peněz, myslím operace, protože mě operovali v soukromém sanatoriu, vytrpěla jsem si hodně bolestí před i po operaci, a pořád to není v pořádku. Nevím, co budu dělat. Užívat analgetika se mi nechce, protože jsem hodně brala před i po operaci Ibalgin, samozřejmě, že to mělo i vedlejší účinky. Ještě před operací mi jeden známý profesor medicíny řekl, že ať se nenechávám operovat. Jenomže trpět tu bolest, kterou způsobovala brániční kýla, tak to bych asi nevydržela. Byla bych ráda, kdyby mi někdo odepsal, kdo má podobné potíže. Chtěla bych vědět, jestli ta bolest postupně odezní, anebo se mám smířit s tím, že bolest mi bude "zpříjemňovat" život už napořád.

Dana
3x

Mám taky branicni kýlu mám strach s operací že bych to nepřežila můžete mi někdo říct jestli je to ryskatni operace

IRENA
4x

Dobrý den, mám dva týdny po operaci velké brán. kýly. Není to úplně procházka růžovým sadem, ale jsem šťastná, že je to za mnou. Jeden den jsem ležela na JIPce, protože už mám svůj věk, ale v Olomouci byli všichni bezvadní. Nemám žádné obtíže, jenom když jím rychleji jako teď, začne mě tlačit pod levým žebrem, nebo pobolívat mezi lopatkama, stačí chvíli chodit a tlak je pryč. Člověk se prostě musí zbavit svých zlozvyků.

Ludmila
3x

Dekuji za prispevek,mohla byste mi napsat,ktera chirurgie v Olomouci to delala?

Ludmila Pohankova
1x

Jsem měsíc a půl po operaci brániční kýly.Mam bolesti žaludku,nadýmání a průjem.Paleni záhy a vrácení jídla již nemám.Jim malé porce a mám pořád pocit plného zaludku

Ludmila Pohankova
1x

Mám měsíc a půl po operaci brániční kýly.Neustale mě bolí žaludek, nadýmání a prujem

Václav

Dobrý den .Byl jsem na operaci refluxu v únoru před 3 lety a měl jsem to samé. Až v listopadu si to trochu sedlo a teď už v pohodě jen to chce pořád malé porce hodně kousat a asi i zapíjet(můj případ).Jinak přeji rychlé zotavení , chce to čas a uvidíte jak to je pak super

Iva
1x

Kde jste prosím byla na operaci?

Marie frysarova
1x

Mám také brániční kýlu jsem pořád nafouklá a chvílemi je mě na zbraceni

Milena
3x

Dobrý den mám před operací branicni kyly zvažuji jít nebo nejít když čtu vaše problémy po operaci bojím se dá někdo řadu prosím.

Milena

Děkuji panu primarovi a doktorum i sestřičkam v nemocnici T.G. Masaryka jsem po operaci branicni kyli a iikdyz to byla veliká bolest žiju ted se musim uzdravit a bude dobre

Hanka
2x

V prosinci jsem byla na operaci branicni kyly moc bych chtela poděkovat nemocnici Bulovka .Moje zdravotní problémy se zlepšili zejména dýchání.Samozřejmě jeste nejsem úplně v pořádku,ale chce to čas a trpělivost.

Dana

Pri vyšetření které proběhlo z jiných důvodů me byla diagnostikovana bránící kyla..Nemám žádné problémy. Mam jít na operaci ale vubec se mi nechce, kdyz nemam žádné problémy Je tu někdo kdo zažil stejnou situaci a mohl by říct jak to resil? Mam veliké dilema a kdyz čtu co píšou lidé po operaci tak se mi vubec do operace nechce.

Tína

jojo, mám to stejně. náhodně se na to přišlo a jedna klinika mne proto nevzala na operaci kyčle. přitom jsem neměla žádné potíže. takže za měsíc operace brániční kýly a pak tedy někdy ta kyčel, ách jooo

Miloš
1x

Jsem po operaci 11 let. S brániční kýlou se nedalo žít. Bolestí jsem lezl po zemi. Přes odpor mého ošetřujícího lékaře, který do mě cpal jenom prášky, jsem si dohodl sám operaci. Po operaci mi trvalo poměrně dlouho než si vše dobře sedlo. Rovněž je třeba počítat s tím, že celé roky když jste závislí na lécích a okamžitě je vyloučíte, tělo může reagovat, že se jen tak odříznout od chemie nenechá.,V mém případě vše trvalo tak rok a půl. Dnes už ani nevzpomenu, jak špatně mi bylo. Důležité je rovněž vybrat si zařízení, kde se na tento typ operací dělají a kdo do Vás bude řezat. Mě to vše vyšlo perfektně. Operoval mě pan primář, který měl za sebou 3 tisíce těchto operací. Má důvěra, že to vše dobře dopadne byla bezbřehá.

Michal

Dobry den, prosim, u ktereho lekare jste byl ? A nyni je vse v poradku ? Fungujete bezne (zvedani bremen) nebo s omezenim. Dekuji Vam.

Stanislava

Na operaci vrozené braniční kýly jsem byla v Palas Atheně v roce 2009.Ten efekt po operaci trval asi 4 roky a potom nastal ještě větší problém než před operací. Zpevňujici manžeta se rozvázala a tou operací byla porušena i část žaludku. 17 let jsem na meditaci.Každé jídlo a každá noc je problém. Tak podle mého operaci né.Ta fundoplikace není dobrý nápad.

Yvetta

2 měsíce po operaci brániční kýli, mě začala bolest žaludku, která se rozšiřuje do stran

Šárka

Před 28 lety, kdy se začínalo operovat laparoskopicky, jsem měla kromě brániční kýly chronický zánět žaludku, mnohočetné vředy na dvanácterníku a podélné vředy v jícnu, jsem tuto operaci podstoupila v Neratovicích. Operoval mě primář MUDr.Drahoňovský. Jen díky němu od operace nemám žádné problémy se žaludkem, ani s pálením žáhy. Byla to precizně provedená operace. Na neratovickou nemocnici nikdy nezapomenu. Tam mě hodně pomohli.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 426 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kocovinu není bezpečné řešit léky na předpis. Virální rady mohou uškodit

Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.

Menopauza a spánek: Proč se v přechodu hůře spí a co může pomoci?

Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?

Elektrolyty nejsou potřeba každý den. Kdy mají skutečně smysl?

Barevné lahve s elektrolyty zaplavily sociální sítě, fitness centra i regály supermarketů. V online prostoru koluje heslo: „Kdo nepije elektrolyty, jako by nebyl.“ PharmDr. Kamila Horníčková, farmaceutka online poradny Lékárna.cz a odbornice na přírodní medicínu, však připomíná, že i módní trendy by měly mít své zdravotní opodstatnění. Ne vždy je nutné sahat po iontových nápojích – a někdy mohou být dokonce nevhodné.

Těhotná v létě? Gynekoložka radí, jak zvládnout vedra, cestování i dovolenou

Vysoké teploty, dlouhé cesty autem nebo letadlem i změna denního režimu představují pro těhotné ženy větší zátěž než obvykle. Jak se v létě vyhnout přehřátí, dehydrataci nebo otokům a které příznaky už mohou signalizovat vážnější problém? Praktické rady přináší MUDr. Eva Leskauerová z Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Slaný.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:06:16

Že vás starý známý řešit nebudu Taky jste mi ublizili Že se chystám v budoucnu…

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:02:18

Taky užívám léky rorendo a žádný potíže nemám Vlastní motocykl s rychlostí do 45 kmh…

15. září 2026, 14:27:17

Dobrý den, ráda bych obnovila tuto diskuzi a zeptala se: Narazila jsem na vyšetřovací…

15. září 2026, 12:25:51

Mám cukrovku 2 typu na inzulíne 2 roky. Od času keď som prešla na umelý inzulín pozorujem…

15. září 2026, 07:47:44

Cvičim pravidelně ale pořád se mi nedaří shodit a mám pocit, že už jsem zkoušela snad…

Naši partneři

Inzerce