Inzerce

Poradna: Urologie

Na Vaše dotazy v poradně Urologie odpovídá:


Prim. MUDr. Martin Drábek


Prim. MUDr. Martin Drábek MUDr. Martin Drábek absolvoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v roce 1993, poté pracoval jako urolog v nemocnici v Třebíči a od roku 1997 ve fakultní nemocnici U svaté Anny v Brně. V roce 2005 nastoupil do nemocnice Jihlava jako primář urologického oddělení, kde pracuje doposud.

Je absolventem European School of Urology v roce 1998, stážoval na přední pařížské klinice Institute Mutualist Montsouris Paris.

Jako autor a spoluautor se podílel na více než 120 publikacích a přednáškách včetně zahraničních.

Má atestační zkoušky z urologie I. a II. stupně, licenci lékařské komory pro samostatný výkon urologické praxe a odborného garanta a licenci pro výkon funkce primáře.

V roce 2004 založil privátní urologické pracoviště Uroclinic v Brně, které poskytuje komplexní služby v oboru urologie a andrologie.


Partner poradny Urologie:

banner_uro_clinic.jpg

Uroclinic je privátní urologické pracoviště poskytující komplexní služby v oboru urologie a andrologie. Hlavní náplní je konzultační činnost a operativa v režimu ambulantní urologie. Orientujeme se na kvalitu péče a klientský přístup.
Podrobnosti včetně kontaktů na www.uroclinic.cz

Poradna uzavřena

Zodpovězené dotazy v této poradně

otázka

Dobrý den, nejsem si jistý, jestli je tento dotaz pro Vás, nebo přímo pro onkologa. Byl bych moc rád, kdybyste mi pomohl, nebo poradil co mám dělat. Je mi 24 a již odmalička, pravděpodobně od narození mám na žaludu penisu bulku fialové barvy. Při zvětšení penisu dojde také k zvětšení této bulky a naopak. Velikost při zvětšení bude maximálně 2 cm, spíše méně. Při dotyku i zatlačení bulka nebolí. Mohlo by se jednat o hemangiom? Našel jsem si holku a nikdy jsem nikomu neřekl o tomto problému, stydím se za to. Nerad bych nějak ublížil své holce. Můžu s ní mít pohlavní styk? Může díky mě vážně onemocnět? Pokud budete mít zájem, pošlu Vám fotky tohoto nádoru. Moc Vám předem děkuji za jakoukoliv pomoc!

odpověď

Dobrý den, obraťte se určitě na urologa, podle popisu by to hemangiom být mohl. Pakliže se tato diagnóza potvrdí, nemusíte se bát, že to Vaší partnerce jakkoliv ublíží. Maximálně hrozí při styku ruptura hemangiomu a krvácení Vám. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, už delší dobu mám problém s nějakou červenou vyrážkou a červenými fleky na žaludu.. absolutně nemám tušení kde by se to vzalo, jelikož styk mám pouze s jednou ženou již zhruba dva roky... byl jsem u urologa, ale ten mi řekl, že to nejhorší to není (jakože nějaká rakovina či co), ale že ať si zajdu na kožní.. aŤ jsem volal kamkoliv na kožní se čeká min. tři měsíce... a mě přijde, že se to stále zhoršuje... je možné alespoň přibližně podle fotek říct o co by se mohlo jednat a zda to není vážné ? Samozrejme rady jako Canesten a další volně prodejné léky nepomáhají.. ani MycoMax nepomohl... Děkuji za odpověď., samozřejmě bych poslal i foto ale zde to dotazový formulář neumožňuje, ale pokud odpovíte na můj email, mohu Vám následně poslat foto přes něj.

odpověď

Dobrý den, kožní onemocnění na penisu jsou poměrně obtížná na diagnostiku i při vyšetření v ordinaci, natož přes fotografie. Je třeba vyloučit infekční původ - tedy provést stěry na mikrobiologické vyšetření. Pokud budou negativní, pak se nejspíše bude jednat jen o chemické podráždění pokožky - např. sekrety partnerky. Zkuste zatím styk s kondomem a ihned po styku si omýt přirození. Jinak doporučuji také kožní vyšetření. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, maá takový dotaz nevím co mám už dělat. Už jsem vše vyzkoušel na předčasnou ejakulaci, potřeboval bych poradit. Děkuji

odpověď

Dobrý den, nevím co všechno jste vyzkoušel, takže se těžko radí. Určitě je třeba urologické vyšetření, častou příčinou bývá krátká uzdička, která jde operačně spravit. Ev. máme nyní k dispozici tablety pro léčbu předčasné ejakulace. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, mám bolesti levého varlete začalo to, když jsem nosil volnější trenky obvykle nosím boxerky k těm jsem se vrátil a už to bolí podstatně méně chci se zeptat zda se mohlo varle nějakým způsobem uvolnit či otočit. I když to ještě zcela nepřestalo bolet návštěvu urologa jsem odložil. Nevím jestli to má něco společného, ale od té doby trpím mírnou zácpou. Předem děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, každá bolest varlete by měla být co nejdříve vyšetřena urologem, neodkládal bych to. Ve Vašem případě to dle Vašich informací tipuji na varikokélu, ale je třeba vyloučit závažnější onemocnění. Se zácpou to asi nesouvisí. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý večer, Prosím mám dotaz jsem velmi dost znepokojená ohledně mé vnučky, která nemá ještě děti 21 let. Sama vím,co je opakovaná infekce a hlavně časté záněty močových cest atd. Vnučka, byla na vyšetření na pohotovosti v nemocnici krev v moči bez teplot. Dostala akorát kapky algifen a jinak jí opět poslali na obvod......předávají si jí jako horký brambor a krev v moči je stále ! Byla ještě zaslaná na Chirurgii po vyšetření kýly nic nenašly. Často se léčí ohledně močových cest a gynekologii. Bohužel opět příčinu nenašili. Teplotu nemá, ale krev v moči přetrvává stále. Nechápu, že jí nevezmou na pozorování do nemocnice a neudělají komplexní vyšetření prosím Jak postupovat a kam se obrátit ? Předem vám děkuji.

odpověď

Dobrý den, pokud je vnučce 21 let, má na děti ještě spoustu času. Přítomnost krve v moči může být trvalý jev, aniž by se jednalo o nějaké onemocnění, které ji ohrožuje na zdraví či životě. Určitě to nemá co dočinění s graviditou. Doporučuji provést vyšetření moči ve fázovém kontrastu. Zde se pozná, zda se krvinky do moče dostávají z ledvin nebo z vývodných močových cest. Pokud z ledvin, pak je namístě nefrologické vyšetření, pokud z močových cest, pak urologické včetně cystoskopie. Ale opakuji, že asi u 30% žen se přesná příčina červených krvinek v moči nezjistí, ale nijak je to neomezuje v životě. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, je mi 16 let a mám zakřivený penis směrem dolů (podobně asi jako tvar banánu). A chci se zeptat jestli je to normální? Jestli by se s tím mělo něco dělat? A jestli mě to bude omezovat při pohlavním styku? (Pohlavní styk jsem ještě neměl ). Předem děkuji za odpověď

odpověď

Dobrý den, zakřivení penisu může být fyziologické, pokud není erekce a masturbace bolestivá, pak to pravděpodobně nebude problém ani při styku. Pokud byste měl pochybnosti, navštivte urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den pane doktore,prosím Vás potřeboval bych poradit. Je to už několik měsíců co se mi na šourku objevil bílí pupinek. Při návštěvě urologie mi pan doktor řekl, že to nic neni. Bohužel jsem se nezeptal, jak se toho zbavit. Ted' už má pupinek asi 4mm. Nemohl by jste mi prosim poradit jak bych se tohoto problému mohl zbavit? Moc děkuji!!

odpověď

Dobrý den, pokud se jedná jen o bílý pupínek, pak to bude aterom. jestliže je kolem něj červený lem, mohlo by jít o furunkl - bakteriální zánět kůže. Aterom je nejlépe odstranit chirurgicky pokud se zvětšuje. Na furunkl by mohla fungovat antibiotická mast, např. framykoin. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, potřeboval bych se prosím Vás poradit. Mám takový problém, že se mi cca před 2 lety začala natrhávat při sexu uzdička a opět zarůstat a takhle opakovaně. Teď už jsem delší dobu bez pohlavního styku, jelikož vím, že by se to opakovalo. Pokud je penis stopořený nemůžu ani stáhnout předkožku. Tudíž myslím, že musím podstoupit nějaký operační zákrok. Bohužel nežiji v České Republice ale v Anglii takže nejsem pojištěný. Chtěl bych se zeptat kolik takový zákrok cca stoji, jak dlouho to trvá a jak moc dopředu se musím objednat. Bohužel můžu do ČR vždy jen na pár dni tak proto mě zajímá jak dlouho to tak trvá. Předem moc děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, bude potřeba minimálně plastika uzdičky, ale možná i celková obřízka - podle nálezu. Na naší klinice stojí plastika uzdičky 4000 Kč, obřízka 8500 Kč. Lze se objednat dopředu na termín, kdy budete v ČR. Kontakt na asistentku je 732 683 000. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den.Již jsem zoufalá od 26.září po dilataci moč.trubice a naříznutí ústi strašný pal v trubici a otok kolem ústí-lékařsky-prolaps uretry na č.6-9,Od té doby neustále na ATB 2x Trimprin,po kontrolní cystoskopii po měsici-překrvená uretr,uitrutace v oblasti trigona spíšearteficielně.Nasazena Betmiga a Diclofenac,Další Ko-Ciplox 250 2 bal.Po dobrání kultivace-E -coli 10,nasazen Xorimax 500 2bal.Dále ko moči negat.a naordinován Biseptol 480 po půl tab. večer,Ko po dodrání koncem ledna.Stále přetrvává pal, štípání a otok kolem ústí trubice.Děkuji za radu.

odpověď

Dobrý den, v tomto textu se ani po opakovaném přečtení úplně nevyznám, nevím co Vám poradit. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den otec se pomocí je vyzkoušeli jsme už několik léků pořád to trvá. Na noc má plenku a i přes plenku se pomočí a než se obleče také nebo než dojde na záchod. Nevím už co s tím. Děkuji

odpověď

Dobrý den, omlouvám se, ale z Vašeho dotazu mi není jasné, na co se vlastně ptáte. Pochopil jsem, že jde o inkontinenci, ale potřeboval bych více informací. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, měla bych prosím takovou otázku, přítel se mi svěřil, že poslední dobou je sex pro něj bolestivý. K lékaři se stydí jít a stále si říká, že se to spraví a podobně, ale mě se to nějak nezdá.. Myslím si, že ho to stejně nemine.. Mohu vědět, co stím může dělat sám, nebo je opravdu nutný lékař? Děkuji za odpověď

odpověď

Dobrý den, zkuste jej postupně přesvědčit, aby lékaře navštívil, sám ať raději nic nedělá, aby situaci nezhoršil. Patrně bude mít zúženou předkožku nebo krátkou uzdičku. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den, mám asi půl roku červené ohraničené pupínky na žaludu. Vždy pupínek je malý pomalu se rozšíří na ohraničený větší, je jich vždy tak asi 4 kusy. Po týdnu zmiznou a objeví se jinde. (slabé zarudnuti u močové trubice je také) Byl jsem již na urologii, předepsali mast a udělali stěry z močové trubice, negativní na chlamydie, mykoplasma negat.. Při další návštěvě urologa sděleno, že je to spíše na kožního lékaře. Na kožním předepsána další mast, vše bez výsledku. Při další návštěvě předepsány léky na na opary, také bez výsledku. Provedeny stěry z kůže vše negativní. Nyní mast na lišej a také bez výsledku. Předem Vám děkuji.

odpověď

Dobrý den, diagnostika a léčba kožní afekcí na genitálu je poměrně složitá. Podle všeho si se situací neporadili ani odborníci, kteří vše viděli na vlastní oči. Podle Vašeho popisu opravdu neumím poradit. Ale ze zkušenosti vím, že v těchto případech jde často jen o kožní reakci na podráždění sekrety partnerky. Jde čistě o chemické podráždění a nemá to nic společného s infekcí. Zkuste použít kondom nebo se bezprostředně po styku pořádně omýt či vysprchovat. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Je mi 56 let a od mládí hodně čůrám.V současné době chodím přes den i 1 x za hodinu. Ale čůrám hodně, dlouho a docela velkým proudem. V noci mne to budí,ale to pak čůrám opravdu hodně. Piji středně asi tak 2 litry denně. Jsem abstinent a kuřák. Zdá se Vám to v pořádku?

odpověď

Dobrý den, ideální je vyplnit mikční deník 2 po sobě následující dny, kam se zapisuje veškerý příjem tekutin (čas a množství) a veškerá močení (čas a množství). S tímto deníkem navštivte urologa. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý dne, potřeboval bych poradit, je mi 35, a poslední měsíc cítím mírnou bolest, spíš jen takový tlak jen v pravém varleti/nadvarleti (přesně to neurčím) a je citlivější na dotek. Tlak je jen občas přes den, je to už docela nepříjemné. Žádný úraz jsem neměl. Podobně jsem to měl asi před půl rokem, ale samo to přestalo. Děkuji za radu.

odpověď

Dobrý den, doporučuji návštěvu urologa, nemusí se jednat o nic závažného, např. může jít o varikokélu, která se takto může projevovat, ale každá bolest v oblasti šourku by měla být vyšetřena urologem. Zejména ve Vašem věku je riziko nádoru varlete. Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

otázka

Dobrý den,mamka 82 let (alzheimerova nemoc+zlomený steh.krček,bez operace)má zavedenou cévku. Chtěla bych se zeptat...cévka je často měněná (záněty-antibiotika) Jak často se můze cévka měnit a kolikrát se může proplachovat Nacl roztok....a kolik toho roztoku.Další dotaz je na muže, který má také cévku...stejné problémy...lékař říkal, že se mu musí umýt celý úd i z podkožkou, ale ona už mu nejde shrnout. Co s tím? Oba jsou v domácí péči. S pozdravem a poděkováním Ludmila

odpověď

Dobrý den, močový katetr by se měl měnit zhruba 1x za měsíc u žen i mužů. Proplachy prováděj jen při neprůchodnosti katetru, pokud katetr vede dobře, je proplach zbytečný, spíše zvyšuje riziko zavlečení infekce. Pokud nejde muži v tomto věku předkožka stáhnout kvůli hygieně, pak je možné alespoň občas proplachnout předkožkový vak roztokem heřmánku (stačí stříkačka 10 ml) Přeji hezký den. Martin Drábek www.uroclinic.cz

Inzerce

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Zatím hlasovalo 389 lidí

Mohlo by vás zajímat

Rakovina děložního čípku. Jediná rakovina, proti které existuje očkování

Rakovina děložního čípku je jediné zhoubné onemocnění ženských orgánů, kterému lze téměř ve všech případech předejít. Proč je tedy v ČR každoročně zjištěno u 800 žen, z nichž zhruba 360 nemoci ročně podlehne? Podle předních odborníků je na vině hlavně nízká proočkovanost proti původci této nemoci, lidskému papilomaviru (HPV), malý zájem žen o preventivní gynekologické prohlídky klesající s rostoucím věkem, a nízká frekvence využívání vysoce citlivých testů na průkaz HPV.

Máte některý z příznaků koronaviru nebo jste se setkal s nakaženým? Co dělat?

Jak se správně chovat, pokud má člověk příznaky koronaviru anebo se setkal s někým nakaženým?

Jak je to s nárokem na bezplatné očkování proti chřipce a pneumokokům u seniorů?

Proměnlivé počasí podzimních a zimních měsíců přispívá ke zvýšenému výskytu onemocnění virového i bakteriálního původu – akutních respiračních onemocnění, chřipek a následně také pneumokokových infekcí, které mohou v závažných případech končit i smrtí. Riziko onemocnění lze přitom snížit očkováním, které patří k nejúčinnějším prostředkům prevence. Navíc obě vakcíny jsou pro lidi starší 65 let zcela hrazeny zdravotními pojišťovnami a očkování lze aplikovat současně při jedné návštěvě lékaře.

Genitální bradavice - intimní problém, o kterém se nemluví

Genitální bradavice jsou způsobeny lidskými papilomaviry (HPV). Jedná se o vysoce nakažlivou sexuálně přenosnou infekci, která způsobuje výskyt malých bradaviček v oblasti genitálií a v blízkosti řitního otvoru. Genitální bradavice sice nejsou život ohrožující choroba, ale mnohdy sebou nesou nepříjemné příznaky jako pálení, svědění, krvácení a bolest. Navíc toto onemocnění může mít zásadní vliv na sexuální život partnerů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce