Inzerce https://www.lekarna.cz/do-prirody-bez-obav/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=do-prirody-bez-obav

Alergie: S léčbou vám pomůže nová mobilní aplikace AlergoStop

( Anna Karasová | přečteno: 951x )

Při příležitosti Světového dne astmatu a alergie mezi nás vstupuje nový pomocník v léčbě alergií. Nová unikátní mobilní aplikace Alergostop poskytne svým uživatelům informace o alergiích a léčbě alergií, zejména pak léčbě pomocí alergenové imunoterapie.

alergostop.cz

Alergenová imunoterapie (AIT) či desenzibilizační léčba je druh léčby alergií, kdy pacient dlouhodobě užívá malou dávku daného alergenu a postupně si tak na něj zvyká. Tato forma léčby alergií může trvat i řadu let a nasazení léčby má svá specifika. Vědecké studie ale dokazují, že při dlouhodobém užívání (3-5 let) této léčby je možné výskyt alergií eliminovat.

Alergikům přichází na pomoc nová mobilní aplikace AlergoStop, která pacientům pomůže nejen s problémy zapomínání užití léku, ale nabídne také další užitečné informace o alergiích. Díky této mobilní aplikaci pak mají pacienti neustálý přehled o své léčbě. Kromě obecných informací o alergii a alergenové imunoterapii totiž aplikace nabízí spoustu dalších výhod. Pomocníky při léčbě jsou zejména připomínače užití léku, docházejícího balení či návštěvy lékaře. Mobilní aplikace disponuje také pylovým kalendářem, díky kterému mají její uživatelé přehled o konkrétních obdobích výskytu daného pylu ve vzduchu.

aplikaceMobilní aplikaci vyvinula společnost Pears Health Cyber ve spolupráci se společností Stallergenes Greer. Aplikace je volně ke stažení pro každého uživatele systému iOS či Android.

Unikátní je aplikace AlergoStop zejména v možnosti upravení připomínače užití léků pro konkrétní léčivý přípravek a možnosti rozplánování léčby. Aplikace také disponuje uzamčenou sekcí s informacemi o konkrétních léčivých přípravcích partnera projektu. U těchto konkrétních léčivých přípravků mohou uživatelé mobilní aplikace AlergoStop najít také příbalový leták přípravku nebo video pro snadnější užití léku. Odemčení této sekce je pak uživatelům umožněno na základě kódu, který pacient dostane od svého lékaře spolu s předpisem léku.

„AlergoStop má oproti jiným podobným aplikacím výhodu, že pro svoji funkci nevyžaduje žádná oprávnění. Nechce přístup k pozici, kameře, mikrofonu ani ke kontaktům. Nic nikam neodesílá a pacient má svá data pod kontrolou. Neobsahuje žádné vyskakující ani jiné otravné reklamy, které jsou pro bezplatné aplikace charakteristické,“ uvedl Jaromír Krotký, který aplikaci vyvíjel.

Alergie často komplikují život pacientů. V České republice se dle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR v roce 2017 léčilo v oboru alergologie a klinická imunologie celkem 836 175 pacientů.

Podle průzkumu z roku 2019 týkajícího se alergií se celkem 56 % procent z dotázaných alergiků snažilo alergii pouze potlačit léky. 44 % z dotázaných si ke svému lékaři dojde pouze pro předpis potřebného léku. Malé procento lidí se snaží svou alergii opravu léčit.

Aplikace AlergoStop se alergikům snaží ulehčit život s alergií a zejména pak facilitovat léčbu alergií pomocí alergenové imunoterapie.

alerostopVíce informací je také možné nalézt na webových stránkách www.alergostop.cz pro Českou republiku a www.alergostop.sk pro Slovensko.

partner_1.png

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Alergie
Partner rubriky Alergie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Atopický ekzém

Je chronické svědivé zánětlivé kožní onemocnění alergického původu, postihuje cca 10-15% populace. Jedná se o přehnanou reakci organismu, resp. imunitního sytému na zevní a vnitřní vlivy...

Senná rýma

Senná rýma patří mezi alergická onemocnění. Postihuje nosní sliznici a oční spojivky.

Podávání Lactobacilla chrání před atopickým ekzémem

Atopický ekzém, alergickou rýmu a bronchiální astma řadíme mezi tzv. atopická onemocnění. Jejich výskyt v ekonomicky rozvinutých zemích neustále roste. Lékaři zatím s jistotou nevědí, čím je to způsobeno, někteří z nich se však domnívají, že na vině je nižší výskyt mikrobiálních infekcí u malých dětí.

Alergie

Když se řekne alergie, vybaví se každému buď uslzený, usmrkaný a kýchající člověk v pylové jarní a letní sezóně.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce