Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Cítíte se vyčerpaní a bez energie? Zkuste ztracenou sílu nabrat pomocí homeopatik

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 1413x )

Neustále narůstá počet lidí, které postihuje únava, nevýkonnost a nespecifické bolesti pohybového aparátu. Jak si s těmito potížemi poradit s pomocí homeopatik?

shutterstock.com

Jak při dlouhodobé, tak i při krátké, ale velmi intenzivní nemoci se vyčerpají obnovující a regenerační účinky spánku, odpočinku, dobré stravy i radosti ze života.

Čtěte také: Jak podpořit imunitu? Správná strava, klid, ale i homeopatika

Únavu a vyčerpání můžeme rozdělit na dvě velké skupiny

1. Akutní stavy únavy a vyčerpání.

Poměrně snadno lze najít vyvolávající příčinu těchto stavů, a proto se dají i dobře léčit. Nejčastěji bývají důsledkem:

  • závažných infekčních onemocnění – většinou těch, které byly spojeny s vysokými teplotami a došlo při nich ke ztrátě tělesných tekutin pocením, déletrvajícím zvracením či průjmy,
  • náročných operací,
  • náhlých psychických prožitků (rozchod, úmrtí blízké osoby či jiné psychické šoky),
  • životního stylu – dlouhodobá velká fyzická zátěž, konzumace alkoholu, kouření nebo užívání jiných drog.

2. Chronická únava, tzv. chronický únavový syndrom.

Začátek onemocnění se dá již hůř rozpoznat a i příčin tohoto stavu bývá víc. Chronický únavový syndrom představuje náročný diagnostický i léčebný problém a rozhodně patří do rukou lékaře.

Čtěte také: Afty a opary? Zkuste na ně homeopatii!

Hlavní homeopatické léky na únavu a pocity vyčerpání

  • China rubra 5C. Je na místě u pacientů, kteří prodělali nemoc s intenzivním pocením při horečkách, případně s objemným či častým zvracením či průjmy. Pacient si bude stěžovat především na velkou slabost fyzickou i nemožnost duševní práce. Únavu doprovází hučení v uších, bušení srdce a nízký tlak. V laboratoři může být patrná i anémie čili nízký počet červených krvinek.
  • Gelsemium sempervirens 15C – lék na slabost po chřipce či podobných infekcích, kdy si pacient bude stěžovat na celkovou slabost. Pacient má pocit, že ho neposlouchají svaly, točí se mu hlava a není schopen udržet rovnováhu. Celkově může být otupělý a bude mít i velké problémy se soustředěním.
  • Kalium phosphoricum 9C. Kromě pacientů po vážnějších infekcích ho mohou potřebovat i pacienti po velkém duševním vypětí (typicky jsou to studenti ve zkouškovém období či lidé, kteří pracují na náročných projektech). Celkově se budou cítit slabí, unavení, pokus i jen o čtení u nich vyvolá silnou bolest hlavy, ale navíc s podrážděností a vztekem. Stav zlepší procházka na čerstvém vzduchu.
  • Phosphoricum acidum 15C, které je charakteristické především naprostým duševním vyčerpáním, kdy pacient není schopen ani přemýšlet a mluvit. Ve dne je ospalý a v noci naopak nemůže spát pro tlakové bolesti hlavy.
  • Arsenicum album 15C. Bude vhodné pro pacienty velmi zimomřivé a zesláblé, kteří jsou sotva schopni vstát z postele. Mají velkou žízeň, ale napít se dokážou jen po malých doušcích. Ze svého stavu jsou velice neklidní a úzkostní. 
  • Ignatia amara 15C – je to lék na vyčerpání spíše psychické, které bývá spojené s rozchody, úmrtími blízkých osob, špatnými zprávami, neshodami atp. Pacient propadá depresi s tichým smutkem a uzavřeností, odmítá společnost jiných osob a pokusy o utěšování.
  • Cocculus indicus 9C. Je to lék lidí, kteří chodí na noční směny, pečovatelů anebo matek, které celé noci probdí s dětmi. Kvůli nevyspání a starostem o dobro někoho jiného jsou ve stavu, který charakterizuje otupělost, kdy jen obtížně loví správné myšlenky. Vypadají, jako by měli každou chvíli usnout, a přepadá je neodolatelná potřeba zívat. K obrazu léku patří dále závratě a točení hlavy. Někdy jde stav až tak daleko, že i když tito lidé dostanou šanci se vyspat, i přes velkou únavu se jim už nepodaří usnout.
  • Arnica montana 15C – pro lidi s dlouhodobou velkou fyzickou zátěží, kteří se například intenzivně věnují nějakému sportu (chodí denně do posilovny) anebo mají fyzicky vyčerpávající zaměstnání. Hlavním problémem kromě únavy je to, že je bolí svaly.
  • Nux vomica 9C – vhodný pro lidi, kteří si budou stěžovat na únavu a budou se ji snažit přemoci například kávou. Velmi prospěšný je i z dlouhodobého hlediska.

Optimální podávání výše uvedených léků je 3× denně 5 granulí až do zlepšení stavu.

MUDr.Cupera



MUDr. Jaroslav Čupera

Lékař, homeopat
odborný garant www.svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce