Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Detoxikací jater získáte nejen potřebnou energii, ale i posílíte imunitu

( Komerční prezentace | přečteno: 1006x )

Nedostatek pohybu, nezdravá strava, alkohol, kouření, vysoká spotřeba léků. To vše ohrožuje naše játra a další orgány. Víme, jak jim pomoci!

shutterstock.com

Znáte látku, která řídí detoxikační procesy v lidském těle?

Nejdůležitějším antioxidantem je glutathion. Často bývá také nazýván jako „master“ nebo „zlatý“ antioxidant. A právě glutathion řídí hlavní detoxikační procesy našich životně důležitých orgánů a je nezbytnou látkou pro náš život.

Účinná detoxikace pro naše játra

Náš organismus je zaplaven obrovským množstvím toxinů z vnějšího i vnitřního prostředí. Na to musí reagovat naše detoxikační aktivita, a to především játra, jakožto hlavní detoxikační orgán. Proto právě játra oplývají u zdravého člověka největší zásobou glutathionu. Využití a doplňování glutathionu je klíčové pro hladký průběh celkové detoxikace. Zejména lidé, kteří mají např. po delší nemoci horší jaterní testy nebo také ti, kteří občas vypijí větší množství alkoholu, by si měli dopřát pravidelnou detoxikační kúru prostřednictvím dodatečného příjmu glutathionu. Lidské tělo, zejména právě játra, si dokáže vyrobit glutathion samo, bohužel tato schopnost se s věkem snižuje a již po 30.roku života produkce vlastního glutathionu klesá.

Důležitá vlastnost glutathionu je regenerace organismu po požívání alkoholu. Pokud je hladina glutathionu snížena chronickým požíváním alkoholu, dochází v játrech k akumulaci tuku, nekrózám, zánětům až k jaterní fibróze a cirhóze. Při otravě alkoholem se v játrech hladina glutathionu snižuje a k normálu se vrací až po 12 hodinách. Právě proto je v těchto případech důležitá suplementace glutathionu.

Zvýšená ochrana proti virům a bakteriím

Lidský organismus je na glutathionu závislý, bez něj by naše buňky podléhaly oxidačním reakcím, nedokázali bychom se bránit vůči bakteriím, virům, rakovinným buňkám a naše játra by přemohly toxiny. Nedostatek glutathionu má za následek větší sklon k onemocněním, především k nemocem spojeným se stářím, snadnější možnost nachlazení a zhoršené imunitě.

Zlatý antioxidant

glutathionGlutathion, označovaný také jako „zlatý“ antioxidant, má zásadní roli při udržování dalších antioxidantů v aktivní formě. Platí to například i pro vitamin C. Při snížených hladinách vitaminu C je třeba, aby ve zvýšené míře byla recyklována oxidovaná neaktivní forma vitaminu C na formu aktivní. Při této recyklační reakci má zásadní roli právě glutathion. Stejnou funkci má glutathion např. i pro antioxidační působení vitamínů E nebo D a selenu. Glutathion je však již sám o sobě tím nejdůležitějším antioxidantem.

Užívat se doporučuje zejména při rekonvalescenci po operacích, po prodělané mozkové mrtvici a infarktu, po úrazech hlavy, u třesu a při problémech s rovnováhou, pro regeneraci po požití alkoholu nebo jako pomocná látka při jaterních onemocněních. Lékařskými odborníky doporučovanou kombinací je užívání glutathionu společně s vit. E, extraktem z borůvky a kyselinou alfa-lipoovou, tedy dalšími silnými antioxidanty.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Ženská játra snášejí alkohol hůř

Játra jsou nepostradatenou továrnou na nové látky i čističkou, které odstraňuje nebezpečné toxiny z organismu. I když je jejich bezchybná činnost pro nás životně důležitá, často je zrovna nešetříme: ať už holdováním alkoholu, houbařským experimentováním nebo divokými kombinacemi léků. Odpovědi na základní otázky týkající se jater, jejich onemocnění a možné prevence pro vás zpracoval MUDr. Zdeněk Beneš, primář II. interní kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Jana (40): po žloutence mám zřejmě i rakovinu jater

Na posledním ultrazvuku našla lékařka v jejích játrech malý útvar. Zatím není jasné, co to je, ale Jana ví, že riziko rakoviny je u ní vysoké. Deset let po autonehodě se totiž ukázalo, že se v rámci léčby úrazu nakazila žloutenkou typu C. Náročná léčba sice chorobu na chvíli zastavila, ale nemocná játra jsou na nádory náchylnější.

Nejvíce transplantací probíhá v noci

Transplantace je velmi náročný zákrok, který vyžaduje nejen vysoce kvalitní odborníky, ale i spoustu organizační práce při převozu orgánů. I proto většina transplantací probíhá v noci.

Transplantace jater: dnes již rutinní a velmi úspěšná léčebná metoda

Chronická zánětlivá onemocnění jater (hepatitida C), onemocnění žlučových cest, nádory jater, ale také postižení jater alkoholem – to jsou nemoci, které mohou vyústit v selhání jater. V těchto případech může dojít na transplantaci jater, tedy na operaci, kdy se přenesou játra od dárce na místo původních jater příjemce, tato nahradí funkci selhaných a je tak zachráněn život pacienta. Od první transplantace jater uplynulo letos třicet let.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce