Inzerce https://www.lekarna.cz/do-prirody-bez-obav/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=do-prirody-bez-obav

Důvod návštěvy u gynekologa: výtok

(MUDr. Táňa Glosová | přečteno: 19250x )

Mladé dívky chodí poprvé ke gynekologovi z mnoha důvodů - chtěji natikoncepci, mají problémy s menstruací nebo mají potíže, mezi které patří například výtok. Jaké jsou jeho příčiny a co s tím?

shutterstock.com

Věta, za kterou se mnoho dívek stydí: Mám výtok

Některé dívky donutí navštívit gynekologa zánět. Jde obvykle o nepříjemné poševní výtoky vyžadující antimikrobiální léčbu. V takové situaci rozhodně není na místě se stydět, poševní záněty nevznikají z nedostatečné hygieny a gynekologové jsou na jejich výskyt a léčbu zvyklí. Záněty někdy naopak podporuje nadměrná hygiena. Pochva je orgán trvale osídlený určitými mikroorganismy a je-li rovnováha těchto mikroorganizmů narušena, ať už nadměrnou hygienou, nezdravým životním stylem, stresem, antibiotickou léčbou nebo ze zcela neznámých příčin, pak dochází k přemnožení "špatných" organizmů a problémy jsou na světě. Léčbu výtoků není dobré zanedbávat, potíže se pak stávají chronickými a léčí se daleko obtížněji.

Zajímá vás, jak se bránit proti poševním zánětům? Odpovědi najdete tomto článku.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Nutnost gynekologického vyšetření při diabetu

JE SKUTECNE NUTNE NAVSTEVOVAT GYNEKOLOGA PRI DIABETU 1.TYPU?JESTLI ANO,TAK PROC?JAKE PROHLIDKY BY MELI DETSTI DIABETIKOVE 1 TYPU(POTE I DOSPELI) ABSOLVOVAT V RAMCI CUKROVKY?CO VSECHNO BY MEL LEKAR NA BEZNE KONTROLE ZKONTROLOVAT?DEKUJI,ELEONORA

Transvaginální ultrazvuk

Ultrazvukové transvaginální vyšetření je nebolestivé vyšetření orgánů nacházejících se v okolí pochvy. Jedná se zejména o dělohu a vaječníky, případně plod v děloze.

Hysteroskopie

Hysteroskopie je metoda, která lékaři umožní prohlédnout děložní dutinu. V jejím průběhu vyšetření je možné provést i léčebný zákrok nebo odebrat vzorek tkáně.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce