Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeopatika, bez kterých se na dovolené neobejdete

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 1405x )

Přiblížila se doba prázdnin a dovolených, i když letos pro mnoho z nás mohly původní plány vzít za své a spíš budeme na dovolenou cestovat autem a do tuzemských lokalit. V každém případě chceme, aby nám ji nezkazila nějaká lapálie, a proto je dobré mít s sebou dobře vybavenou homeopatickou (a nejen tuto) lékárničku.

shutterstock.com

Nevolnost při jízdě autem

Cestovní nevolnost postihuje nejvíce děti, ale dlouhá cesta autem může být problémem i pro dospělého jako spolujezdce. V těchto situacích může být užitečný některý z následujících léků:

  • Cocculus indicus 9 C je lékem na nevolnost spojenou se závratí, kdy postižený je celkově ospalý a malátný. Sledování cesty nevolnost jen zhorší, zlepšení přináší pobyt v teple.
  • Tabacum 9 C je lék na nevolnost, kterou doprovází bledost, slinění a bušení srdce. Tyto potíže se zlepší zavřením očí a pobytem na čerstvém vzduchu.
  • Ipecacuanha 9 C je lékem pro ty, kteří při jízdě autem trpí kontinuální nevolností a zvracením, které jim vůbec neuleví. Nevolnost provází velké slinění, zvláštní je, že tito cestovatelé nemají pocit žízně.
  • Petroleum 9 C je lék hlavně pro děti, pokud se jim dělá špatně již jen z pachu auta a benzinky.

Dávkování: Příslušné léky podáme nejlépe již večer a ráno před cestou a pak podle intenzity potíží i opakovaně během cesty po 5 granulích.

Problémy z klimatizace a průvanu

Obzvlášť v horkém počasí si v autě chceme dopřát zchlazení v podobě klimatizace, nebo alespoň větrání otevřenými okénky, případně obojím. Nicméně i toto osvěžení může u citlivých osob přinést řadu problémů, jako například zatuhlý krk, rýma, angína, případně u malých dětí i bolest uší.

Pomoci mohou tyto léky:

  • Nux vomica 9 C je lékem na rýmu či zatuhlý krk a bolesti hlavy z klimatizace a průvanu. Po takové jízdě se může dostavit pocit chladu, kdy se dotyčný nemůže zahřát a objeví se silné kýchání, ale bez rýmy. Nebo je případně ztuhlý krk, kde každý pohyb je silně bolestivý. Postižený může být vzteklý, nevrlý a dospělí mohou mít chuť na alkohol.
  • Rhus toxicodendron 9 C – po vystavení průvanu jsou krk a horní část zad zatuhlé a bolestivé, rozhýbání a rozcvičení potíže na nějakou dobu zmírní, ale pak se vše zase vrátí do starých kolejí. Chlad a vlhko bolesti zhorší, teplé obklady a masáž je zmírní.
  • Aconitum napellus 9 C – ulevuje při prudkém nástupu rýmy, bolestí v krku či bolesti ucha, které se často objevují v nočních hodinách. Bolesti jsou kruté, nemocný je silně neklidný, úzkostný a bude mít velkou žízeň.
  • Belladonna 9 C – lék je vhodný pro pacienta s vysokou horečkou, zarudlou, teplou a zpocenou kůží. Bolesti v krku či ucha jsou opět velmi silné, pulzující. Oči jsou lesklé, zorničky rozšířené, postižený nesnáší světlo, hluk ani otřesy.
  • Chamomilla 9 C – je lékem hlavně pro děti, pomáhá u dětí silně podrážděných, vzteklých a jen obtížně utišitelných. Dítě neustále pláče a přechodně se uklidní jen tehdy, když se chová a houpe. Jedna tvář bývá červená, druhá bledá. Tento lék může přijít ke slovu i v případě cestování s malými dětmi, které začnou brečet a jen těžko se dají uklidnit.

Na cesty pro dospělé s malými dětmi může být vhodným pomocníkem také krizová esence Rescue Remedy z Bachových esencí, která pomůže zvládnout vypjaté emoce, o které hlavně při delších cestách není nouze.

MUDr. Jaroslav Čupera

Lékař, homeopat
odborný garant www.svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce