Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jak se ve stáří vyhnout podzimním neduhům?

( Komerční prezentace | přečteno: 1958x )

Ačkoliv po horkém létě vítá podzimní ochlazení mnoho z nás, chladná rána, deštivé dny a velké teplotní výkyvy jsou velkou zátěží pro naši imunitu. S podzimem tak přichází období, kdy často udeří rýma, nachlazení a chřipka. Rizikovou skupinou jsou pak zejména osoby s oslabenou obranyschopností, například senioři.

Boiron.cz

Čím jsme totiž starší, tím hůře se náš organismus vyrovnává se zátěží, která na sebe v podzimních měsících bere mnoho podob. Chladná rána střídají vyšší teploty v průběhu dne, fouká vítr, častěji prší a nedostatek slunce imunitnímu systému také nepřidá. Seniory pak mohou významně potrápit i jinak běžné neduhy, jako je rýma, nachlazení či zánět horních cest dýchacích. Třeba taková chřipka dokáže na několik týdnů vyřadit z provozu i zdravého dospělého, u seniorů se navíc zvyšuje riziko komplikací, jakými může být například zápal plic či zánět svalů.

Prevence je základ

Obecně platí, že je jednodušší problémům předcházet, než je řešit. Každý lékař vám pak potvrdí, že u zdraví to platí dvojnásob. Na podzim bychom tedy měli věnovat zvýšenou pozornost prevenci a posílení své imunity. Naše tělo díky tomu následně mnohem lépe vzdoruje virům, které se pokoušejí o naše zdraví. Jak tedy k takové podzimní preventivní kúře přistoupit?

I když by se zdálo, že chladné a větrné dny je nejlepší přečkat v teple domova, opak je pravdou. Pohyb je důležitá součást zdravého životního stylu a významně podporuje imunitu. Čím jsme starší, tím je udržení kondice a protažení ztuhlých svalů a kostí důležitější. Taková podzimní procházka proto pro naše zdraví udělá více než pobyt v přetopeném bytě. Samozřejmostí je doplnit přiměřený pohyb jídlem s dostatkem vitamínů.

Vyhněte se nemocem i zbytečným práškům

Další důvod, proč je lepší nemocem předcházet, je bohužel nedílnou součástí života mnoha starších lidí. Je jím dennodenní konzumace prášků. Z průzkumů pravidelně vyplývá, že medikamenty v různých formách jsou trvalou součástí života seniorů. Bez určitého množství preparátů se neobejde 90 % lidí ve věku 65–74 let. Nad tuto věkovou hranici už existuje jen velmi málo lidí, kteří léky denně neužívají.

Důvodem je tzv. polymorbidita, tedy fakt, že starší lidé trpí velmi často více nemocemi, ať už vzájemně souvisejícími či nikoliv. Velké množství prášků s sebou však nese velké množství nežádoucích účinků. Léky se navíc vzájemně ovlivňují a nežádoucí léková interakce patří k dalším nepříjemným důsledkům konzumace většího množství medikamentů.

Homeopatika mobilizují vaši imunitu

Co tedy s tím? A jak můžeme podpořit imunitu bez toho, abychom zatěžovali své tělo další pilulkou po ránu? Řešení naštěstí existují. Krom již zmíněné prevence ve formě dostatku pohybu a zdravého jídla k nim patří homeopatické léčivé přípravky pro podporu obranyschopnosti organismu. Ty jsou bezpečné i ve chvíli, kdy naše lékovka přetéká. Nemají totiž žádné vedlejší účinky a můžete je připojit k jakékoliv stávající léčbě. S klasickými léky se homeopatika nijak vzájemně neovlivňují.

Prevence je nedílnou součástí zodpovědného přístupu k vlastnímu zdraví. Vyplatí se ji proto nepodcenit – zejména proto, že se díky ní můžete úspěšně vyhnout dlouhým dnům v posteli, propoceným nocím a lékům, jejichž vedlejší účinky mohou zejména ve starším věku neblaze působit na náš organismus. Když navíc svoji imunitu podpoříte homeopatickými léčivými přípravky stane se z podzimních neduhů jen dávná vzpomínka.

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce