Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Kosmetika pro pleť, která tak trochu zlobí

( Romana Žatecká | přečteno: 7424x )

Aby pleť byla stále pěkná a bez poskvrnky, musíte o ni pravidelně pečovat. Nestačí jen namazat si na tvář ráno a večer krém, byť jakkoli drahý. Doporučujeme rovnou čtyři kroky: čistit, tonizovat, ochraňovat, hydratovat. A ještě navíc vybrat si vhodnou kosmetiku. Zvlášť pokud máte pleť, která tak trochu zlobí.

shutterstock.com

Čištění znamená odstranění nečistot z pleti – večer a odstranění odumřelých kožních buněk – ráno, pomocí čisticího gelu nebo čisticího pleťového mléka. Tonizace je dočištění pleťovou vodou, také ráno a večer, ochrana znamená denní krém, který by měl pokožku kvalitně chránit proti slunečnímu záření, proti nečistotám a škodlivým vlivům životního prostředí. Hydratace pak znamená noční krém, který pleť vyživuje a hydratuje v noci. To jsou základní přípravky k péči o pleť. Jak je vybírat? 

Na trhu je spousta nejrůznějších přípravků, které slibují někdy až nesmyslné zázraky – omlazení, vypnutí, odstranění problémů aj. Jen některé ale dokáží své sliby splnit. Pokud si chcete ušetřit dlouhou cestu omylů a pokusů, než najdete produkty, které mají vynikající kosmetickou snášenlivost a viditelné výsledky, jsou příjemné ve smyslu pocitové spokojenosti, zvolte rovnou dermokosmetiku z lékáren (koupíte ji i v naší internetové lékárně zde).

Proč dermokosmetika?

Zjednodušeně řečeno: dermokosmetika vám přinese hlavně úlevu. Neexistuje žádná právní norma, která by specifikovala, co musí splňovat. Obecně ale od této kosmetiky obvykle prodávané v lékárnách můžete očekávat, že bude respektovat strukturu a funkci kůže, obsahovat aktivní látky a ty složky, které jsou specificky namířeny na určité problémy. Dermokosmetické přípravky jsou určeny pro ošetření všech typů pleti, a navíc obsahují pestrou škálu velmi účinných látek (aminokyseliny, antioxydanty, kyselina hyaluronová), které cíleně působí na problém v kůži. Mezi dermokosmetickými přípravky najdete produkty zajišťující výživu pleti, hydrataci pleti, vyhlazující vrásky, pečující o problematickou, suchou i citlivou pleť. K nejoblíbenějším značkám patří Bioderma a Eucerin.

Francouzská Bioderma je dnes považována za synonymum pro kvalitní péči o problematickou a citlivou pokožku. Eucerin také přináší na náš trh komplexní řady výrobků vyvinutých speciálně na základě specifických požadavků jednotlivých typů problematické pleti a pokožky. Dermatologicky testované výrobky těchto značek zaručují účinnou péči o pleť.

Dermokosmetika je totiž lékařská kosmetika – vyvíjejí ji lékaři a její prodej je vždy doplněn odborným lékárenským poradenstvím. Její předností je také to, že neobsahuje žádné parabeny ani minerální oleje a není ničím parfemovaná. Dermokosmetika je určena k podpoře rychlejšího obnovování struktur, které jsou uloženy hlouběji v kůži (dermis). Sama dermokosmetika nedokáže zabránit procesu stárnutí, je zde ale velmi dobrým pomocníkem, především pro své klinické výsledky.

Komu může dermokosmetika pomoci: lidem s pokožkou citlivou, dehydratovanou, mastnou, suchou; na dětskou pokožku, na vlasy a pokožku hlavy, při potřebě ochrany před sluncem, při pigmentových skvrnách.

Víte že:

  • Více než 50% populace má citlivou pokožku. Symptomy citlivé pokožky se mohou u různých jedinců lišit, výrazně je ale ovlivňuje vnější prostředí.
  • Čím teplejší a sušší je okolní vzduch, tím více může pokožka ztrácet vlhost a stávat se suchou.
  • Suchá citlivá pokožka trpí nedostatkem mazu a epidermálních lipidů. Její funkce bariéry je tak významně oslabena.
  • Dětská pokožka reaguje citlivěji na různé vlivy a je mnohem náchylnější k vysušování, přestože má stejnou anatomickou strukturu jako pokožka dospělého člověka.

Ze široké nabídky dermokosmetiky i kvalitní kosmetiky dalších značek si můžete vybírat také v pohodlí domova na internetu v naší Lékárna.cz.

Komerční sdělení
BCH2.PNG
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Pokožka
Partner rubriky Pokožka

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Ochranný sluneční faktor (SPF)

Je pravda, ze cim vyssi ochranny slunecni faktror je na opalovacich kremech uveden, tim dele bude trvat nez se krasne opali? Predem dekuji za odpoved

Suchá kůže v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu. Jsem v 7. měsíci těhotenství, váhový přírůstek je v doporuč.limitu, můj "problém" je spíše kosmetického charakteru. Ať se mažu jakýmkoliv speciálním krémem na tělo v těhotenství (zkoušela jsem např. českou Bonellu a některé zahraniční výrobky),klasickou a oblíbenou NIVEOU, mandlovým či dětským olejem, kůže na celém těle, nejen na prsou a břiše, je nepříjemně suchá a loupe se. Vím, že to není žádný vážný problém, jen nepříjemnost, ale já bych i v těhotenství pro své tělo chtěla udělat maximum. Ještě bych doplnila, že uvedené výrobky kombinuji a mažu se i několikrát denně (olej používám i do koupele a vtírám do vlhké kůže). Můžete mi doporučit nějaký konkrétní výrobek, který by byl opravdu účinný? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Nadměrné maštění kůže

DOBRY DEN, je mi 20 let jsem muz, jiz druhym rokem trpim nadmernym mastenim kuze na obliceji, celistech a zad. Spousta lidi rika, ze jsem jeste ve vyvinu a tim me takto uklidnuji, ale i pri opakovanych navstevach dermatologa, ktery me predepisuje (Eryfluid sol. a Aknecolor past.) me nepomahaji, ba dokonce zhorsuji! Pri sdeleni tohoto problemu, me lekar odmita cokoliv jineho predepsat a pokracuje vytrvale jiz druhym rokem v techto "lecich"! Je to sice pouhy kosmeticky problem, ale velmi me trapi a tak bych Vas prosil o jakoukoliv radu. (Pripravky jako Oxy, Clean and Clear, Zinat, atd. jsou neucinne ba naopak mou plet jeste podrazdi.) Děkuji

Olupování pokožky v zimě

V zimním období mám potíže s olupováním pokožky na obličeji (přesněji čelo). Potřebovala bych vhodný postup nebo přípravek, jak tomu zabránit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce