Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Lichořeřišnice - silné přírodní antibiotikum

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 23919x )

Lichořeřišnice je léčivá bylinka, která má silné antibiotické, antivirové a antibakteriální účinky. Pomáhá především při léčbě zánětů močového měchýře a zánětech horních cest dýchacích.

shutterstock.com

Lichořeřišnice je rostlina původně pocházející z Jižní Ameriky. Do Evropy se dostala až po Kolumbovských výpravách a nejvíce se zde rozšířila v 17. století.

Lichořeřišnice působí proti všem ze 46 kmenů bakterií, které jsou častými původci zánětlivých onemocnění močových cest a ledvin. Někteří léčitelé a lékaři zaznamenali úspěchy použití lichořeřišnice i v boji s těžko vyléčitelným zlatým stafylokokem, který často odolává i silným antibiotikům.
Její užívání nás může v mnoha případech ušetřit syntetických antibiotických preparátů, nebo podpořit jejich účinek a zkrátit léčbu nemoci.
Lichořeřišnici je také vhodná při zánětech dýchacích cest, kdy je možné infekční nákazu zlikvidovat nebo omezit už v jejím začátku. Působí i jako prevence nebo je skvělá pro doléčení proběhlých zánětů s hrozbou recidivy.

Čtěte také: Zánět močových cest pozná až polovina žen

Muži ji ocení při prevenci a léčbě onemocnění prostaty. Ženám uleví při zánětech vaječníků a ženských pohlavních orgánů. Na jejich léčbu je dobrá například sedací koupel. Nasekané lichořeřišnice přidané do koupele mohou pomoci upravit menstruační cyklus.

V žaludku likviduje bakterie Helicobakter pylori, která je často původcem žaludečních vředů a Escherichia coli (E. coli), která způsobuje nepříjemné záněty. Velmi pozitivně působí při infekčních průjmech a dokáže zlikvidovat i bakterii salmonely.

Tato bylina se dříve často používala proti vypadávání vlasů a proti lupům, dodnes ji můžeme nalézt jako součást přírodních přípravků proti těmto potížím.
Čerstvá šťáva nebo obklady z rozdrcených listů mají dezinfekční účinek při aplikaci na poranění kůže.

Spařená lichořeřišnice se využívá v koupelích, ulevuje od migrén a bolestí různých svalů. Pití šťávy z lichořeřišnice se doporučuje pro posílení imunity organismu. Tinktura z rostliny pomáhá omezovat akné, opary nebo lišeje.

Čtěte také: Bolí vás hlava? Veďte si deník

Její užívání nás může v mnoha případech ušetřit léčby syntetickými antibiotickými preparáty nebo alespoň významně podpořit a zkrátit léčbu onemocnění. Vždy je ale nutné poradit se s ošetřujícím lékařem o tom, zda užívání lichořeřišnice bude dostačující. To platí nejen v případě léčby zánětů močových cest a ledvin, ale také při zánětech dýchacích cest, zánětu vedlejších dutin nosních nebo při chřipkové infekci, kdy včasným nasazením byliny lze infekční nákazu zlikvidovat hned v počátku.

V lékárnách jsou běžně k dostání tinktury a tablety nebo měkké želatinové kapsle, které jsou odolné vůči žaludečním šťávám, s výtažky z lichořeřišnice.

Bylinu neužívejte v případě, že máte žaludeční nebo střevní vředy a nedávejte ji ani dětem mladším čtyř let.

Zdroj: www.lichorerisnice.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Tuberkulóza a nemoci plic

as. MUDr. Alena Slováková,Klinika tuberkulózy a respiračních nemocí, 17. ledna 2002

Rakovina plic

Ještě na počátku minulého století byla rakovina plic poměrně vzácným onemocněním. Do středu veřejného zájmu se nemoc dostala díky širokému užívaní cigaret.

Nádory plic

Nádory vznikají v případech, kdy dělení buněk a růst tkání probíhají nekontrolovatelně. Nezhoubný, benigní nádor je poměrně dobře ohraničený, může působit obtíže svým zvětšením, tlakem na okolí, ale nedochází k rozšíření na vzdálená místa.

Zápal plic - pneumonie

Zápal plic je zánětem plicní tkáně. Podle místa postižení plicní tkáně se projeví jako pneumonie (zánět v nejdrobnějších strukturách, podstatných pro dýchání - plicních sklípcích), bronchopneumonie, (drobné, ale nikoli nejmenší struktury dýchacích cest, průdušinky a tkáně přiléhající) a intersticiální pneumonie, (zánět ve vmezeřeném vazivu ve kterém probíhají cévy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce