Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

5 přírodních prostředků, které mužům pomáhají s potencí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4446x )

Tu a tam se každému muži stane, že když dojde na sex, jejich „náčiní“ nefunguje, jak má. A zvláště s přibývajícími roky se pánové v takové situaci mohou ocitnout častěji, než je jim milé... Občasné selhání není důvod ke chmurám, pokud se ale opakuje, je důležité zjistit, zda nesouvisí například s nějakým onemocněním, jako je cukrovka. Někdy ovšem stačí jen upravit životosprávu anebo vyzkoušet zdraví prospěšné byliny – a dostaví se nečekané výsledky!

shutterstock.com

Co dělat, když už to v posteli není, co bývalo?

„S postupujícím věkem muže často přichází i obtíže s libidem a erekcí. Je vždy nezbytné provést klinické vyšetření a krevní odběr PSA doplnit i o odběr testosteronu a hladiny glykemie. Diabetes má často jako komplikující symptom erektilní dysfunkci. Nízká hladina testosteronu signalizuje tzv. mužský přechod. Tento léčíme spolu endokrinologem, doplňujeme preparáty s obsahem testosteronu. V prvotních stavech však tyto hodnoty nebývají patologické. Často stačí uklidnit pacienta a doporučit vhodný doplněk stravy obsahující ověřenou bylinu,“ odpovídá urolog MUDr. Vladislav Klemenc.

Přírodní prostředky a tipy pro povzbuzení potence

1. Správný jídelníček

O erekci z velké části rozhoduje zdravý životní styl – a nadváha je jedním z rizikových faktorů, který může negativně ovlivňovat její kvalitu! Proto lékaři doporučují v první řadě upravit jídelníček a sexuální výkonnost se potom mnohdy zlepší. Nehledíc na to, že se dostanete do celkově lepší kondice, takže ve výsledku prospějete svému tělu nejen v intimní oblasti. Jelikož erekce souvisí se zúžením cév, měli byste vyškrtnout především potraviny, které způsobují vysoký cholesterol v krvi, jež je ucpává. To znamená vynechat škodlivé tuky a smažená jídla, ale také sladkosti či sladké nápoje, jako jsou limonády... A naopak začněte konzumovat více ovoce a zeleniny, ryb či luštěnin.

2. Byliny pro povzbuzení potence

Kromě zdravé stravy je možné podpořit potenci i za pomoci některých bylinek.
„Mezi byliny, které pomáhají při problémech s potencí, řadíme tyto: Lepidium Meyenii (maca) známá od dob Inků jako bylina posilující potenci, vitalitu a libido. Eleuterococcus Senticocus (sibiřský ženšen neboli čertův kořen), jedná se také o takzvaný adaptogen, normalizující fyziologický cyklus organismu,“ uvádí urolog MUDr. Vladislav Klemenc.
„Přírodní prostředky na potenci nemají v klinických studiích nežádoucí účinky větší než placebo. Není u nich žádný prokázaný nežádoucí účinek, který by mohl být pro zdraví pacienta nebezpečný, pokud je preparát užíván v doporučeném množství,“ upozorňuje MUDr. Klemenc a dodává, že užívání přírodních preparátů není třeba konzultovat s urologem. 
„Pacient tyto prostředky zakoupí v lékárně. Naopak farmaceutika předepisuje pacientům s erektilní dysfunkcí lékař po posouzení interního stavu. Kontraindikací jsou u nich především kardiální obtíže po infarktu myokardu, používání preparátů obsahující nitráty či maligní srdeční arytmie,“ vyjmenovává urolog.

3. Omezte kouření a alkohol

Že má kouření cigaret neblahý vliv na zužování cév a průtok krve, je známá věc. A jelikož ztopoření penisu závisí na správném průtoku krve, díky kterému dochází k prokrvení topořivých tělísek, kuřáci patří mezi rizikovou skupinu. Vyhoďte tedy raději načatou krabičku do koše a snažte se svého zlozvyku zbavit. Také nadměrná konzumace alkoholu působí na erekci negativně. Sklenička vína „na kuráž“ jako součást romantického večera sice může odbourat bariéry, ale rozhodně to s konzumací alkoholu nepřehánějte, protože byste dosáhli spíše opačného efektu! A nikdy nekombinujte alkohol s léky na erekci!

4. Pravidelně cvičte

K udržování správné tělesné hmotnosti patří také pravidelné cvičení! Zvláště muži, kteří mají sedavé zaměstnání, by měli do svého denního režimu zařadit pohyb. Vyzkoušejte aerobní cvičení, běh, anebo postačí například i svižná chůze či plavání. Pomoci mohou i takzvané Kegelovy cviky na posílení svalů pánevního dna.

5. Relaxujte a odpočívejte

Poruchy erekce bývají často spjaty s psychikou. U mladších mužů dokonce odborníci odhadují, že ve 30–40 % případů je na vině právě stres, mnohdy související s vysokými nároky a pocitem selhání. Na vině mohou být i partnerské potíže, problémy v práci, únava... To vše může vyústit v neschopnost dosáhnout nebo udržet erekci. Rada pro dámy: Nevyvíjejte na svého partnera přílišný tlak a neshazujte ho! A rada pro pány: Naučte se zvládat stres! Vyzkoušejte například meditaci či dechová cvičení, pokuste se dívat na věci s nadhledem, zkuste si lépe naplánovat čas, nepracujte do noci, k uvolnění stresu pomáhá také zmíněný sport či masáže. Ostatně masáž s partnerkou možná nakonec může být příjemnou aktivitou, která vyústí právě v sexuální vzrušení... Samozřejmě ale v případě dlouhodobých psychických potíží či depresí je vhodné se obrátit na odborníka.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Impotence

Nedostatečná tuhost mužského pohlavního údu patří k nejčastějším funkčním sexuálním poruchám. Alespoň někdy v životě se s tímto problémem setká naprostá většina mužů.

Poranění krku, páteře a míchy

V některých případech se poranění páteře vyskytuje společně s poraněním míchy.

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce