Akné na zadku
Ahoj či dobrý den, jsem už z toho celkem zoufalá, tak to píši sem v naději, že mi někdo poradí. Prakticky odmalička se mi dělají pupínky na zadku, jak normální, které jsou třeba od podráždění, tak i takové ty tvrdé boláky. Byla jsem s tím snad tisíckrát u praktické i kožní lékařky, pořád na mě něco zkouší a nic mi na to ještě nezabralo. Už se tam i stydím chodit, pořád na ně vystrkovat zadek, však chápete. Někdy je to lepší, někdy horší, ale ty tvrdé boláky jsou příšerné. Hrozně to svědí, bolí, teď na tom ještě musíte sedět... Neznám nikoho, kdo by to měl, většinou to třeba trápí lidi na zádech, ale ne na pozadí. Jestli má někdo podobný problém, dejte mi prosím vědět :( Děkuji
Drahe damy, jsem rad, ze jsem se docetl jak s problemem nalozit. Neco z uvedenych pripravku zkusim, takze dekuju za rady. Hlavne, ale reaguju, protoze me mrzi, kdyz ctujak vas to trapi. Mozna je to i psychikou, nepodlehejte tomu tolik. Nestydte se tolik pred partnery, cim vetsi tragedii z toho budete delat, tim to bude horsi. Verim, ze mate jine kvality a partneri vas miluji i s drobnymi nedostatky - kazdy je ma!!!! Ja mam strasne krivy nohy (o zadku nemluvim :-), ale mam kvuli tomu chodit po tme?? Blbost!!! Hlavu vzhuru - v lete do plavek a uzivejte sexu i za svetla - bude lepe!!!!! :-) s pozdravem, david
Reagovatpoděkovatnahlásit18. června 2011, 01:11:15
Ahoj. Já mám stejnej problém jako holky tady. Zadek plný nehezkých pupálů. Už jsem zkoušel kdeco, ale zatím i nic moc nepomohlo. Trochu se mi to zlepšilo,když jsem byl týden u moře. Asi ta slaná voda? Doma koupel ve slané vodě bez učinku. Už taky nevím co s tím. Přítelkyni to dost vadí :-( Každou radu rád uvítám na esdf@seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit4. prosince 2012, 11:28:01
I já měla stejný problém. A skutečně měla, minulý čas. Teď jsem šťastná, že problém je pryč. Jak? První věc je být v pohodě, psychycky vyrovnana. Dále je důležité mít se ráda, mít ráda své tělo. Též je důležitý jídelníček. Jezte zravě a pravidelně v malých dávkách.. Alkohol omezujtě. Noste bavlněné prádlo. V teplem období se snažte nosit spíše sukně či tenké bavlněné kalhoty. V případě, že máte sedavou práci, kupte si prodyšný bavlněný podprdelník. Anebo zdravotní židly. Pravidelně, každý den si pozadí myjte antibakteriálním mýdlem nebo tekutým mýdlem. V případě, že je pozadí hodně zanícené, myjte jen ob den a pudrujte (dětský pudr). Pozadí nemačkejte, to se stav jen zhoršuje. Každý večer pozadí natírejte konopnou mastí a každé ráno zinkovou mastí. A i když se v kalhotách zpotíte, pupínky se neudělají. Doufám, že alespoň někomu tento vzak pomůže.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. září 2011, 02:10:25
Ahojky :-) až doteď jsem žila v přesvědčení, že jsem jediná kdo tohle má ?! Jo, vím jak je to ponižující a taky vím jaké to je v létě u bazénu apod... já měla kdysi to samé, šílené boláky, a začala jsem nosit obyčejné bavlněné kalhotky a patlala hory dětského pudru a vždycky to bylo lepší. Pak se mi to po pár letech ale samo začalo ztrácet, a můj taťka to měl taky a už to nemá. Tak vám to možná taky zmizí časem...kdo ví?! No a nevím jestli to pomůže, ale jednou jsem si udělala na nohy zábal proti celulitidě z kávy a skořice, a ten když jsem pak smývala tak jsem se tou kávou pěkně podrchlila a na pár dní jsem to téměř neměla, ale nevím jestli to pomůže i ostatním :-( achjo, jakoby se i bez toho člověk necítil jako debil pokaždé co vyleze z domu, a ještě tohle... soucítím s vámi...
Reagovatpoděkovatnahlásit2. října 2011, 19:19:34
Ahojky, jsem ráda, že jsem se na tuhle stránku podívala a nejsem v tom sama, určitě něco z toho vyzkouším, nikdy jsem na to netrpěla, ale co se nám narodila malá před 2 roky, tak od té doby mám tyhle pupínky na zadku taky. Říkala jsem si, že je to možná hormonální změna po porodu, ale už jsou to 2 roky a zlepšení nic moc. Ale zkusila jsem si minule potřít od Oriflame tyčinkou s Tea tree olejem a najednou veliké zlepšení, takže asi má ten tea tree olej něco do sebe, hodně zdaru s léčením přeji všem, vím co to je, jít na bazén, nebo se ukazovat před manželem.
Reagovatpoděkovatnahlásit19. října 2011, 12:08:41
Ahoj. Mám také podobný problém. Ale jak jsem tak vypozorovala, tak co mi na to celkem zabíralo byla antikoncepce stejně jako na akné na zádech a na obličeji. Nevím, jestli to stejně působí na ostatní. Jinak věřím, že tea tree olej a zinková mast taky pomůžou.
Reagovatpoděkovatnahlásit22. října 2011, 01:05:10
Teda všem,co sem kdy napsali o svých problémech,všem co poradili,prostě všem děkuju!!!Bála jsem se i v lékárně poptat na nějaký přípravek na ony příšery na zadnici.Myslela jsem,že je to za trest a už začínalo zoufalství....Jsem ráda,že jsem zabrousila na tuto stránku a rozhodně vyzkouším všechno a pevně doufám,že to pomůže....
Reagovatpoděkovatnahlásit19. listopadu 2011, 22:17:40
také mě to trápilo a pomohl mi sprchový gel palmolive s perličkami (modrý s obsahem aloe vera a solí) a pak tělové mléko urea (používám 10%) od balea.po několika dnech je ten výsledek znát,jsem spokojená:) sice sem tam něco se objeví,ale není to už taková hrůza jako kdysi a rychle se mi to hojí.tak snad to někomu pomůže;) a před sprchováním používám odličovač na obličej
Reagovatpoděkovatnahlásit3. prosince 2011, 21:23:45
aa pani jsem hodně rada že nejsem jedináá už jsem se bala tajto mi zvedlo trochu sebevědomí mati mi řikala že to měla taky ale néé tolik a když si čtu ty vaše komentáře..:) že to je možna stresem že mate taky problemy s přítelem v postely nebo že to je jak furt sedíme ve škole.... no rozhodně skusim vaše rady a snad to pomuže....to je asi jediný co mě braní být štastná..:) jinak vám taky přeju aby náký metody vám pomohly..:)
Reagovatpoděkovatnahlásit29. února 2012, 11:39:11
Ahojte, už som si myslela ze som jedina ktora ma tento problem, pretoze naozaj nikoho nepoznam kto by niecim takymto trpel. Mam to uz velmi dlho, povedala by som ze ma to trapi asi 7 rokov, ked som zacala brat antikoncepciu zlepsilo sa to tak o 30% ale stale mam zadok spatny flakaty. Raz mi kozna predpisana krem alebo skor nieco ako zasyp, vyzeralo to ak obahno. Pomohlo mi to trochu ale bol oto neprakticke, vsetko od toho bolo spivane a pyzamo mohlo ist do kosa. Uz stracam nadej ze sa to niekedy zlepsi alebo zmizne uplne
Reagovatpoděkovatnahlásit28. března 2012, 00:23:47
Holky, kupte si v lékárně dětský ALPA krém(červená tuba), obsahuje zinek. Mám teda měla jsem stejný problém jako vy. Používám 3 roky a je opravdu vynikající. Mažu si zadeček krémem jen na noc a ráno opláchnu, docela blbě se roztírá a trochu špiní prádlo ale to je vedlejší :-) Naučila jsem se nanášet každý večer, protože když vynechám třeba 2 dny, začne to znovu. Ale jde o zvyk, pevnou vůli holky........
Reagovatpoděkovatnahlásit29. března 2012, 21:34:20
Ahoj holky, mela jsem to taky hrozny, pomohl Sodocream! tyden mazu a vyrazne se to zlepsilo .. je to vysusujici krem se zinkem bezne v lekarnach maji ruzne velka baleni.. mazu dvakrat za den .. asi bych doporucila nakombinovat s tea tree koncentrovanym na ty nejhorsi bolacky aby byl proces hojeni rychlejsi a sudocream (hlavne kdyz nosite rifle atd.) ktery urcite pusobi i jako prevence pred tvorbou dalsich .. a navic mam po nem jemnejsi plet :))
Reagovatpoděkovatnahlásit4. dubna 2012, 08:19:26
ahoj holky taky mam takovy problem a uz strasne dlouho take se stidim pred mojim klukem porad se mi smeje a je mi trapne :(nevim co stim delat jednou to trochu zmizi ale zase se to nobjevi a nejvic jak se spotim a je teplo ,snazim se a porad nic nekdy ani nemuzu jit do plavek protoze to jde strasne videt a je to cervene zarudle no des uz nevim co stim delat jsem zoufala :(
Reagovatpoděkovatnahlásit22. června 2012, 22:56:46
Ahojte, najprv by som sa chcela poďakovať za všetky rady a nápady, ako sa zbaviť tohoto nepríjemného problému. Trápim sa s tým už asi od šestnástich rokov a do 20-tky som si s tým nevedela dať rady. Pre mňa je to dosť veľký problém a neskutočne som sa za to hanbila. Zmena nastala vlastne tým, že som nenašla túto diskusiu. Skúšala som čokoľvek. Našla som aj rady a la prestaň nosiť tangá, čo je úplná blbosť, lebo nech som nosila čo som nosila, nič sa nezmenilo. Čo mne pomáha? Odporučila by som určite tú studenú vodu, tá to dokázala celkom zmierniť. K tomu tea tree olej. No proste skvelý, veľmi mi pomáhal, teraz ho však nemám,musím si kúpiť. Jediný problém čo sa tea tree oleja týkal bola jeho prenikavá a ono v podstate aj nie veľmi príjemná vôňa. Čiže je ho strašne cítiť ešte dlho potom, čo si ho dáte. To mi celkom vadí, ale inak pomáha. Dá sa na to zvyknúť :) A do tretice a to je pre mňa to najúčinnejšie-už spomínaný sudocrem. Ráno , večer, občas cez deň ... . A keď to natieranie nezanedbávam, z veľkého problému je problém úplne malý až nebadateľný :) Čiže pre mňa jednoznačne studená voda, tea tree olej a sudocrem. ..... PS: čítala som aj o tom, že pomáha gáfrová masť, ale poviem vám, je to hnus, otrasne to smrdí a nešla som sa toho zbaviť či už z oblečenia, alebo z pokožky ... Držím palce :)
Reagovatpoděkovatnahlásit23. června 2012, 09:26:27
Dobrý večer, stejný problém mám i já, ale už po 3, asi jednou za rok se mi dělá na zadku bolavé akné, a nevím co by mohlo pomoct, dnes jsem zkusil konopnou mast, tak uvidim jestli to nějak pomůže...Každopádně všem ženám přeji mnoho zdaru a at vám to zmizí! :)
Reagovatpoděkovatnahlásit10. července 2012, 23:26:12
ahoj, ja mam take stejny problem.. mam to uz od malicka, ted je mi 16 let a ne a ne se toho zbavit. jednu chvili je to lepsi, nekdy je to horsi. Nase znama kozarka mi doporucila krem Aknemicin, ale ten mi nepomohl:( opravdu nevim, jak se toho mam zbavit, je mi to neprijemne uz i kvuli klukum, kvuli tomuto problemu jsem jeste s nikym nespala.. poradte nekdo diky
Reagovatpoděkovatnahlásit16. července 2012, 14:35:49
Ahoj. Mě pomohly až celkový antibiotika, takže jestli Ti nic jinýho nezabírá, nebála bych říct si o tohle. I když je to asi větší zásah do těla, myslím, že je to lepší, než se trápit se svým zadkem. Já sem návštěvu kožní odkládala asi tak 5 let a dost mě mrzí, že sem to nezačala řešit dřív.
Reagovatpoděkovatnahlásit24. srpna 2012, 11:30:13
holky po koupeli teplou vodou namazat fialkou a muzete se redovat uz za par dni,fialovej zadek sice neni nic moc,ale po dvou az trech dnech nebudete litovat..pak namazat kremem na opruzeniny,nejlepsi je fakt bepanthen a jednou za cas to zopakovat,taky pomaha solarko,ale neprehanet!drzim palce vsem podobanym zadnicim,at jsou hladky,jako miminkovsky prdelkyl.)
Reagovatpoděkovatnahlásit19. prosince 2012, 01:28:41
Nikdy som ten problem nemala, ale viem, ze na acne a ine kozne ochorenie pomaha morska sol, mala som ekzem kedysi na hrudi nic nepomahalo az ked som sa okupala v mori odvtedy sa neobjavil, zmizli aj zopar vyrazok na tvari co som mala, morska sol je lieciva, mne pomohla.
Reagovatpoděkovatnahlásit8. ledna 2013, 10:37:11
Holky, jsem na to stejně jako vy, taky mám na zadečku pupínky.. Ale hlavně, nikdy jsem se před svým přítelem nestyděla, oba milujeme sex kdykoliv, takže i ráno a za denního světla, přítel miluje polohu zezadu a já mu ji taky ráda dopřávám! Kdybych měla řešit nějaké pupínky za zadku, nikdy bychom si sex neužili, ani já ani on :) Navíc můj přítel můj zadek dle jeho slov miluje, takže se není proč trápit..A tady vidíte, kolik nás je, viděla jsem neretušované fotky modelek, a některé mají pupínky taky ;) Takže zbytečně nehrotit:) Jinak já se taky nedávno začala sprchovat studenou vodou, tak uvidíme co to udělá, peelingy taky používám, skoro ob den, nic speciálního kromě tea tree oilu jsem nezkusila, občas je to lepší, občas horší.. :)
Reagovatpoděkovatnahlásit8. ledna 2013, 11:43:48
Holky trápí mě to už dobré 4 roky a vůbec nevím rady zkoušela jsem všechny druhy hygieny ale marně. Pře přítelem se za to strašně stydím a někde se převlíkat je pro mě též peklo. Zkusím některé přípravky které ste psali a budu doufat že to zabere. Tak hodně štestí.
Reagovatpoděkovatnahlásit28. března 2013, 18:05:19
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Zelí jako lék (4321 čtenářů)
- Řepkový olej nám prospívá (2953 čtenářů)
- Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne (2944 čtenářů)
- Bolesti hlavy a poruchy krční páteře (2066 čtenářů)
- Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstí (1662 čtenářů)
- Kyseliny ničí sklovinu - jak tomu předejít? (1511 čtenářů)
- Mléko, nebo náhražka? (1503 čtenářů)
- Úkol pro 40+: Budujte vápníkové rezervy (1467 čtenářů)
- Oslabenou imunitu posílí životní styl víc než preparáty (1338 čtenářů)
- Každá bolest hlavy musí být vyšetřena (1161 čtenářů)
- Zuzka (Jak zhubnout 10kg?) 16. května 2013, 13:17:32
Ahoj Renato, nevím, jaké zkušenosti mají s krabičkama ostatní, ale já mám jen kladné.… Diskutovat
- Les (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 18. května 2013, 00:34:27
Ahoj, dá se samozřejmě přestat s cigaretami bez čehokoliv. Je to jen na tobě. ALE když už… Diskutovat
- Zuza (cipralex) 16. května 2013, 10:33:18
Zdravím všechny, mám PP a užívám 3 měsíce cipralex 10mg. Je to o něco lepší, bušení… Diskutovat
- Ano, cíleně je vyhledávám [22%]
- Ne, tento sortiment mne nezajímá [13%]
- Zatím jsem se s nimi nesetkal/a [10%]
- Ocenil/a bych takové speciální nabídky [56%]